Cheesecake cu mango. Desert delicios și spectaculos, fără coacere
Dacă adori gustul fructului mango și dorești să te bucuri de el și în deserturi, prepară rețeta de cheesecake cu mango. Este o rețetă de desert delicios și frumos colorat, fără coacere.
Galerie foto
Cheesecake-ul este, de fapt, un tort cu cremă de brânză, mai simplu de preparat, dar la fel de delicios și spectaculos ca și tortul. Rețetele pot varia în funcție de ingredientele adăugate în crema de brânză, dar și din punct de vedere al decorului.
Crema de brânză poate fi combinată cu diferite fructe, pentru gusturi, arome și culori diferite. Poate fi combinată și cu ciocolată, sau cu alte creme delicioase și aromate. Iar diferența dintre un cheesecake și un tort clasic constă în cantitatea mare de cremă și în textura densă a acesteia. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată. Mai jos poți urmări rețeta completă pentru cheesecake cu mango, pentru a o prepara și tu cu prima ocazie.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea stratului de la bază. Acesta este cel mai simplu și rapid de preparat element al tortului.
Cum prepari stratul de biscuiți pentru cheesecake cu mango
Mai întâi pregătește o formă de tort cu diametrul de 25 cm. Unge-i baza și pereții laterali cu puțin unt. Rupe biscuiții în bucăți mai mici și mărunțește-i cu ajutorul unui robot sau cu sucitorul de aluaturi.
Transformă biscuiții în firimituri. Topește untul și adaugă-l peste firimiturile de biscuiți. Amestecă bine cele două ingrediente până când untul este absorbit și ai obținut un aluat nisipos.
Întinde aluatul de biscuiți la baza unei forme de copt, presându-l bine cu mâinile. Pune forma de tort cu stratul de biscuiți la frigider până când prepari crema de brânză cu mango.
Cum prepari crema de brânză cu mango
Unul dintre cele două fructe mango transformă-l în piure, cu ajutorul blenderului. Adaugă o parte din zahărul pudră și amestecă până când zahărul este diluat. Pune piureul de mango la încălzit, dar nu-l lăsa să fiarbă. Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. Toarnă gelatina diluată peste piureul de mango încălzit. Amestecă intens pentru omogenizare.
Brânza mascarpone amestec-o într-un bol cu restul de zahăr pudră. Amestecă-le bine până când ai obținut o compoziție cremoasă. Adaugă frișca bătută și omogenizează compoziția. Apoi adaugă piureul de mango amestecat cu gelatină. Din nou omogenizează compoziția.
Curăță cel de-al doilea fruct mango și taie-l în cuburi mici. Amestecă-le cu crema de mai sus și întinde rapid crema peste crusta de biscuiți din tava de tort. Pune deliciosul cheesecake la frigider pentru 3-4 ore, sau până când crema devine fermă.
Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
Prepară jeleul de mango
Taie fructul mango, după curățare, în cuburi și transformă-le în piure, ca la pasul anterior. Amestecă piureul de mango cu zahărul pudră și amidonul alimentar. Așază vasul pe flacăra aragazului și amestecă intens până când amidonul se hidratează și compoziția devine consistentă. Trece jeleul de mango printr-o sită deasă pentru a deveni fin.
Întinde-l cald deasupra cremei de brânză cu mango din forma de tort. Înclină forma de copt într-o parte și în cealaltă pentru a se întinde jeleul uniform peste crema de brânză.
Pune din nou deliciosul cheesecake cu mango la frigider până când și jeleul devine ferm.
Decorează-l cu bucăți de mango și flori comestibile pentru un aspect spectaculos.
Tot din categoria rețetelor de cheesecake îți mai recomandăm să încerci și rețeta de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie.