Clătite cu banane și bezea. Rețeta unui desert de nerefuzat
Pentru atunci când îți propui să prepari clătite, trece pe listă și rețeta de clătite cu banane și bezea. Nu trebuie decât să prepari un număr mai mare de clătite. După ce servești câteva de poftă, umplute cu gem sau ciocolată, le poți transforma pe cele care rămân într-un desert delicios și spectaculos.
Galerie foto
Clătitele se prepară simplu, în cel mai clasic mod. Apoi se vor umple cu banane ușor caramelizate, se așază în vase termorezistente și se glazurează cu bezea. Se dau la cuptor doar până când bezeaua se rumenește frumos la suprafață. Se poate folosi un arzător de bucătărie pentru a carameliza frumos bezeaua.
Dacă dorești să te aventurează mai mult în bucătărie poți prepara clătitele dintr-un aluat cu ciocolată sdau cu pudră de cacao. Descoperă aici și o rețetă de clătite cu ciocolată și banane, de unde te poți inspira. Iar în continuare, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta de clătite cu banane și bezea.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului de clătite pentru care ai nevoie de ingredientele clasice. Aluatul necesită și un timp de relaxare. timp în care te poți ocupa și de pregătirea bananelor, dar și a bezelei.
Cum prepari clătite cu banane și bezea
Pentru a pregăti aluatul de clătite amestecă într-un bol ouăle cu un praf de sare și zahărul până când acestea se diluează. Adaugă laptele, esența, apoi făina și omogenizează bine aluatul. La final adaugă apa minerală. care are rolul de a le face mai pufoase.
Lasă aluatul pentru clătite să se relaxeze timp de 10 minute, la temperatura camerei. Mai apoi coace clătitele în tigaia ușor unsă cu ulei, chiar dacă este antiaderentă.
Pentru a pregăti bananele, mai întâi prepară un sos caramel sărat.
Pune zahărul într-o crăticioară sau tigaie și lasă-l să se caramelizeze la foc mic spre mediu. Amestecă cu o spatulă să nu se ardă. După diluarea completă a zahărului adaugă untul și amestecă până când și acesta se topește. Amestecă bine gălbenușurile cu smântâna și toarnă treptat acest amestec peste caramelul din crăticioară. Amestecă intens pentru omogenizare timp de 4-5 minute dacă dorești un sos mai fluid și 7-8 minute, dacă dorești un sos mai consistent.
Lasă sosul caramel să se răcească și trece bananele decojite prin el. Rulează câte o jumătate de banană în clătite și așază-le în vasele termorezistente.
Unge-le ușor cu sos caramel și presară fulgi de migdale peste ele. Pune-le în cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius pentru 5-6 minute, atât cât să se rumenească ușor fulgii de migdale.
Între timp prepară bezeaua. Amestecă bine albușurile presărate cu sare până când capătă consistență. Adaugă treptat zahărul și sucul de lămâie și amestecă energic până când bezeaua devine fermă.
Întinde bezeaua deasupra clătitelor din vase, folosind un posh cu dui stelat. Pune din nou vasele la cuptor. Coace delicioasele clătite cu banane și bezea
pentru 6-8 minute, la 200 de grade Celsius sau până când bezeaua este rumenită la suprafață.
Dacă îți plac deserturile cu bezea, poți încerca data viitoare și o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea.