Chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Îți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de ele preparate în modul clasic? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.

Maria Udrea
Publicat: 13 ianuarie 2023, 06:00

Galerie foto

Sosul bechamel este mai delicios ușor picant și aromatizat cu multă nucșoară / Shutterstock

Chiftelele le poți prepara din orice tip de carne dorești: de pui, porc sau vită. Sunt ideale chiftelele preparate din amestec de carne tocată și legume. Ca și legume poți opta pentru cartofi, morcovi, ceapă și usturoi. Preparate la cuptor, chiftelele sunt mai sănătoase și nu mai grija lor să le tot întorci pentru a nu se arde.

Citește și

Sosul bechamel este mai delicios preparat ușor picant și foarte aromat. Nucșoara este ingredientul de bază, care oferă aromă deosebită și gust delicios sosului. Sosul bechamel mai este cunoscut și sub denumirea de sos alb și este unul dintre sosurile de bază ale gastronomiei franceze și italiene. Se prepară, îndeosebi, pentru rețetele de lasagna. Descoperă aici și rețeta de lasagna bolognese, o rețetă tradițională italienească. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii necesari preparării chiftelelor în sos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru compoziția de chiftele. În timpul în care chiftelele se prepară la cuptor, pregătești sosul bechamel.

Cum prepari chiftele la cuptor în sos bechamel

Pune carnea tocată într-un bol încăpător. Curăță ceapa și usturoiul, trece-le prin mașina de tocat, sau dă-le pe răzătoare. Adaugă-le peste carnea tocată. Curăță morcovul și cartofii, clătește-i cu apă rece și dă-i pe răzătoarea mare. Scurge bine răzătura acestora de lichid și adaug-o peste ingredientele din bol. Adaugă și cele două ouă, sarea și condimentele. Amestecă bine toate aceste ingrediente și omogenizează bine compoziția. Apoi modelează chiftelele de dimensiunea unei mingi de ping pong.

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază chiftelele la mici distanțe una față de alta. Pune tava la cuptor și coace chiftelele pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului le întorci de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Descoperă aici și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii.

Cum prepari sos bechamel picant și aromat

Pune laptele la fiert într-o oală cu pereți înalți. Pune untul la topit într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Adaugă și un cățel de usturoi strivit. Amestecă usturoiul prin untul topit timp de un minut, pentru a-l aromatiza. Apoi scoate usturoiul din unt și adaugă făina. Amestecă continuu până când făina absoarbe tot untul topit.

Adaugă câte un polonic din laptele fiert peste făina din tigaie. Amestecă intens pentru a se hidrata bine făina și a se omogeniza sosul. După ce ai adăugat tot laptele, adaugă smântâna lichidă, amestecând continuu. Mai adaugă și un cățel de usturoi răzuit fin, pudra de nucșoară și piperul alb.

Mai fierbe sosul bechamel pentru 2-3 minute, apoi adaugă parmezanul răzuit. Pune sosul într-un vas termorezistent și scufundă chiftelele în el. Pune delicioasele chiftele la cuptor în sos bechamel și mai prepară-le 7-8 minute, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.

După preparare, adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Poți servi chiftelele cu sos bechamel alături de o garnitură de cartofi, una de orez sau cu paste. Îți oferim în acest scop și o rețetă de piure de cartofi cremos și delicios.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare