Cheesecake cu mango. Desert delicios și spectaculos, fără coacere

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

Dacă adori gustul fructului mango și dorești să te bucuri de el și în deserturi, prepară rețeta de cheesecake cu mango. Este o rețetă de desert delicios și frumos colorat, fără coacere.

Maria Udrea
Publicat: 9 februarie 2023, 07:00

Galerie foto

Florile comestibile sunt ideale pentru decorarea torturile preparate pentru evenimente deosebite / Shutterstock

Cheesecake-ul este, de fapt, un tort cu cremă de brânză, mai simplu de preparat, dar la fel de delicios și spectaculos ca și tortul. Rețetele pot varia în funcție de ingredientele adăugate în crema de brânză, dar și din punct de vedere al decorului.

Citește și

Crema de brânză poate fi combinată cu diferite fructe, pentru gusturi, arome și culori diferite. Poate fi combinată și cu ciocolată, sau cu alte creme delicioase și aromate. Iar diferența dintre un cheesecake și un tort clasic constă în cantitatea mare de cremă și în textura densă a acesteia. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată. Mai jos poți urmări rețeta completă pentru cheesecake cu mango, pentru a o prepara și tu cu prima ocazie.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea stratului de la bază. Acesta este cel mai simplu și rapid de preparat element al tortului.

Cum prepari stratul de biscuiți pentru cheesecake cu mango

Mai întâi pregătește o formă de tort cu diametrul de 25 cm. Unge-i baza și pereții laterali cu puțin unt. Rupe biscuiții în bucăți mai mici și mărunțește-i cu ajutorul unui robot sau cu sucitorul de aluaturi.

Transformă biscuiții în firimituri. Topește untul și adaugă-l peste firimiturile de biscuiți. Amestecă bine cele două ingrediente până când untul este absorbit și ai obținut un aluat nisipos.

Întinde aluatul de biscuiți la baza unei forme de copt, presându-l bine cu mâinile. Pune forma de tort cu stratul de biscuiți la frigider până când prepari crema de brânză cu mango.

Cum prepari crema de brânză cu mango

Unul dintre cele două fructe mango transformă-l în piure, cu ajutorul blenderului. Adaugă o parte din zahărul pudră și amestecă până când zahărul este diluat. Pune piureul de mango la încălzit, dar nu-l lăsa să fiarbă. Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. Toarnă gelatina diluată peste piureul de mango încălzit. Amestecă intens pentru omogenizare.

Brânza mascarpone amestec-o într-un bol cu restul de zahăr pudră. Amestecă-le bine până când ai obținut o compoziție cremoasă. Adaugă frișca bătută și omogenizează compoziția. Apoi adaugă piureul de mango amestecat cu gelatină. Din nou omogenizează compoziția.

Curăță cel de-al doilea fruct mango și taie-l în cuburi mici. Amestecă-le cu crema de mai sus și întinde rapid crema peste crusta de biscuiți din tava de tort. Pune deliciosul cheesecake la frigider pentru 3-4 ore, sau până când crema devine fermă.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Prepară jeleul de mango

Taie fructul mango, după curățare, în cuburi și transformă-le în piure, ca la pasul anterior. Amestecă piureul de mango cu zahărul pudră și amidonul alimentar. Așază vasul pe flacăra aragazului și amestecă intens până când amidonul se hidratează și compoziția devine consistentă. Trece jeleul de mango printr-o sită deasă pentru a deveni fin.

Întinde-l cald deasupra cremei de brânză cu mango din forma de tort. Înclină forma de copt într-o parte și în cealaltă pentru a se întinde jeleul uniform peste crema de brânză.

Pune din nou deliciosul cheesecake cu mango la frigider până când și jeleul devine ferm.

Decorează-l cu bucăți de mango și flori comestibile pentru un aspect spectaculos.

Tot din categoria rețetelor de cheesecake îți mai recomandăm să încerci și rețeta de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
2 mai, 06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao