Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci. Sfaturi de la experți

Fără coacere

Probabil că îți rămâne și ție destul de des piept de pui gătit de la cină sau de la masa de prânz. Nu îl mai arunca de teama că a doua zi nu mai e bun. Îl poți încălzi astfel încât să mai poată fi mâncat. Respectând sfaturile de mai jos ai toate șansele să fie chiar suculent și gustos ca atunci când l-ai gătit prima dată. Află de la experți cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci.

Publicat: 9 iulie 2022, 06:50
Pieptul de pui trebuie reîncălzit după aceeași metodă în care a fost gătit inițial / Shutterstock

Când vine vorba de reîncălzit pieptul de pui există o modalitate corectă și una greșită de a face acest lucru, potrivit experților de la TheKitchn. Ca și în cazul oricărui fel de carne, riscul principal atunci când vine vorba de reîncălzirea pieptului de pui este uscarea lui.

Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci

Chiar dacă l-ai gătit perfect prima dată, ai putea ajunge la o versiune cu gust și textură de cauciuc uitat în soare. Prima regulă atunci când îl reîncălzești este să ții cont de modul în care au fost gătit inițial. În felul acesta decizi dacă vei folosi aragazul, cuptorul sau cuptorul cu microunde. Ai mai jos mai multe metode, în funcție de dotările pe care le ai în bucătărie.

Și dacă ți-am făcut poftă de piept de pui, dar te-ai săturat de metodele clasice de gătire, ai aici o variantă propusă de Chef Roxana Blenche. Încearcă și tu piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească.

Citește și

Cum să reîncălzești pieptul de pui la cuptor

Pentru a reîncălzi pieptul de pui dezosat și fără piele în cuptor, preîncălzește cuptorul la 170˚C. Între timp, scoate puiul din frigider și lăsă-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugă apă sau supă de pui într-o tavă de copt, doar cât să acopere fundul tăvii. Pune pieptul de pui în tava de copt, acoperă cu folie de aluminiu și lasă-l cel puțin 10 minute.

Pentru pieptul de pui cu piele (indiferent dacă este dezosat sau nu), urmează aceiași pași descriși mai sus, dar lasă-l la cuptor pentru 15-20 de minute. După ce puiul este încălzit, îndepărtează folia și gătește pieptul de pui cu pielea în sus, la tigaie, doar un minut sau două.

Cum să reîncălzești pieptul de pui pe aragaz

Pentru a reîncălzi pieptul de pui dezosat și fără piele pe aragaz, scoate pieptul de pui din frigider și lăsă-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugă puțină apă sau supă de pui într-o tigaie mare și pune carnea la foc mediu cu capac. Nu îl lăsa mai mult de 10 minute.

Pieptul de pui cu pielea poate fi, de asemenea, reîncălzit în acest fel. Totuși, este de preferat să o faci la cuptor pentru ca pielea să rămână crocantă.

Cum să reîncălzești pieptul de pui la cuptorul cu microunde

În general, ar trebui să încerci să reîncălzești pieptul de pui prin aceeași metodă prin care a fost gătit inițial. Dacă totuși ești undeva unde nu ai decât cuptor cu microunde la îndemână, taie carnea în bucăți mici. Apoi, pune-le pe o farfurie. Peste ele adaugă puțină apă și acoperă-le cu ceva sigur. Puiul se încălzește în trepte de 1 minut până când toate bucățile sunt gata.

O altă metodă presupune să umezești puțin un prosop gros de hârtie. Pune-l mai apoi deasupra bucăților de pui înainte de a le încălzi. Acest lucru va ajuta la blocarea aburului și la rehidratarea pieptului de pui.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Cea mai simplă rețetă de pui Shanghai. O va adora întreaga familie
Cea mai simplă rețetă de pui Shanghai. O va adora întreaga familie
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
3 rețete cu piept de pui. Preparate delicioase pe care să le încerci la cină
3 rețete cu piept de pui. Preparate delicioase pe care să le încerci la cină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată