Cu ce poți înlocui pasta de tomate. Sfaturi utile în bucătărie
Te-ai apucat de gătit și în mijlocul procesului ți-ai dat seama că nu mai ai pastă de tomate? Nu poți să nu pui acest ingredient pentru că ai schimba cu totul gustul preparatului. Descoperă și tu cu ce poți înlocui pasta de tomate. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.
Pasta de tomate este o pastă groasă, obținută prin gătirea roșiilor timp de câteva ore pentru a le reduce conținutul de apă. La final se strecoară semințele și coaja și se fierbe din nou pentru a obține un produs concentrat și gros.
Cu ce poți înlocui pasta de tomate
Pasta de tomate este folosită pentru a îngroșa și da aromă sosurilor, superlor, tocănițelor. De asemenea, este un ingredient de bază în unele marinade pentru carne.
Piure de roșii
Nu ai pastă de tomate? Nu-i nimic! Poți să fierbe chiar tu niște roșii pe care ulterior să le treci printr-o strecurătoare mică.
Ca să fie pasta mai groasă, îl mai fierbi apoi pe foc mic încă aproximativ 10 minute, potrivit AllRecipes.com. Nu va avea aceeași consistență ca pasta de tomate, însă va fi mult mai aromat.
Pune două linguri de piure de roșii pentru fiecare lingură de pastă de tomate cerută de rețetă. Dacă nu ai avut răbdare să mai fierbi piureul de roșii, ține cont de cantitatea de lichid din preparatul final. E suficient să pui mai puțină apă ca să obții consistența dorită.
Roșii proaspete
Soluția și mai la îndemână atunci când nu ai pastă de tomate este să folosești roșii proaspete. Curăță-le de coajă și pasează-le cu un blender și fierbe-le timp de 10 minute.
Nu este nevoie să scoți semințele roșiilor, dar dacă vrei să faci acest lucru nu este nicio problemă. Poți pune trei linguri din acest preparat pentru fiecare lingură de pastă de roșii cerută de rețetă.
Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de roșii.
Roșii tocate
Dacă ai o conservă de roșii în bulion sau în suc propriu poți considera că rețeta este salvată. Le poți fierbe timp de 10 minute pentru a reduce cantitatea de apă, dar nu este neapărat necesar.
În preparatul pe care îl faci pune 2-3 linguri de roșii din conservă pentru fiecare lingură de pastă de tomate cerută.
Ketchup
Rețeta de ketchup de casă este o alternativă suficient de bună pentru pasta de roșii. Poți face înlocuirea 1 la 1, dar ține cont de faptul că în ketchup este adăugat și zahăr, iar preparatul va ieși mai dulce decât ai vrea.