Cum păstrezi și depozitezi brânza: sfaturi utile

Fără coacere

Lactatele sunt foarte importante în dieta zilnică. Dacă nu ai timp în fiecare zi să te duci să cumperi brânză, îți arătăm cum păstrezi și depozitezi brânza astfel încât să nu facă mucegai. Cele mai utile sfaturi pentru tine sunt chiar aici. Pune-le în aplicare și vei vedea diferența.

Publicat: 19 iulie 2022, 06:07 / Actualizat: 22 iulie 2022, 16:48
Este bine de știut cum să păstrezi brânza cât mai mult timp în frigider, fără ca aceasta să-și piardă aroma sau textura / Shutterstock

În ultimul timp prețul lactatelor a crescut din ce în ce mai mult și brânza nu face excepție. Este bine de știut cum să o păstrezi cât mai mult timp în frigider, fără ca aceasta să-și piardă aroma sau textura. Experții susțin că cea mai bună brânză este asemănătoare cu un vin rar și bun. Este făcută din lapte de calitate superioară, procesată prin metode alese, iar modul de păstrare trebuie să continue pe această linie.

Cum păstrezi și depozitezi brânza

Deși cel mai bine este să mănânci brânza imediat după ce este tăiată de pe roată, depozitarea este uneori necesară. Află cum să păstrezi brânza pentru a te bucura mereu de gustul ei. Desigur, fiecare tip de brânză se păstrează și depozitează diferit.

Brânza de casă sau cea făcută sub formă de roată se lasă la maturat după ce a fost preparată. Imediat ce ai porționat-o, brânza nu se mai poate matura. Pentru a preveni stricarea sau mucegăirea este necesar să acorzi o atenție sporită depozitării ei. Iată câteva sfaturi utile despre cum să depozitezi brânza.

Citește și

Fiecare tip de brânză necesită atenție sporită

Brânzeturile tari, cum ar fi parmezanul, au un conținut scăzut de umiditate. Deoarece bacteriile necesită hrană și umiditate pentru a supraviețui, acest tip de brânză tinde să se păstreze mai mult timp pentru că microbii nu supraviețuiesc în textura lui. De aceea este important să știi cum să depozitezi brânza tare.

Brânzeturile tari se păstrează mai bine învelite în folie alimentară decât în hârtie sau hârtie de copt. Hârtia va lăsa aerul să treacă, iar brânza se va usca. Dacă ești fan parmezan, încearcă rețeta noastră de fusilli cu somon, mazăre și parmezan. E o rețetă de paste cu aer italian.

Brânzeturile moi au un conținut mai mare de umiditate și trebuie să poată respira. În caz contrat, ele pot acumula gaze de amoniac care afectează aroma și distrug textura brânzei. Prin urmare, brânzeturile moi nu trebuie învelite în folie alimentară, deoarece vor forma vapori de apă. Dacă te întrebi cum depozitezi brânza moale, află că acest tip se păstrează cel mai bine învelit în hârtie de copt sau în ceară specială pentru brânzeturi.

Când o bagi la frigider, o poți depozita într-un recipient de sticlă. Acest tip de brânză poate fi folosit la plăcinte cu brânză și ceapă verde, preparate la tigaie. Sunt delicioase!

Dacă ai un tip mai special de brânză, pune un prosop de hârtie în recipientul în care o depozitezi. Acesta va absoarbi umezeala și îi va prelungi durata de valabilitate. Păstrarea brânzei într-un recipient etanș va ajuta, de asemenea, la păstrarea aromei și la menținerea prospețimii.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Usturoi copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase
Usturoi copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase
Ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casă
Ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
1 mai, 06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
1 mai, 06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată