Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile
De câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.
Nu este ușor să tai un ananas, dar cu puțină atenție poți reuși. Însă, înainte de ajunge să tai fructul trebuie să știi să îl alegi. Sezonul potrivit pentru a cumpăra ananas este din mai până în iulie. Atunci este ajuns la maturitate. Caută-l pe cel cu coaja galbenă și miroase-i partea de jos. Ar trebui să fie parfumat. De asemenea, este indicat să îl apeși puțin. Dacă rămâne ferm, atunci îl poți cumpăra.
Odată ce ai ales fructul perfect, dacă urmezi ghidul nostru care îți arată cum să tai ananasul vei obține bucăți numai bune pentru o gustare.
Cum să tai ananasul
Ai nevoie de doar un tocător și un cuțit bine ascuțit pentru a tăia ananasul repede și bine, potrivit BonAppetit.com.
Taie capătul de sus și pe cel de jos
Pune ananasul pe un tocător curat. Alege un cuțit bine ascuțit, fără zimți. Ține ananasul bine cu mâna în care nu ai cuțitul și taie capetele de sus și de jos.
Nu e nevoie să tai mai mult de 6-7 mm pentru a nu pierde prea mult din pulpă. Acum ai o bază pe care să așezi ananasul pentru a putea să îl cureți mai bine.
Curăță coaja
Ține ananasul „în picioare” și fixează-l cu mâna în care nu ai cuțitul. Pornind de sus, taie coaja, fără să depășești 6-7 mm. Urmează forma naturală a fructului. Repetă acest pas până când cureți coaja de pe toată suprafața ananasului.
Scoate toți țepii
În acest moment ai un ananas aproape curat, cu o formă cilindrică. Totuși este nevoie să mai faci un pas pentru ca acesta să fie perfect pentru consum.
Folosind un cuțit foarte ascuțit scoate toți țepii și toate punctele negre care au rămas pe pulpa ananasului.
Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de ananas. Iată de ce e recomandat să-l incluzi în dieta zilnică.
Alege în ce formă îl tai
Poți să alegi dacă tai ananasul felii, cubulețe sau fâșii. Oricum ai face te vei bucura de un fruct cu o mulțime de vitamine, minerale, cu un gust proaspăt și răcoritor.
Găsește cotorul
Păstrând ananasul în picioare, caută locul în care este cotorul, partea mai fibroasă din mijlocul ananasului. Pune cuțitul în dreptul lui. Taie pe lângă el, de sus în jos. Pune pulpa deoparte.
Repetă operațiunea până când termini. Cotorul îl poți arunca.
B Taie ananasul în felii rotunde
O variantă pentru a tăia ananasul este să îl tai în felii rotunde, urmând să îi scoți cotorul cu ajutorul unei forme metalice, potrivit EatThis.
Taie pulpa ananasului în bucăți mai mici
Ia fiecare bucată de pulpă obținută și feliaz-o după cum vrei. Dacă vrei să faci salată este recomandat să tai cubulețe cât mai mici.
De ce ai nevoie pentru a tăia ananasul
Ca să tai cât mai ușor ananasul ai nevoie de un tocător și câteva cuțite bine ascuțite. La fel de bine ai putea folosi un aparat special creat pentru a scoate cotorul ananasului. Totuși, dacă nu consumi atât de des acest fruct nu este nevoie să investești în așa ceva.
Aparatul care scoate cotorul ananasului este util mai ales dacă îți dorești să folosești coaja fructului pentru a pune în ea anumite băuturi sau pentru a decora masa. De asemenea, poți face salată de fructe pe care să o servești în coajă.
Cum se păstrează ananasul
După ce feliat ananasul îl poți pune într-un vas închis ermetic dacă nu îl consumi imediat. Poate sta la frigider pentru 2-3 zile.
Dacă știi că nu poți să îl consumi imediat, poți congela ananasul pentru mai târziu. Pentru a face acest lucru așează bucățile de fruct pe un singur strat pe o hârtie de copt și lasă-le la congelator pentru câteva ore. Când au devenit suficient de tari, scoate-le și pune-le în pungi de congelator.