Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejun

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă îți place să frămânți aluaturi dulci sau sărate, atunci îți oferim o rețetă de cornuri pufoase cu gem, perfectă pentru micul dejun.

Publicat: 13 octombrie 2022, 06:55 / Actualizat: 13 octombrie 2022, 16:45

Galerie foto

Opțional, cornurile se decorează cu zahăr pudră / Shutterstock

Rețeta aluatului se prepară simplu, însă necesită puțin timp pentru frământare și un timp mai îndelungat pentru dospire. Gemul pentru umplut cornurile îl alegi după preferințe. Poți prepara cornurile de seara, iar a doua zi doar le încălzești ușor, la cuptor. Cornurile pot fi savurate și reci, în pauza de masă de la serviciu. Acestea au un gust perfect alături de un ceai aromat, sau alături de cafea.

Vezi aici și o rețetă pentru gem de pere, pe care o poți prepara la tine acasă.

Citește și

Pentru un plus de aspect poți să ungi cornurile cu ou, înainte de a le da la cuptor. Totodată poți opta și pentru a decora cornurile cu zahăr după coacere. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cele mai gustoase și pufoase cornuri pentru micul dejun.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul, începe cu pregătirea drojdiei. Ia un bol în care adaugi drojdia sfărâmată împreună cu o lingură de zahăr. Amestecă cele două ingrediente cu o lingură, apoi toarnă 50 de mililitri de lapte cald și puțină făină. Omogenizează bine amestecul de ingrediente. Lasă maiaua de drojdie să se activeze timp de 10 minute înainte de a o amesteca cu făina și celelalte ingrediente. Acesta este procedeul folosit în general pentru prepararea aluatului de cornuri.

Cum prepari aluatul pentru cornuri pufoase cu gem

Pune făina trecută prin sită într-un bol mai mare. Creează o adâncitură în mijlocul ei, iar apoi amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul până la omogenizare. Adaugă acest amestec în adâncitura din făină, iar mai apoi adaugă drojdia activată. Amestecă toate aceste ingrediente cu făina din bol, în timp ce torni câte puțin lapte cald. La final, adaugă untul topit și răcit și încorporează-l bine în aluat. Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa de lucru presărată cu făină. Va rezulta un aluat nelipicios și nu foarte ferm.

Pune aluatul din nou în bol, acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit pentru aproximativ o oră.

După ce aluatul și-a dublat volumul în acest interval de timp, împarte-l în 2-3 părți și întinde foi rotunde din el. Secționează foile în forme triunghiulare. La baza triunghiurilor pune câte o linguriță de gem, apoi rulează-le spre vârf. Pune cornurile cu gem în tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să se mai crească pentru 20-30 de minute.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Unge cornurile cu ou bătut și coace-le pentru 30-35 de minute.

Opțional, după coacere și răcire le poți decora cu zahăr pudră.

Dacă îți plac aluaturile dospite, îți mai oferim pentru data viitoare și rețeta de batoane cu mac și susan. Este desertul copilăriei adorat de întreaga familie.

Citește și
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Te-ar mai putea interesa și
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:16
Cum alegi cel mai bun dovleac pentru copt. Soiul ideal pentru acest desert Cum alegi cel mai bun dovleac pentru copt. Soiul ideal pentru acest desert
05:50
Tocană de pui cu ciuperci. Pașii simpli pentru a prepara o masă gustoasă Tocană de pui cu ciuperci. Pașii simpli pentru a prepara o masă gustoasă
05:02
Rețeta simplă de supă cremă de legume. Ce să adaugi pentru un gust desăvârșit Rețeta simplă de supă cremă de legume. Ce să adaugi pentru un gust desăvârșit
3 decembrie, 05:36
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3 decembrie, 05:27
De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți
3 decembrie, 05:22
Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios
2 decembrie, 11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
2 decembrie, 07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
2
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Dacă adori preparatele pe bază de ciuperci, rețeta de ciuperci cu usturoi la tigaie te poate cuceri de la prima înghițitură. Este un preparat simplu, și ușor, dar plin de savoare...
3
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Una dintre rețetele cu paste pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină este rețeta de paste cu ciuperci de post. Nu ai altceva de făcut pentru această rețetă,...
4
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....
5
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Dacă adori chiftelele clasice, dar vrei să le prepari și în varianta de post, îți oferim o rețetă de chiftele de orez cu ciuperci. Rețeta este simplă și ușor de preparat,...

Parteneri

Avertismentul lunii decembrie pentru fiecare zodie în parte. La ce trebuie să fie atenți nativii din zodiac
Avertismentul lunii decembrie pentru fiecare zodie în parte. La ce trebuie să fie atenți nativii din zodiac
Cât a crescut salariul mediu în România în ultimii 5 ani, comparativ cu inflaţia
Cât a crescut salariul mediu în România în ultimii 5 ani, comparativ cu inflaţia
Fiica cea mică a lui Helmut Duckadam era la școală când a primit vestea morții tatălui său. Au urmat momente cutremurătoare: „Devastați!”
Fiica cea mică a lui Helmut Duckadam era la școală când a primit vestea morții tatălui său. Au urmat momente cutremurătoare: „Devastați!”
Când apar ninsorile în București. Ce anunț au făcut meteorologii cu privire la vremea din luna decembrie
Când apar ninsorile în București. Ce anunț au făcut meteorologii cu privire la vremea din luna decembrie
Afra Saraçoğlu oferă detalii de pe platourile de filmare ale seriei Golden Boy – Dragoste rebelă, sezonul 3. Ce a declarat vedeta
Afra Saraçoğlu oferă detalii de pe platourile de filmare ale seriei Golden Boy – Dragoste rebelă, sezonul 3. Ce a declarat vedeta
Cum îți poate intra cineva în telefon. Trucurile prin care îți protejezi datele personale
Cum îți poate intra cineva în telefon. Trucurile prin care îți protejezi datele personale
Tartă cu aluat de turtă dulce și cremă de ciocolată
Tartă cu aluat de turtă dulce și cremă de ciocolată
Dulceață de afine cu semințe de chia. Rețeta pe care cei mici o vor adora
Dulceață de afine cu semințe de chia. Rețeta pe care cei mici o vor adora
Britney Spears a purtat o ținută sexy într-o postare aniversară. Diva a împlinit 43 de ani pe 2 decembrie
Britney Spears a purtat o ținută sexy într-o postare aniversară. Diva a împlinit 43 de ani pe 2 decembrie
Cum poți susține sănătatea rinichilor. 10 recomandări pentru a preveni bolile renale
Cum poți susține sănătatea rinichilor. 10 recomandări pentru a preveni bolile renale
fresh

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios

Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios

Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea

Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens

De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți

De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți