Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Dacă te întrebi ce garnitură mai impresionantă să prepari pentru deliciul familiei, îți oferim o rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume. Este rețeta reinterpretată a celebrilor cartofi Duchesse, din bucătăria franțuzească.
Galerie foto
Preparați în această combinație cartofii sunt și gustoși, dar și foarte sățioși. Nu mai ai nevoie decât de o salată simplă la masă, pentru ca meniul să fie complet. În plus, vor arăta apetisant pe platouri. Umplutura coșulețelor de cartofi poate fi adaptată în funcție de gusturi sau de preparatele din meniul respectiv. Dacă dorești coșulețele preparate de sine stătător, poți adăuga și puțină șuncă sau bacon printre legume. Dar dacă le dorești ca garnitură la friptură le poți prepara mai simpliste.
În orice combinație vei prepara coșulețele de cartofi, cu siguranță vor încânta atât papilele cât și privirile celor care le vor savura. Descoperă și rețeta de cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea rețetei va trebui să prepari mai întâi cartofii sub formă de piure, ca și la rețeta clasică. Apoi adaugi ouă, cașcaval, parmezan, dar și puțină verdeață. Cu ajutorul unui săculeț de decorat deserturi cuvârful stelat, formezi coșulețele în tava de cuptor. Le coci la temperatură medie, până când se rumenesc. Apoi pregătești ingredientele cu care vei umple coșulețele.
Cum prepari coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Mai întâi curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece, apoi taie-i în cuburi. Pune-i într-o oală și acoperă-i bine cu apă, apoi fierbe-i până când încep să se sfărâme. Adaugă și o linguriță de sare, dar după ce îndepărtezi spuma care se formează la suprafața apei.
Fierbe cartofii așa cum procedezi și la rețeta clasică de piure de cartofi. După fierbere scurge cartofii de apa în care au fiert și pasează-i folosind ustensila specială pentru piure. Adaugă untul tăiat în cuburi, brânzeturile răzuite, sare, piper și pudră de nucșoară, după gust. Lasă piureul rezultat să se răcească, apoi adaugă oul întreg, gălbenușurile și oregano uscat și mărunțit.
Omogenizează bine piureul, apoi transferă-l într-un săculeț de decorat prăjituri cu vârf metalic stelat atașat în capăt. Așază hârtie de copt în tava cuptorului și formează coșulețele de cartofi Duchesse. Lasă puțin spațiu între ele pentru că se vor mai deforma în timpul coacerii.
Introdu tava în cuptor și coace coșulețele pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Coșulețele se vor rumeni frumos la suprafață.
Cum prepari umplutura pentru coșulețete din cartofi
Pentru a pregăti ciupercile cu legume la tigaie, mai întâi curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mai mărunt, apoi călește-le într-o tigaie cu ulei. Adaugă pe rând, ciupercile feliate, ardeiul tocat și dovlecelul, de asemeni, tocat în cuburi mici. Călește legumele în tigaia cu ulei pentru 8-10 minute.
După stingerea focului transferă legumele într-o sită, pentru a se scurge de ulei.
După ce sunt bine scurse poți umple delicioasele coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume și le așezi pe platou.
Și dacă te întrebi cu ce poți servi aceste coșulețe, îți oferim și o rețetă de salată de varză cu sfeclă roșie și morcovi.