Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejun

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă îți place să frămânți aluaturi dulci sau sărate, atunci îți oferim o rețetă de cornuri pufoase cu gem, perfectă pentru micul dejun.

Publicat: 13 octombrie 2022, 06:55 / Actualizat: 13 octombrie 2022, 16:45

Galerie foto

Opțional, cornurile se decorează cu zahăr pudră / Shutterstock

Rețeta aluatului se prepară simplu, însă necesită puțin timp pentru frământare și un timp mai îndelungat pentru dospire. Gemul pentru umplut cornurile îl alegi după preferințe. Poți prepara cornurile de seara, iar a doua zi doar le încălzești ușor, la cuptor. Cornurile pot fi savurate și reci, în pauza de masă de la serviciu. Acestea au un gust perfect alături de un ceai aromat, sau alături de cafea.

Vezi aici și o rețetă pentru gem de pere, pe care o poți prepara la tine acasă.

Citește și

Pentru un plus de aspect poți să ungi cornurile cu ou, înainte de a le da la cuptor. Totodată poți opta și pentru a decora cornurile cu zahăr după coacere. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cele mai gustoase și pufoase cornuri pentru micul dejun.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul, începe cu pregătirea drojdiei. Ia un bol în care adaugi drojdia sfărâmată împreună cu o lingură de zahăr. Amestecă cele două ingrediente cu o lingură, apoi toarnă 50 de mililitri de lapte cald și puțină făină. Omogenizează bine amestecul de ingrediente. Lasă maiaua de drojdie să se activeze timp de 10 minute înainte de a o amesteca cu făina și celelalte ingrediente. Acesta este procedeul folosit în general pentru prepararea aluatului de cornuri.

Cum prepari aluatul pentru cornuri pufoase cu gem

Pune făina trecută prin sită într-un bol mai mare. Creează o adâncitură în mijlocul ei, iar apoi amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul până la omogenizare. Adaugă acest amestec în adâncitura din făină, iar mai apoi adaugă drojdia activată. Amestecă toate aceste ingrediente cu făina din bol, în timp ce torni câte puțin lapte cald. La final, adaugă untul topit și răcit și încorporează-l bine în aluat. Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa de lucru presărată cu făină. Va rezulta un aluat nelipicios și nu foarte ferm.

Pune aluatul din nou în bol, acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit pentru aproximativ o oră.

După ce aluatul și-a dublat volumul în acest interval de timp, împarte-l în 2-3 părți și întinde foi rotunde din el. Secționează foile în forme triunghiulare. La baza triunghiurilor pune câte o linguriță de gem, apoi rulează-le spre vârf. Pune cornurile cu gem în tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să se mai crească pentru 20-30 de minute.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Unge cornurile cu ou bătut și coace-le pentru 30-35 de minute.

Opțional, după coacere și răcire le poți decora cu zahăr pudră.

Dacă îți plac aluaturile dospite, îți mai oferim pentru data viitoare și rețeta de batoane cu mac și susan. Este desertul copilăriei adorat de întreaga familie.

Citește și
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 mai, 06:00
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
4 mai, 06:57
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
fresh

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare

Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie