Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase cu pește, îți recomandăm să încerci rețeta de cod pane servit cu sos de iaurt și lămâie. Este o rețetă gustoasă și foarte consistentă, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de preparate pe bază de pește. Învelișul crocant și textura moale și suculentă a codului se combină perfect cu aciditatea sosului de iaurt cu lămâie.

Maria Udrea
Publicat: 27 decembrie 2024, 06:15
Textura crocantă și aroma suculentă a codului se îmbină perfect cu prospețimea unui sos de iaurt cu lămâie / Shutterstock

Rețeta este este una clasică, asemănătoare cu cea de piept de pui pane. Nu îți ocupă mult timp, iar ingredientele sunt dintre cele accesibile. Sosul de iaurt se prepară extrem de simplu, doar amestecând ingredientele aferente. Pe lângă acest delicios sos poți combina codul pane cu diferite garnituri de cartofi, orez, paste sau legume.

Citește și

Peștele cod este și gustos, dar și foarte sănătos. Este bogat în proteine de înaltă calitate, dar și în acizi grași omega-3 și vitamina D. În plus, este un pește slab, perfect pentru diete sărace în grăsimi. Este și foarte versatil putând fi preparat în diferite moduri: de la prăjire și coacere, la gătit în aburi.

Descoperă și rețeta de ciorba de perișoare din pește, pentru un prânz gustos și mai sănătos. Iar în continuare îți oferim rețeta de cod pane servit cu sos de iaurt și lămâie, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

primul pas constă în pregătirea peștelui care necesită clătire și tamponare cu prosoape de hârtie. Apoi poți porționa peștele în bucăți mai mici, dacă sunt prea mari. Condimentează-le cu sare și piper pe ambele părți.

Cum prepari cod pane

Sparge ouăle într-un bol, și amestecă-le cu un praf de sare. În alt bol trece făina prin sită, iar în al treilea bol, amestecă pesmetul cu boia de ardei. Boiaua este opțională, dar va aduce un plus de aromă.

Ia fiecare bucată de cod pregătită și tăvălește-o prin făină, acoperind-o uniform. Apoi trece bucățile de cod prin compoziția de ouă și imediat tăvălește-le bine prin pesmet. Presează-le ușor pentru a se acoperi bine cu pesmet pe toate părțile.

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune uleiul în tigaie și lasă-l să se încingă ușor. Scufundă fileurile de cod pregătite și gătește-le pentru 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc frumos și devin crocante. Transferă fileurile de cod pane pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. Descoperă și o rețetă de păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie.

Cum prepari sosul de iaurt

Pune iaurtul într-un bol, adaugă zeama de lămâie și muștarul și amestecă bine până la omogenizare. Asezonează sosul rezultat cu sare și piper. Poți adapta cantitățile ingredientelor  pentru a obține gustul care îți place. Dacă vrei un plus de aromă și de prospețime poți adăuga și mărar tocat sau pătrunjel.

Deliciosul cod pane  poate fi servit  cu felii de lămâie și sosul iaurt sau cu o salată proaspătă, o garnitură de cartofi sau una de orez. Este delicios în oricare dintre variantele menționate.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători
Te-ar mai putea interesa și
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:32
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă
06:42
Rețetă de piftie de porc ardelenească. Cum se prepară, ingrediente și pașii de urmat Rețetă de piftie de porc ardelenească. Cum se prepară, ingrediente și pașii de urmat
06:17
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie
27 decembrie, 07:50
Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă
27 decembrie, 06:15
Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie
27 decembrie, 05:58
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
26 decembrie, 06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
26 decembrie, 05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Unde se pune tableta pentru mașina de spălat vase. Sfaturi și trucuri utile în bucătărie
Unde se pune tableta pentru mașina de spălat vase. Sfaturi și trucuri utile în bucătărie
Reacţia unei turiste din Anglia venite la munte, în România: "Nu ştii sigur dacă e real sau doar o fotografie"
Reacţia unei turiste din Anglia venite la munte, în România: "Nu ştii sigur dacă e real sau doar o fotografie"
Logodnica lui Ștefan Târnovanu, răvășitoare în costum de baie! Loredana se bucură de o vacanță exotică alături de portarul FCSB-ului
Logodnica lui Ștefan Târnovanu, răvășitoare în costum de baie! Loredana se bucură de o vacanță exotică alături de portarul FCSB-ului
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Kerem Bursin vorbește pentru prima oară despre relația cu Melisa Tapan. Ce a declarat actorul turc
Kerem Bursin vorbește pentru prima oară despre relația cu Melisa Tapan. Ce a declarat actorul turc
Ce vechime are Luna, de fapt. Un nou studiu i-a dezvăluit vârsta reală
Ce vechime are Luna, de fapt. Un nou studiu i-a dezvăluit vârsta reală
Prăjitură cu foi fragede și cremă de cafea
Prăjitură cu foi fragede și cremă de cafea
Cum să protejezi copiii de răceli și gripă în sezonul rece
Cum să protejezi copiii de răceli și gripă în sezonul rece
Travis Barker i-a transmis un mesaj emoționant fiicei sale: „Îmi place să te văd crescând. Te iubesc până la lună și înapoi”
Travis Barker i-a transmis un mesaj emoționant fiicei sale: „Îmi place să te văd crescând. Te iubesc până la lună și înapoi”
Ce este artroza. Cauze, simptome și tratamente pentru osteoartrită
Ce este artroza. Cauze, simptome și tratamente pentru osteoartrită
fresh

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie

Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie

Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor

Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor

Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului

Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao