De ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic, potrivit specialiștilor

Data viitoare când vrei să tai un avocado gândește-te de două ori înainte de a alege cuțitul. Nu contează doar mărimea acestuia, ci și materialul din care este făcut. Află de ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic. Sfaturile vin din partea specialiștilor.

Publicat: 12 octombrie 2022, 07:46
Un bărbat care folosește un cuțit de metal pentru a tăia avocado
Cuțitul cu care tai avocado influențează durata de viață a acestuia / Shutterstock

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face în bucătărie este să tai avocado cu cuțitul de metal. Făcând acest lucru grăbești procesul de oxidare și, implicit, scazi speranța de viață a acestuia. Acest lucru este nepotrivit mai ales dacă urmează să folosești doar jumătate de avocado, iar restul vrei să îl consumi mai târziu. De asemenea, nu va fi foarte plăcut să faci guacamole cu avocado cu nuanțe maro.

De ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic

Cuțitele de oțel conțin și cupru și fier, metale care activează enzimele din avocado făcând ca pulpa acestuia să capete culoarea maro atunci când intră în contact cu aerul. Procesul de oxidare este grăbit, iar fructul se va strica în scurt timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a preveni procesul de oxidare, iar fructul tău de avocado să rămână verde și cremos, trebuie să folosești un cuțit de plastic sau unul ceramic. Dacă nu ai la îndemână astfel de ustensile, poți încerca o altă metodă. Taie o ceapă în felii subțiri pe care așează-le pe fundul unei caserole, iar deasupra lor pune avocado. Apoi închide caserola ermetic cu un capac având grijă să nu intre niciun pic de aer. Avocado nu va mai oxida datorită sulfului pe care îl conține ceapa.

Citește și

Poți preveni oxidarea fructului de avocado ungând partea expusă cu ulei de măsline sau cu suc de lămâie. Este cea mai simplă metodă care nu implică nici mirosuri puternice și poate neplăcute și nici ustensile.

Pregătește această rețetă de salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei și sigur nu vei regreta.

Cum se taie fructul de avocado

Nu este suficient să ai un cuțit potrivit pentru a tăia avocado, ci trebuie să îl și manipulezi cum trebuie. Din cauza sâmburelui său mare și dur, o mică neatenție te poate trimite direct la în cabinetul medicului. Medicul John Torres, corespondent medical pentru NBC News a declarat că ”rănile cauzate de modul în care este tăiat avocado sunt foarte comune, iar de multe ori se sfârșesc cu afectări ale nervilor”.

Cel mai simplu mod de a tăia avocado este să îl pui pe un tocător și să îl ții foarte bine cu una dintre mâine. Cu cealaltă introduci cuțitul în pulpa fructului și tai în jurul sâmburelui. Când ai tăiat de jur împrejurul avocado, trebuie doar să te folosești de ambele mâini pentru a-l desface. Cu o lingură scoate pulpa și bucură-te de ea ca atare, într-un sandviș, într-o salată sau într-un sos guacamole. Un alt mod de a scoate pulpa este să o tai până ajungi la coajă. În acest fel se va putea scoate foarte ușor.

Citește și
CELE MAI CITITE
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cum se prăjesc migdalele
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Dana Roba a fost atacată în trafic, chiar de față cu fetițele ei. Agresorul a început să dea cu pumnii și cu bicicleta în mașină
Dana Roba a fost atacată în trafic, chiar de față cu fetițele ei. Agresorul a început să dea cu pumnii și cu bicicleta în mașină
Dana Roba a fost atacată în trafic, chiar de față cu fetițele ei. Agresorul a început să dea cu pumnii și cu bicicleta în mașină
Cristina Cioran, probleme la trei luni de la nașterea băiețelului. Vedeta cere sfaturi în online: Nici la baie nu pot să mă duc
Cristina Cioran, probleme la trei luni de la nașterea băiețelului. Vedeta cere sfaturi în online: „Nici la baie nu pot să mă duc”
Cristina Cioran, probleme la trei luni de la nașterea băiețelului. Vedeta cere sfaturi în online: „Nici la baie nu pot să mă duc”
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
fresh
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide