Ciorbă de fasole păstăi. Rețetă simplă și gustoasă

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Îți plac ciorbele, dar nu mai știi ce rețetă să prepari pentru un prânz delicios de post? Încearcă rețeta simplă și gustoasă de ciorbă de fasole păstăi.

Publicat: 23 noiembrie 2022, 06:00 / Actualizat: 23 noiembrie 2022, 10:44

Galerie foto

Pentru un plus de gust și consistență, ciorba se poate servi cu smântână / Shutterstock

Chiar dacă a trecut sezonul păstăilor verzi, poți folosi cu succes păstăile congelate sau pe cele conservate la borcane. Dacă păstăile nu au fost procesate pentru o perioadă mai lungă de timp, te vei bucura de proprietățile lor și în această variantă. Atât conservate la congelator cât și la borcan, legumele își păstrează o parte mare din proprietăți, iar gustul rămâne delicios.

Citește și

Păstăile de fasole verde au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate. Sunt bogate în fibre, proteine, și vitamine precum vitamina A, C, K, B6 și acid folic, dar și în minerale precum calciu, fier potasiu, cupru, siliciu și multe altele.

Tecile de fasole verde sau galbenă au nenumărate proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Merită incluse în alimentația ta chiar și conservate. Una dintre cele mai simple rețete este cea de fasole păstăi cu usturoi. Rețeta de ciorbă de fasole păstăi pe care ți-o oferim mai jos este tot simplă și foarte gustoasă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a pune o oală cu 3 litri de apă la fiert, în care vei adăuga legumele, pe parcurs. În timp ce apa va fierbe, curăță legumele, clătește-le și toacă-le mărunt.

Pașii necesari pentru a prepara ciorbă de fasole păstăi

Când ai toate legumele curățate și tocate, așază pe flacăra aragazului o tigaie cu uleiul și lasă-l la încins. Adaugă ceapa tocată solzișori și presară puțină sare peste ea. Sarea o va ajuta să se deshidrateze ușor și nu se va mai arde.

Amestecă ceapa în uleiul încins pentru a se căli uniform. Nu o lăsa mai mult de 2 minute, pentru a nu căpăta gust de prăjeală. Adaugă roșiile cuburi, crenguța de cimbru și o ceașcă din apa care fierbe. Lasă sosul de roșii cu ceapă să fiarbă 4-5 minute, la foc de intensitate mică. Adaugă și puțin piper, proaspăt măcinat.

Când apa din oală începe să fiarbă, adaugă o linguriță cu sare. Amestecă până când aceasta se dizolvă. Adaugă morcovii tăiați în rondele sau în cuburi, după preferințe. Tot acum adaugă și țelina tocată mărunt, iar peste 4-5 minute, adaugă și cartofii tăiați în cuburi. După alte 4-5 minute de fierbere, adaugă păstăile de fasole verde direct congelate. Toate aceste legume au timpi aproximativ egali de fierbere, deci se adaugă unele după altele.

Vezi aici și: cum să congelezi fasolea verde. Câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate.

Când legumele sunt aproape fierte, adaugă sosul de roșii cu ceapă. Amestecă ușor ingredientele cu o spatulă și mai lasă delicioasa ciorbă de fasole păstăi să fiarbă 5-6 minute.

Spală verdeața, toac-o mărunt și o adaugi în ciorbă la final de preparare. Acrește ciorba în timpul servirii cu suc de lămâie sau cu oțet dacă îl preferi pe acesta. Dacă îți plac ciorbele din legume, îți mai recomandăm pentru data viitoare o rețetă de ciorbă de cartofi.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Te-ar mai putea interesa și
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori