Cozonac cu Nutella și nuci. Rețeta unui desert pufos, cu umplutură delicioasă

Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă, pe lângă rețeta tradițională de cozonac, dorești să prepari și cozonaci mai speciali, încearcă rețeta de cozonac cu Nutella și nuci. Te vei bucura de un desert pufos, cu umplutură delicioasă.

Maria Udrea
Publicat: 22 decembrie 2022, 06:45

Galerie foto

Cozonacul cu nutella și nuci se porționează după răcire, pentru a nu curge nutella din el / Shutterstock

Crema de ciocolată gata preparată este opțiunea perfectă pentru umplerea cornurilor, fursecurilor, dar și cozonacilor. Nu mai este necesar să pierzi timp pentru preparat umpluturi complexe și nu folosești nici ingrediente multe.

Aluatul de cozonac se prepară în modul simplu, după rețeta clasică. Deci dacă te hotărăști să prepari mai mulți cozonaci din același aluat, unul îl poți umple cu Nutella și nuci. Și tot din categoria cozonacilor cu ciocolată, descoperă aici și o rețetă de cozonac Babka cu nucă și ciocolată.

Citește și

Mai jos, îți oferim rețeta cozonacilor pufoși și delicioși cu Nutella și nuci.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de frământare a cozonacilor, adună pe masa din bucătărie toate ingredientele necesare aluatului. Lasă-le la temperatura camerei cel puțin 20 de minute.

Cum prepari aluatul de cozonaci cu Nutella și nuci

Începe prin a trece făina prin sită, în bolul de frământare și formează un loc adânc la mijlocul ei.

Într-un bol micuț, amestecă drojdia mărunțită cu o lingură de zahăr, până când se lichefiază amestecul. Adaugă 60-70 ml de lapte cald și o lingură de făină. Din nou, omogenizează amestecul și lasă bolul la loc cald, acoperit, până când maiaua de drojdie își va dubla volumul.

Restul de lapte pune-l într-o crăticioară, la încălzit. Nu îl fierbe, doar încălzește-l puțin. Pune untul cu uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Lasă untul să se topească, omogenizează amestecul și stinge focul.

În alt bol, pune gălbenușurile și cele două ouă întregi și amestecă-le cu sarea. Adaugă zahărul și esența și amestecă bine până când obții o compoziție spumoasă.

Pune drojdia activată în mijlocul făinii din bolul de frământare. Adaugă compoziția de gălbenușuri cu ouăle întregi. Începe să amesteci toate ingredientele din bol, turnând treptat din laptele cald. La final, încorporează în aluat și amestecul de unt cu ulei cald. Frământă bine aluatul până când grăsimea este bine absorbită de aluat. Răstoarnă aluatul și pe masa presărată cu puțină făină. Mai frământă-l până când nu se mai lipește de mâini, apoi pune-l înapoi în bol și acoperă-l cu un ștergar curat. Lasă-l la dospit, la loc cald, timp de o oră.

Între timp, mărunțește nuca fin și amestec-o cu Nutella. Descoperă și câteva sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor, adunate de la bucătarii iscusiți.

Cum formezi și coci delicioșii cozonaci

Împarte aluatul în șase părți aproximativ egale. Întinde-le pe rând pe masa unsă cu ulei, în câte o foaie de dreptunghiulară de 4-5 mm grosime. Peste aceste foi, întinde amestecul de nutella cu nuci, împărțit și acesta în șase părți egale.

Rulează foile de aluat cu umplutura în interior, apoi împletește-le uniform două câte două. Vei obține trei cozonaci frumos împletiți.

Pune hârtie de copt în tăvile clasice de cozonac și transferă cozonacii împletiți în ele. Acoperă-i cu ștergare și lasă-i la dezvoltat timp de 40 de minute. Cu 10 minute înainte, pornește cuptorul la 165 de grade Celsius.

Unge cozonacii cu ou bătut și pune-i la copt la 165 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute, până când se rumenesc bine la suprafață. Lasă-i să se tempereze și decorează-i cu zahăr pudră.

Porționează delicioșii cozonaci cu nutella și nuci doar după răcirea completă, pentru a nu curge crema de ciocolată din ei. Și dacă mai dorești o rețetă de cozonac cu umplutură interesantă, încearcă rețeta de cozonac cu nucă de cocos.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori