Chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Îți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de ele preparate în modul clasic? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.

Maria Udrea
Publicat: 13 ianuarie 2023, 06:00

Galerie foto

Sosul bechamel este mai delicios ușor picant și aromatizat cu multă nucșoară / Shutterstock

Chiftelele le poți prepara din orice tip de carne dorești: de pui, porc sau vită. Sunt ideale chiftelele preparate din amestec de carne tocată și legume. Ca și legume poți opta pentru cartofi, morcovi, ceapă și usturoi. Preparate la cuptor, chiftelele sunt mai sănătoase și nu mai grija lor să le tot întorci pentru a nu se arde.

Citește și

Sosul bechamel este mai delicios preparat ușor picant și foarte aromat. Nucșoara este ingredientul de bază, care oferă aromă deosebită și gust delicios sosului. Sosul bechamel mai este cunoscut și sub denumirea de sos alb și este unul dintre sosurile de bază ale gastronomiei franceze și italiene. Se prepară, îndeosebi, pentru rețetele de lasagna. Descoperă aici și rețeta de lasagna bolognese, o rețetă tradițională italienească. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii necesari preparării chiftelelor în sos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru compoziția de chiftele. În timpul în care chiftelele se prepară la cuptor, pregătești sosul bechamel.

Cum prepari chiftele la cuptor în sos bechamel

Pune carnea tocată într-un bol încăpător. Curăță ceapa și usturoiul, trece-le prin mașina de tocat, sau dă-le pe răzătoare. Adaugă-le peste carnea tocată. Curăță morcovul și cartofii, clătește-i cu apă rece și dă-i pe răzătoarea mare. Scurge bine răzătura acestora de lichid și adaug-o peste ingredientele din bol. Adaugă și cele două ouă, sarea și condimentele. Amestecă bine toate aceste ingrediente și omogenizează bine compoziția. Apoi modelează chiftelele de dimensiunea unei mingi de ping pong.

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază chiftelele la mici distanțe una față de alta. Pune tava la cuptor și coace chiftelele pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului le întorci de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Descoperă aici și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii.

Cum prepari sos bechamel picant și aromat

Pune laptele la fiert într-o oală cu pereți înalți. Pune untul la topit într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Adaugă și un cățel de usturoi strivit. Amestecă usturoiul prin untul topit timp de un minut, pentru a-l aromatiza. Apoi scoate usturoiul din unt și adaugă făina. Amestecă continuu până când făina absoarbe tot untul topit.

Adaugă câte un polonic din laptele fiert peste făina din tigaie. Amestecă intens pentru a se hidrata bine făina și a se omogeniza sosul. După ce ai adăugat tot laptele, adaugă smântâna lichidă, amestecând continuu. Mai adaugă și un cățel de usturoi răzuit fin, pudra de nucșoară și piperul alb.

Mai fierbe sosul bechamel pentru 2-3 minute, apoi adaugă parmezanul răzuit. Pune sosul într-un vas termorezistent și scufundă chiftelele în el. Pune delicioasele chiftele la cuptor în sos bechamel și mai prepară-le 7-8 minute, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.

După preparare, adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Poți servi chiftelele cu sos bechamel alături de o garnitură de cartofi, una de orez sau cu paste. Îți oferim în acest scop și o rețetă de piure de cartofi cremos și delicios.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă