Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulci

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Pentru a-ți răsfăța familia și prietenii cu un desert delicios, dar simplu de preparat, îți oferim o rețetă de chec marmorat și glazurat cu ciocolată. Este un desert perfect pentru amatorii gustului dulce.

Publicat: 19 septembrie 2022, 08:37 / Actualizat: 27 septembrie 2022, 14:26

Galerie foto

Checul este desertul perfect pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi / Shutterstock

Checul este desertul cu care mulți bucătari și-au început cariera în materie de preparate dulci. Rețetele de chec sunt foarte versatile, dar și foarte simplu de preparat. Nu necesită ingrediente complexe, doar puțină atenție la pașii de combinare a acestora.

Citește și

Pornind de la rețeta clasică de chec, poți face o mulțime de combinații. Poți adăuga aromele preferate, diferiți coloranți naturali precum pudra de cacao, pudra de turmeric și multe altele. Pentru consistență poți adăuga iaurt, iar pentru aspect și gust delicios, poți îmbogăți compoziția checurilor cu fructe proaspete sau fructe confiate. Vezi aici: cum se prepară și rețeta clasică de chec! Iar mai jos, îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru checul marmorat cu cacao și decorat cu ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru chec. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le 10 minute la temperatura camerei. Astfel, albușurile se vor amesteca mai bine, iar reușita compoziției va fi sigură. Trece făina prin sită și amestec-o cu sarea.

Pași necesari pentru compoziția de chec marmorat și glazurat cu ciocolată

Bate albușurile cu mixerul până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul treptat și mixează energic până când obții o bezea fermă.

Amestecă gălbenușurile cu uleiul și adaugă-le în bezea cu ajutorul unei spatule, fără a mai folosi mixerul. Apoi, adaugă treptat în compoziție 200 gr din cantitatea de făină. Ia două boluri și împarte compoziția pentru chec în două părți aproximativ egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao și esența de rom. În a doua parte adaugă 25 gr de făină și esența de vanilie. Poți folosi aromele preferate. Când ai terminat de pregătit compozițiile pentru chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune hârtie de copt într-o tavă clasică de chec și începe să adaugi în ea cele două compoziții. Adaugă la mijlocul tăvii câte două linguri de compoziție simplă, apoi două linguri de compoziție cu cacao. Continuă punând compozițiile una peste alta, până când le termini.

Pune tava cu chec marmorat în cuptor și coace checul pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească în tavă, apoi îl răstorni invers pe un grătar de răcire, sau pe un platou.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru chec marmorat

Pune frișca lichidă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească bine, dar fără a atinge punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă peste frișca încălzită ciocolata ruptă și untul. Amestecă intens până când se topesc cele două ingrediente solide și se omogenizează compoziția. Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 5-6 minute apoi întinde-o uniform peste checului marmorat.

Porționează checul atunci când glazura devine fermă. Și dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi delicioase cu iz de copilărie, îți oferim pentru data viitoare o rețetă de prăjitură sub formă de semilună cu nucă.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare