Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

Dacă dorești să transformi momentele petrecute alături de familie și prieteni în momente dulci, îți recomandăm să prepari o rețetă de cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată.

Maria Udrea
Publicat: 30 ianuarie 2023, 06:00

Galerie foto

Pentru un aspect spectaculos, cheesecake-ul se decorează cu felii de portocale / Profimedia Images

Crema de brânză cu aromă intensă de portocale are un gust senzațional. În contrast cu glazura de ciocolată amăruie, deliciul va fi maxim. În plus, dacă optezi și pentru un blat de pandișpan cu cacao în locul clasicului blat din biscuiți, desertul va fi peste așteptări de apreciat.

Citește și

Rețetele de cheesecake au apărut cu ani în urmă în Statele Unite. Însă au devenit rapid populare în toate bucătăriile lumii. Sunt foarte apreciate atât din punct de vedere al gustului și aspectului, dar și al simplității în preparare. În plus, rețetele de cheesecake sunt foarte versatile. Poți combina brânza cu o mulțime de alte ingrediente, pentru gusturi și arome deosebite. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake fără coacere cu mango, foarte gustos și frumos colorat. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii de urmat pentru rețeta de cheesecake cu portocale.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei de cheesecake constă în prepararea blatului. Acesta necesită pregătire, coacere, dar și răcire, înainte de a adăuga crema peste el. În timpul în care se răcește blatul, poți prepara crema de brânză cu portocale.

Cum prepari blatul pentru cheesecake cu aromă intensă de portocale

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri și adaugă un praf de sare peste albușuri. Pornește mixerul și transformă albușurile într-o spumă cristalină. Adaugă zahărul, lingură cu lingură, în timp ce amesteci energic cu mixerul. Când bezeaua devine fermă, adaugă gălbenușurile și esența de rom. Omogenizează compoziția, apoi renunță la mixer și folosește o spatulă pentru amestecarea compoziției. Amestecă făina cu pudra de cacao, trece amestecul prin sită și încorporează-l în compoziția de ouă.

Pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 26 cm și întinde compoziția pentru blat în ea. Coace blatul pentru 18-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească și prepară crema.

Cum prepari crema de brânză cu aromă intensă de portocale

Spală bine portocalele, șterge-le și răzuiește-le coaja foarte fin. Din trei portocale și jumătate prepară suc, iar o jumătate de portocală o tai în felii subțiri pentru decor. Pune gelatina într-un bol și adaugă 2-3 linguri de apă rece peste ea.

Punem sucul de portocale într-o crăticioară pe foc. Adăugă zahărul și amestecă până când zahărul se topește și ai obținut un sirop aromat. Lasă-l să se tempereze, apoi adaugă gelatina scursă în el. Amestecăm intens pentru a se dizolva gelatina și a se omogeniza siropul de portocale.

Pune crema de brânză într-un bol și amestec-o cu mixerul, în timp ce adaugi câte puțin din frișca lichidă. Apoi adaugă și siropul de portocale cu gelatina și omogenizează bine compoziția. Pentru accentuarea gustului cremei, adaugă și un praf de sare.

Întinde crema de brânză cu aromă de portocale peste blatul din forma de copt, răcit. Punem forma la rece pentru cel puțin 5 ore sau până când crema va deveni fermă.

Descoperă și cum să faci cheesecake la instant pot.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru cheesecake cu aromă intensă de portocale

Pune un vas la foc mediu și adaugă în el frișca lichidă. Las-o să se încălzească bine, dar fără a atinge punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și untul. Amestecă continuu cu o spatulă, până când acestea se topesc și glazura este compactă.

Stinge focul, lasă glazura de ciocolată să se răcească 10 minute, apoi toarn-o deasupra cheesecake-ului. Întinde-o uniform și pune din nou la rece deliciosul cheesecake. Lasă-l până când glazura de ciocolată devine fermă. Decorează-l cu felii de portocală și servește-l cu poftă alături de cei dragi.

Dacă nu dorești să prepari blat de pandișpan pentru cheesecake, încearcă blatul de biscuiți pe care îl descoperi în rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Faguri cu glazură de ciocolată. Rețetă cu gust de copilărie
Faguri cu glazură de ciocolată. Rețetă cu gust de copilărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor