Choux à la crème cu caramel sărat. Un desert delicat și elegant

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Aceste choux à la crème cu caramel sărat sunt deserturi rafinate, ce cuceresc atât papilele cât și privirile. Contrastul dintre crusta crocantă și aroma intensă a caramelului sărat transformă acest desert într-o adevărată încântare pentru papilele gustative. Sunt perfecte pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care dorești să te răsfeți cu ceva sofisticat.

Maria Udrea
Publicat: 8 ianuarie 2025, 06:01

Galerie foto

Aceste choux à la crème pot fi servite pe un platou elegant / Shutterstock

Aceste choux à la crème pot fi servite pe un platou elegant, decorate cu un fir subțire de caramel, câteva bucăți de nuci prăjite sau fulgi de migdale. Textura crocantă a cojilor, crema fină și catifelată de caramel bogat și ușor sărat vor crea o combinație echilibrată și sofisticată, ideală pentru a impresiona orice invitat. Pentru un plus de rafinament, poți adăuga în cremă o linguriță de lichior Baileys pentru un gust subtil de cafea.

Citește și

Rețeta nu este complexă, mai ales dacă ești familiarizată cu aluatul opărit. Nu necesită multe ingrediente, însă necesită mai multe etape de preparare. Iar dacă vrei ca desertul să fie mai complex și mai elegant, poți combina caramelul cu cremă de vanilie. Îți prezentăm mai jos rețeta simplă de choux à la crème cu caramel sărat, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi te vei ocupa de prepararea aluatului pentru cojile de choux. Acesta necesită trei etape: opărirea făinii, răcirea și încorporarea ouălor. În timp ce aluatul opărit va sta la răcit te poți ocupa de prepararea caramelului sărat.

Cum prepari cojile pentru choux à la crème cu caramel sărat

Într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului , pune apa, laptele, untul, zahărul și sarea. Lasă untul să se topească, iar lichidul rezultat să ajungă la punctul de fierbere.

Adaugă făina dintr-o dată și amestecă energic cu o lingură de lemn, până când aluatul se desprinde de pereții vasului. Ia cratița de pe foc și lasă aluatul să se răcească 5-10 minute.

Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare, până obții un aluat lucios și moale, dar suficient de ferm pentru a-și păstra forma.

Pune aluatul într-un poș cu dui rotund sau stelat. Formează mici grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute, apoi reduce temperatura la 180°C și mai coace-le încă 20 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului.

Lasă-le să se răcească complet.

Descoperă și o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă.

Cum prepari caramelul sărat

Topește zahărul într-o cratiță la foc mediu, fără a-l amesteca, până capătă o culoare aurie.

Adaugă untul și amestecă energic până se topește complet.

Toarnă smântâna pentru frișcă, încălzită ușor, amestecând continuu, până obții un sos omogen.

La final, adaugă sarea și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.

Cum formezi choux à la crème cu caramel sărat

Taie capacul cojilor de choux sau lasă-le întregi și umple-le cu cremă de caramel sărat folosind un poș cu dui simplu, pentru decorat deserturi.

Așază-le pe un platou și presară zahăr pudră peste ele. Poti prepara dacă ai timp și o glazură de ciocolată neagră sau albă.

Citește și
Ouă umplute cu cremă de avocado. Rețeta unui adevărat deliciu pentru platoul de aperitive
Ouă umplute cu cremă de avocado. Rețeta unui adevărat deliciu pentru platoul de aperitive
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă
Ce tip de cafea este mai puternic. De ce depinde cantitatea de cofeină
Ce tip de cafea este mai puternic. De ce depinde cantitatea de cofeină
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
Rețetă de gulaș. Cum să gătești acasă preparatul tradițional maghiar
Rețetă de gulaș. Cum să gătești acasă preparatul tradițional maghiar
Te-ar mai putea interesa și
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare
Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:44
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
07:23
Sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric. O combinație revigorantă și aromată Sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric. O combinație revigorantă și aromată
06:01
Choux à la crème cu caramel sărat. Un desert delicat și elegant Choux à la crème cu caramel sărat. Un desert delicat și elegant
7 ianuarie, 07:31
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă
7 ianuarie, 06:11
Salată de sfeclă roșie cu morcovi, cartofi și mazăre Salată de sfeclă roșie cu morcovi, cartofi și mazăre
7 ianuarie, 05:21
Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios
6 ianuarie, 06:36
Rețetă de gulaș. Cum să gătești acasă preparatul tradițional maghiar Rețetă de gulaș. Cum să gătești acasă preparatul tradițional maghiar
6 ianuarie, 05:20
Rețetă de tamales. Cum să te bucuri acasă de celebrul preparat mexican Rețetă de tamales. Cum să te bucuri acasă de celebrul preparat mexican
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Ceapă murată în oțet. Rețetă simplă și delicioasă
Ceapă murată în oțet. Rețetă simplă și delicioasă
"Era o fată foarte iubitoare, delicată". Andreea a renunţat la viaţă, copleşită de greutăţi. Peste două săptămâni urma să se lupte în instanţă pentru fiica ei
"Era o fată foarte iubitoare, delicată". Andreea a renunţat la viaţă, copleşită de greutăţi. Peste două săptămâni urma să se lupte în instanţă pentru fiica ei
„Mi se pare ireal să anunţ asta!” Ana Bărbosu pleacă din România, la şase luni după ce a câştigat medalia olimpică
„Mi se pare ireal să anunţ asta!” Ana Bărbosu pleacă din România, la şase luni după ce a câştigat medalia olimpică
Simona Gherghe, imagini de colecție cu familia la ski în vacanță. Cum s-a pozat alături de cei mici pe pârtie
Simona Gherghe, imagini de colecție cu familia la ski în vacanță. Cum s-a pozat alături de cei mici pe pârtie
Mesajul de dragoste pe care Cemre Baysel i l-a transmis partenerului ei Aytaç Şaşmaz. Cum au reacționat fanii
Mesajul de dragoste pe care Cemre Baysel i l-a transmis partenerului ei Aytaç Şaşmaz. Cum au reacționat fanii
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine
Prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză
Prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză
Cum să-ți susții partenera în timpul sarcinii sau după naștere
Cum să-ți susții partenera în timpul sarcinii sau după naștere
Kanye West și Bianca Censori au sărbătorit pe ringul de dans cea de-a 30-a aniversare a divei. Rapperul a împărtășit un videoclip sexy pe rețelele sociale
Kanye West și Bianca Censori au sărbătorit pe ringul de dans cea de-a 30-a aniversare a divei. Rapperul a împărtășit un videoclip sexy pe rețelele sociale
Remedii naturale pentru răceală. Cum poți combate efectele dăunătoare ale frigului
Remedii naturale pentru răceală. Cum poți combate efectele dăunătoare ale frigului
fresh

Rețetă de gulaș. Cum să gătești acasă preparatul tradițional maghiar

Rețetă de gulaș. Cum să gătești acasă preparatul tradițional maghiar

Rețetă de tamales. Cum să te bucuri acasă de celebrul preparat mexican

Rețetă de tamales. Cum să te bucuri acasă de celebrul preparat mexican

Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios

Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios

Salată de sfeclă roșie cu morcovi, cartofi și mazăre

Salată de sfeclă roșie cu morcovi, cartofi și mazăre

Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă

Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă