Ciorbă de fasole păstăi. Rețetă simplă și gustoasă
Îți plac ciorbele, dar nu mai știi ce rețetă să prepari pentru un prânz delicios de post? Încearcă rețeta simplă și gustoasă de ciorbă de fasole păstăi.
Galerie foto
Chiar dacă a trecut sezonul păstăilor verzi, poți folosi cu succes păstăile congelate sau pe cele conservate la borcane. Dacă păstăile nu au fost procesate pentru o perioadă mai lungă de timp, te vei bucura de proprietățile lor și în această variantă. Atât conservate la congelator cât și la borcan, legumele își păstrează o parte mare din proprietăți, iar gustul rămâne delicios.
Păstăile de fasole verde au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate. Sunt bogate în fibre, proteine, și vitamine precum vitamina A, C, K, B6 și acid folic, dar și în minerale precum calciu, fier potasiu, cupru, siliciu și multe altele.
Tecile de fasole verde sau galbenă au nenumărate proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Merită incluse în alimentația ta chiar și conservate. Una dintre cele mai simple rețete este cea de fasole păstăi cu usturoi. Rețeta de ciorbă de fasole păstăi pe care ți-o oferim mai jos este tot simplă și foarte gustoasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a pune o oală cu 3 litri de apă la fiert, în care vei adăuga legumele, pe parcurs. În timp ce apa va fierbe, curăță legumele, clătește-le și toacă-le mărunt.
Pașii necesari pentru a prepara ciorbă de fasole păstăi
Când ai toate legumele curățate și tocate, așază pe flacăra aragazului o tigaie cu uleiul și lasă-l la încins. Adaugă ceapa tocată solzișori și presară puțină sare peste ea. Sarea o va ajuta să se deshidrateze ușor și nu se va mai arde.
Amestecă ceapa în uleiul încins pentru a se căli uniform. Nu o lăsa mai mult de 2 minute, pentru a nu căpăta gust de prăjeală. Adaugă roșiile cuburi, crenguța de cimbru și o ceașcă din apa care fierbe. Lasă sosul de roșii cu ceapă să fiarbă 4-5 minute, la foc de intensitate mică. Adaugă și puțin piper, proaspăt măcinat.
Când apa din oală începe să fiarbă, adaugă o linguriță cu sare. Amestecă până când aceasta se dizolvă. Adaugă morcovii tăiați în rondele sau în cuburi, după preferințe. Tot acum adaugă și țelina tocată mărunt, iar peste 4-5 minute, adaugă și cartofii tăiați în cuburi. După alte 4-5 minute de fierbere, adaugă păstăile de fasole verde direct congelate. Toate aceste legume au timpi aproximativ egali de fierbere, deci se adaugă unele după altele.
Vezi aici și: cum să congelezi fasolea verde. Câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugă sosul de roșii cu ceapă. Amestecă ușor ingredientele cu o spatulă și mai lasă delicioasa ciorbă de fasole păstăi să fiarbă 5-6 minute.
Spală verdeața, toac-o mărunt și o adaugi în ciorbă la final de preparare. Acrește ciorba în timpul servirii cu suc de lămâie sau cu oțet dacă îl preferi pe acesta. Dacă îți plac ciorbele din legume, îți mai recomandăm pentru data viitoare o rețetă de ciorbă de cartofi.