Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă adori chiftelele clasice, dar vrei să le prepari și în varianta de post, îți oferim o rețetă de chiftele de orez cu ciuperci. Rețeta este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile. Nu vei petrece nici mult timp în bucătărie, mai ales dacă optezi pentru coacerea lor în cuptor.

Maria Udrea
Publicat: 15 noiembrie 2024, 06:52

Galerie foto

Chiftelele fac parte dintre cele mai apreciate gustări și aperitive / Shutterstock

Rețetele de chiftele sunt foarte populare în bucătăria românească. Se prepară atât ca gustări calde sau reci, cât și pentru platourile cu aperitive festive. Sunt și foarte versatile pentru că se pot crea o mulțime de combinații de ingrediente, pentru diversitate. Poți prepara chiftele din toate tipurile de carne, chiar și de pește. Însă poți prepara cu ușurință și chiftele din legume sau din cereale. Important pentru reușita acestora este să potrivești textura compoziției de chiftele, astfel încât să nu se desfacă în timpul preparării.

Citește și

Tot din categoria chiftelelor de post îți mai recomandăm să încerci și rețeta de chiftele de cartofi cu nuci și alune. Combinația de ingrediente este, pe cât de interesantă, pe atât de gustoasă și sănătoasă. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de chiftele de orez cu ciuperci.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea chiftelelor constă în pregătirea orezului. Fierbe orezul în apă rece, respectând proporția de 1:3, timp de aproximativ 15 minute. asezonează-l cu sare și piper, după gust. După fierbere, acoperă vasul cu capac și lasă orezul să se mai hidrateze.

Cum prepari chiftele de orez cu ciuperci

În timp ce orezul se hidratează, iar mai apoi se răcește, vei pregăti ciupercile. Toacă ceapa și usturoiul și pune-le la călit în puțin ulei încins. presară peste acestea și puțină sare, pentru a le intensifica gustul și a le ajuta să se înmoaie mai rapid.

Când ceapa începe să-și schimbe culoarea adaugă ciupercile tocate și amestecă-le bine cu ceapa. Dacă îți place gustul picant poți adăuga și puțin ardei iute, curățat și tocat.

Asezonează gustul cu puțin cimbru și busuioc, sare și piper.

Gătește ciupercile bine în sosul care se formează în tigaie, până când acesta se reduce consistent. După stingerea focului adaugă pătrunjelul tocat. Amestecă bine ingredientele și lasă-le să se răcească.

Pentru a prepara delicioasele chiftele de orez cu ciuperci, introdu blenderul în tigaia cu ingrediente și mărunțește-le puțin. Nu le mărunți în exces pentru a nu le transforma în pastă. Adaugă orezul fiert și răcit peste compoziția de ciuperci, presară fulgii de drojdie inactivă și amestecă bine totul până la omogenizare.

Apoi poți modela chiftelele de mărime unei mingi de ping pong. Dacă compoziția este prea moale poți să-i potrivești textura adăugând puțin pesmet.

Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade Celsius.

Le poți servi calde sau reci, simple sau glazurate cu ketchup.

Iar dacă mai dorești și o garnitură la ele, poți prepara rețeta de cartofi aurii în crustă de mălai.

Citește și
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Te-ar mai putea interesa și
Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă
Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă
Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă
06:53
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
06:52
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
14 noiembrie, 07:16
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
14 noiembrie, 06:27
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
14 noiembrie, 05:45
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
13 noiembrie, 06:47
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
13 noiembrie, 06:41
Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pumpkin Spice Latte. Rețeta unei băuturi delicioase, de toamnă
Pumpkin Spice Latte. Rețeta unei băuturi delicioase, de toamnă
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: „Am foarte mare nevoie de voi”
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: „Am foarte mare nevoie de voi”
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii: ”Știm ce i-ai făcut lui tati”
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii: ”Știm ce i-ai făcut lui tati”
Noi schimbări în distribuția seriei Golden Boy - Dragoste rebelă. Cine pleacă din povestea celebră
Noi schimbări în distribuția seriei Golden Boy - Dragoste rebelă. Cine pleacă din povestea celebră
Când încep Leonidele. Ploaia de meteoriți e cunoscută pentru „mingile de foc” care aprind cerul
Când încep Leonidele. Ploaia de meteoriți e cunoscută pentru „mingile de foc” care aprind cerul
Mâncare de năut cu spanac
Mâncare de năut cu spanac
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Rihanna a fost fotografiată în timpul unei cine în Los Angeles. Diva a fost îmbrăcată cu o fustă roșie sexy
Rihanna a fost fotografiată în timpul unei cine în Los Angeles. Diva a fost îmbrăcată cu o fustă roșie sexy
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
fresh

Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă

Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă

Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare

Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare

Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc

Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc

Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect

Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect

Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos

Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos