Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă nu ai încercat în propria bucătărie rețeta de dovlecei pane cu mujdei de usturoi, nu mai ezita, pentru că este una dintre cele mai simple rețete cu dovlecei. Preparați în acest mod dovleceii ies și gustoși, dar și sățioși.

Maria Udrea
Publicat: 28 mai 2023, 06:00

Galerie foto

Dovleceii pane sunt delicioși atât calzi cât și reci / Shutterstock

Dovleceii fac parte dintre legumele cele mai populare de pe piață. Sunt foarte accesibili și îi găsești în magazinele alimentare pe tot parcursul anului. Chiar dacă cei mai gustoși sunt dovleceii de grădină, atunci când nu este sezonul lor, poți apela cu încredere și la ceilalți care se găsesc pe piață. Zucchinele este un alt soi de dovlecel care are coaja mai închisă la culoare, dar este la fel de gustos și de apreciat.

Citește și

Atât dovleceii cât șu zucchinii sunt extrem de benefici pentru sănătatea organismului. Cu toate că au un conținut ridicat de apă, au o mulțime de vitamine și minerale. Conțin potasiu, vitamina C și betacaroten, calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc și vitaminele B1, B2, B9. În plus, au puține calorii și glucide, deci îi poți include în alimentația ta fără probleme.

Poți prepara din dovlecei diferite gustări și aperitive, supe și ciorbe, mâncăruri scăzute, dar și deserturi. Una dintre rețetele cu dovlecei pe care ar trebui s-o testezi, este rețeta de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, adorata tuturor. Dar până atunci prepară rețeta de dovlecei pane cu mujdei de usturoi, pe care ți-o oferim mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a prepara dovleceii, aceștia necesită un pas de deshidratate, pentru a te bucura mai mult de gustul lor decât de apa din conținutul lor.

Pașii necesari pentru dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Mai întâi spală bine dovleceii pe coajă, apoi taie-i în rondele de aproximativ 3-4 mm grosime, dar fără a îndepărta coaja acestora. Este gustoasă și plină de nutrienți și este păcat să nu profiți de proprietățile lor. Pune rondelele de dovlecei pe un plan orizontal, dar în rânduri nesuprapuse.

Presară sare peste ele și lasă-le la deshidratat 10-12 minute. Apoi, presează-le cu prosoape de hârtie absorbante. Întoarce-le și pe cealaltă parte și procedează la fel, dar de data aceasta lasă-le doar 5-6 minute.

Pregătește compoziția de ouă și tigaia de prăjit dovleceii. Trece făina prin sită într-un bol, iar în altul amestecă ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adaugă și o lingură de făină, pentru consistență. Pune puțin ulei într-o tigaie întinsă și așaz-o pe flacăra aragazului.

Trece feliile de dovlecei prin făină, apoi prin compoziția de ouă. Așază-le în tigaia cu ulei încins și rumenește-le uniform, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Scoate dovleceii pane pe prosoape de hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de ulei.

Prepară mujdeiul de usturoi

Curăță usturoiul și pune grăunții într-un mojar cu pistil. Adaugă și sare grunjoasă peste ei. Pisează-i bine până când obții o pastă suculentă. Sarea grunjoasă ajută la pisarea grăunților de usturoi pentru că pătrunde bine în ei, iar aceștia nu mai sar din mojar.

Lasă pasta de usturoi în mojar și picură câte puțin ulei peste ea în timp ce amesteci cu pistilul. Procedezi ca la rețeta de maioneză clasică. Adaugă puțin oțet pentru a mai diminua din gustul picant al usturoiului. Adaugă apoi, apă plată sau apă carbogazoasă și amestecă pentru omogenizare. Apa minerală carbogazoasă oferă mujdeiului un plus de cremozitate.

Servește delicioșii dovlecei pane cu mujdei de usturoi calzi sau reci, după preferințe. Iar pentru data viitoare când mai dorești să prepari o rețetă cu dovlecei, poți prepara rețeta de spaghete de dovlecei, la tigaie. O rețetă simplă pe care o vei repeta.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoși
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoși
Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasă
Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasă
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă de post
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor