Cum să gătești acasă homar. Metoda prin care poți să-l prepari ca la restaurant
Homarul este considerat un ingredient destul de pretențios și puțini se încumetă să îl gătească acasă. Nu doar că este greu de găsit o sursă de unde să îl cumperi proaspăt, dar și dacă este pregătit corect riști să pierzi timp și bani. Află cum să gătești acasă homar.
Dacă îți dorești un preparat aparte, atunci poți opta cu încredere pentru o rețetă cu homar. Invitații tăi vor fi complet impresionați de alegerea făcută.
Totuși, trebuie să fii foarte atentă la modul în care alegi să prepari homarul. Un astfel de preparat necesită mult timp și răbdare.
Cum gătești acasă homar
În mod tradițional homarul se gătește întreg, însă dacă capeți experiență poți să separi cleștii de codă. Dacă vrei să se gătească mai repede, prima variantă este mai potrivită.
Pune apă într-o oală suficient de mare. Adaugă sare de mare suficientă cât apa să devină la fel de sărată ca apa mării. Când începe să fiarbă pune homarul cu capul în jos. Pune un capac. Dacă homarul tău are 450 de grame trebuie fiert 12-15 minute, dacă are între 450-750 g îl lași 15-20 minute, iar cei peste un kilogram trebuie să fiarbă 20-30 de minute.
Când homarul este fiert va avea culoarea roșie, foarte vie. Află mai multe despre cele mai sănătoase fructe de mare.
Cum alegi homarul
Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a găti homar sau preparatul pe care îl ai în minte, un lucru este sigur: trebuie să aduci homarul de la magazin viu. Ca toate fructele de mare și peștii, și homarul trebuie consumat cât mai repede.
Când alegi homarul caută-l pe cel mai energic din acvariu pentru a te asigura că este proaspăt. Când ai găsit o sursă bună, împrietenește-te cu comerciantul pentru că este greu de găsit un homar de calitate.
Ce faci când ai ajuns acasă cu homarul
Dacă ești o persoană foarte miloasă nu este cazul să te apuci să gătești homar. Nu există o modalitate ”umană” prin care să poți face asta. Sunt bucătari care recomandă să îl pui pentru puțin timp la congelator pentru a-l adormi înainte să îl pui în oală pentru ca acesta să nu sufere foarte mult.
O altă metodă care poate părea hilară presupune hipnotizarea homarului. Chiar dacă vei stârni zâmbetele celor din casă încearcă să te uiți în ochii lui și să îți miști capul stânga-dreapta în ritm alert.
În scurt timp homarul va adormi. Homarul este un preparat bogat în proteine. Află mai multe despre alimentele bogate în proteine.
Pasul următor este să îi rupi coada, dar poți să îl gătești și fără să faci acest lucru. Important este să o îndoiești suficient astfel încât să intre în oală și să fie acoperită de apă.