Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aroma căpșunilor de pe piață, le poți include și în blaturile prăjiturilor, dar și în cremele acestora. Îți recomandăm să încerci o rețetă de cremes cu frișcă și căpșuni.

Maria Udrea
Publicat: 13 mai 2023, 06:00
Crema de căpșuni oferă prăjiturii o aromă plăcută și culoare deosebită / Profimedia Images

Cremesul este una dintre cele mai populare prăjituri cu cremă. Denumirea originală este Kremschnitte și aparține bucătăriei germane. La noi se regăsește mai mult sub denumirea de Cremșnit, de Cremes, dar și de Crempita. Se prepară din foi coapte separat și umplute cu un strat generos de cremă. Crema de vanilie este cea care îl reprezintă în mod clasic. Însă este foarte delicios și cu cremă de lămâie sau cu o cremă de frișcă. Chiar dacă rețeta clasică prevede doar un tip de cremă, aceasta se poate adapta după gustul fiecăruia.

Citește și

O variantă a deliciosului Cremes o poți descoperi la rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior. Este rețeta unui cremes mai deosebit, atât ca gust cât și ca aspect. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru cremes cu frișcă și căpșuni.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea aluatului pentru foile de Cremes. Aluatul necesită un timp de frământare, apoi împachetare și relaxare la rece. În intervalul de timp cât aluatul va sta la rece, poți prepara cremele.

Cum prepari aluat pentru cremes cu frișcă și căpșuni

Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Amestecă bine toate ingredientele până când ai obținut o compoziție omogenă. Apoi, adaugă treptat făina. Frământă rapid aluatul până când devine compact și nelipicios. Pentru ungerea aluatului, amestecă într-un bol 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină.

Întinde aluatul pe masa presărată cu făină, într-o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu 2/3 din compoziția de unt cu făină. Împachetează aluatul uns în trei, precum împachetezi o coală de hârtie.

Trece ușor cu sucitorul peste pachetul de aluat pentru a-l aplatiza. Apoi unge-i suprafața cu compoziția de unt și făină rămasă. Împachetează din nou aluatul în trei și pune-l la frigider acoperit cu folie. Lasă-l la rece pentru minim 30 de minute, pentru a deveni fermă compoziția din interior.

După acest interval de timp poți porni cuptorul la 180 de grade, pentru a coace foile de aluat.

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în două părți egale. întinde prima parte de aluat într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 23/36 cm. Transferă foaia într-o tavă cu hârtie de copt sau deasupra tăvii. Înțeapă foaia de aluat cu o furculiță din loc în loc. Coace foaia pentru Cremes timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Procedează în același mod și cu a doua foaie, apoi lasă-le să se răcească. Între timp, prepară cremele pentru deliciosul cremes cu frișcă și căpșuni.

Cum prepari crema de căpșuni și crema de frișcă

Pentru a prepara crema de căpșuni curăță căpșunile, taie-le mai mărunt și amestecă-le cu zahărul într-o crăticioară. Pune crăticioara pe foc și fierbe amestecul până când căpșunile se pasează și s-a format sirop. Trece căpșunile prin sită pentru a scăpa de semințe. Pune gelatina la hidratat în apă rece, apoi dilueaz-o la bain marie. Adaug-o în compoziția de căpșuni caldă și omogenizează bine amestecul. Bate frișca lichidă până când capătă consistență și amestec-o cu crema de căpșuni. Adaugă și un praf de sare. Omogenizează bine crema și întinde-o peste prima foaie de aluat, așezată în tavă. Niveleaz-o uniform la suprafață.

Descoperă aici cum se bate frișca din smântână.

Pentru a prepara crema de frișcă pune 100 ml de frișcă la încălzit și topește ciocolata albă în ea. Omogenizează bine compoziția și las-o la răcit. Între timp, pune gelatina la hidratat în apă. Apoi o diluezi la bain marie și o amesteci cu compoziția de ciocolată albă ușor temperată.

Bate restul de frișcă cu zahărul vanilat până când devine fermă. Amestec-o cu crema de ciocolată și gelatină. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului. Întinde crema de frișcă peste crema de căpșuni și așază deasupra a doua foaie de aluat.

Acoperă deliciosul cremes cu frișcă și căpșuni cu folie de prospețime și așază un tocător de lemn deasupra lui. Pune-l la frigider pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.

Porționează-l frumos și savurează-l alături de familie și prieteni.

Pentru data viitoare când îți propui să mai prepari cremes, încearcă rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni. Este un cremes glazurat cu un topping de căpșuni și foarte aromat.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Cremșnit cu blat de nucă la interior. Cremes delicios și spectaculos
Cremșnit cu blat de nucă la interior. Cremes delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare