Chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă
Îți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de ele preparate în modul clasic? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.
Galerie foto
Chiftelele le poți prepara din orice tip de carne dorești: de pui, porc sau vită. Sunt ideale chiftelele preparate din amestec de carne tocată și legume. Ca și legume poți opta pentru cartofi, morcovi, ceapă și usturoi. Preparate la cuptor, chiftelele sunt mai sănătoase și nu mai grija lor să le tot întorci pentru a nu se arde.
Sosul bechamel este mai delicios preparat ușor picant și foarte aromat. Nucșoara este ingredientul de bază, care oferă aromă deosebită și gust delicios sosului. Sosul bechamel mai este cunoscut și sub denumirea de sos alb și este unul dintre sosurile de bază ale gastronomiei franceze și italiene. Se prepară, îndeosebi, pentru rețetele de lasagna. Descoperă aici și rețeta de lasagna bolognese, o rețetă tradițională italienească. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii necesari preparării chiftelelor în sos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru compoziția de chiftele. În timpul în care chiftelele se prepară la cuptor, pregătești sosul bechamel.
Cum prepari chiftele la cuptor în sos bechamel
Pune carnea tocată într-un bol încăpător. Curăță ceapa și usturoiul, trece-le prin mașina de tocat, sau dă-le pe răzătoare. Adaugă-le peste carnea tocată. Curăță morcovul și cartofii, clătește-i cu apă rece și dă-i pe răzătoarea mare. Scurge bine răzătura acestora de lichid și adaug-o peste ingredientele din bol. Adaugă și cele două ouă, sarea și condimentele. Amestecă bine toate aceste ingrediente și omogenizează bine compoziția. Apoi modelează chiftelele de dimensiunea unei mingi de ping pong.
Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază chiftelele la mici distanțe una față de alta. Pune tava la cuptor și coace chiftelele pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului le întorci de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
Descoperă aici și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii.
Cum prepari sos bechamel picant și aromat
Pune laptele la fiert într-o oală cu pereți înalți. Pune untul la topit într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Adaugă și un cățel de usturoi strivit. Amestecă usturoiul prin untul topit timp de un minut, pentru a-l aromatiza. Apoi scoate usturoiul din unt și adaugă făina. Amestecă continuu până când făina absoarbe tot untul topit.
Adaugă câte un polonic din laptele fiert peste făina din tigaie. Amestecă intens pentru a se hidrata bine făina și a se omogeniza sosul. După ce ai adăugat tot laptele, adaugă smântâna lichidă, amestecând continuu. Mai adaugă și un cățel de usturoi răzuit fin, pudra de nucșoară și piperul alb.
Mai fierbe sosul bechamel pentru 2-3 minute, apoi adaugă parmezanul răzuit. Pune sosul într-un vas termorezistent și scufundă chiftelele în el. Pune delicioasele chiftele la cuptor în sos bechamel și mai prepară-le 7-8 minute, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.
După preparare, adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt.
Poți servi chiftelele cu sos bechamel alături de o garnitură de cartofi, una de orez sau cu paste. Îți oferim în acest scop și o rețetă de piure de cartofi cremos și delicios.