Cum să gătești acasă homar. Metoda prin care poți să-l prepari ca la restaurant

Fără coacere

Homarul este considerat un ingredient destul de pretențios și puțini se încumetă să îl gătească acasă. Nu doar că este greu de găsit o sursă de unde să îl cumperi proaspăt, dar și dacă este pregătit corect riști să pierzi timp și bani. Află cum să gătești acasă homar.

Cristina Catană
Publicat: 16 ianuarie 2023, 06:00
Carnea homarului este perfectă pentru o cină rafinată / Profimedia Images

Dacă îți dorești un preparat aparte, atunci poți opta cu încredere pentru o rețetă cu homar. Invitații tăi vor fi complet impresionați de alegerea făcută.

Totuși, trebuie să fii foarte atentă la modul în care alegi să prepari homarul. Un astfel de preparat necesită mult timp și răbdare.

Citește și

Cum gătești acasă homar

În mod tradițional homarul se gătește întreg, însă dacă capeți experiență poți să separi cleștii de codă. Dacă vrei să se gătească mai repede, prima variantă este mai potrivită.

Pune apă într-o oală suficient de mare. Adaugă sare de mare suficientă cât apa să devină la fel de sărată ca apa mării. Când începe să fiarbă pune homarul cu capul în jos. Pune un capac. Dacă homarul tău are 450 de grame trebuie fiert 12-15 minute, dacă are între 450-750 g îl lași 15-20 minute, iar cei peste un kilogram trebuie să fiarbă 20-30 de minute.

Când homarul este fiert va avea culoarea roșie, foarte vie. Află mai multe despre cele mai sănătoase fructe de mare.

Cum alegi homarul

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a găti homar sau preparatul pe care îl ai în minte, un lucru este sigur: trebuie să aduci homarul de la magazin viu. Ca toate fructele de mare și peștii, și homarul trebuie consumat cât mai repede.

Când alegi homarul caută-l pe cel mai energic din acvariu pentru a te asigura că este proaspăt. Când ai găsit o sursă bună, împrietenește-te cu comerciantul pentru că este greu de găsit un homar de calitate.

Ce faci când ai ajuns acasă cu homarul

Dacă ești o persoană foarte miloasă nu este cazul să te apuci să gătești homar. Nu există o modalitate ”umană” prin care să poți face asta. Sunt bucătari care recomandă să îl pui pentru puțin timp la congelator pentru a-l adormi înainte să îl pui în oală pentru ca acesta să nu sufere foarte mult.

O altă metodă care poate părea hilară presupune hipnotizarea homarului. Chiar dacă vei stârni zâmbetele celor din casă încearcă să te uiți în ochii lui și să îți miști capul stânga-dreapta în ritm alert.

În scurt timp homarul va adormi. Homarul este un preparat bogat în proteine. Află mai multe despre alimentele bogate în proteine.

Pasul următor este să îi rupi coada, dar poți să îl gătești și fără să faci acest lucru. Important este să o îndoiești suficient astfel încât să intre în oală și să fie acoperită de apă.

Citește și
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine
Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:07
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
05:45
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
05:39
Cum se fac cartofii copți la cuptorul electric. La ce temperatură se gătesc și cât se lasă de fapt Cum se fac cartofii copți la cuptorul electric. La ce temperatură se gătesc și cât se lasă de fapt
18 decembrie, 08:08
Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine
18 decembrie, 06:02
Budincă de dovlecei. Rețeta de post Budincă de dovlecei. Rețeta de post
18 decembrie, 05:50
Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
17 decembrie, 06:18
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
17 decembrie, 05:54
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Top 5 cei mai dificili copii în funcție de zodie. Vezi ce arată astrele
Top 5 cei mai dificili copii în funcție de zodie. Vezi ce arată astrele
Ce casă ne permitem, în funcție de venit. Formula simplă care ne învață cum să nu ne supraîndatorăm
Ce casă ne permitem, în funcție de venit. Formula simplă care ne învață cum să nu ne supraîndatorăm
Ilie Năstase, reacţie savuroasă atunci când a auzit că Dan Şucu a preluat-o pe Genoa! Ce a spus despre varianta Ion Ţiriac în fotbal
Ilie Năstase, reacţie savuroasă atunci când a auzit că Dan Şucu a preluat-o pe Genoa! Ce a spus despre varianta Ion Ţiriac în fotbal
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Nurgül Yeşilçay a primit un nou premiu din partea publicului. Distincția a fost acordată în cadrul unui eveniment organizat în Turcia
Nurgül Yeşilçay a primit un nou premiu din partea publicului. Distincția a fost acordată în cadrul unui eveniment organizat în Turcia
„Anti-aurore” extrem de rare au apărut pe cer. Ce simbol au creat
„Anti-aurore” extrem de rare au apărut pe cer. Ce simbol au creat
Prăjitură în straturi cu piersici din compot
Prăjitură în straturi cu piersici din compot
Tradiții de Crăciun din întreaga lume pe care să le introduceți în familie
Tradiții de Crăciun din întreaga lume pe care să le introduceți în familie
Céline Dion i-a adus un omagiu regretatului ei soț la cea de-a 30-a aniversare a căsătoriei lor: „Ne lipsești atât de mult”
Céline Dion i-a adus un omagiu regretatului ei soț la cea de-a 30-a aniversare a căsătoriei lor: „Ne lipsești atât de mult”
Sfaturi pentru un somn odihnitor în nopțile lungi de iarnă
Sfaturi pentru un somn odihnitor în nopțile lungi de iarnă
fresh

Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite

Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite

Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon

Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă

Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă

Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine

Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine