Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Românească

Dacă ești în căutarea unei rețete de drob, dar nu vrei să optezi pentru carnea de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai spectaculos cu acele ouă micuțe.

Maria Udrea
Publicat: 8 aprilie 2023, 07:00

Galerie foto

Drobul se feliază frumos dacă compoziția este pune presată înainte de coacere / Rețetefeldefel.ro

Drobul este nelipsit de pe masa de Paște și poți să îl prepari în diferite feluri. Pornind de la rețeta tradițională a drobului de miel, o poți adapta după propriul gust. Poți înlocui carnea de miel cu carne de pui sau de curcan. Îl poți prepara și fără carne, din ciuperci și multă verdeață. Acesta este mai ușor și mai sănătos.

Citește și

Ouăle de prepeliță adăugate câte două în interiorul drobului oferă acestuia și aspect plăcut, dar și un plus de sănătate. Acestea sunt mai bogate din punct de vedere nutrițional decât cele de găină. Specialiștii în nutriție ne asigură că oul de prepeliță care un conținut de fier și potasiu de aproximativ 5 ori mai mult decât cel de găină. În plus, în conținutul oului de prepeliță se găsește doar colesterol HDL, cunoscut ca fiind colesterol bun.

Include și tu ouăle de prepeliță în alimentația ta, pentru a te bucura de un plus de sănătate. Prepară rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță pentru masa de Paște, pe care o găsești detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi asigură-te că ai adunat pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă. Apoi pregătește verdețurile pe care le cureți, le clătești bine și le lași la scurs

Pașii necesari pentru drob de pui cu ouă de prepeliță

Curăță toate organele de pui, secționează-le în jumătăți și pune-le într-un vas cu apă rece. Lasă-le în apa rece pentru aproximativ 10-15 minute să elimine eventualele cheaguri de sânge. Apoi scurge-le și taie-le în bucăți mai mici. Călește-le ușor în ulei încins, amestecându-le să nu se ardă. Presară sare și piper peste ele, apoi lasă-le la răcit.

Curăță ceapa și usturoiul verde și toacă-le rondele. Toacă mărarul verde și pătrunjelul verde cât mai mărunt, după ce s-au scurs bine de apă.

Fierbe cele 8 ouă de prepeliță astfel încât să fie tari, apoi curăță-le.

Îți oferim și un articol despre cum și în cât timp se gătesc corect ouăle fierte moi sau tari.

Amestecă trei ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Toacă mai mărunt organele de pui și amestecă-le cu verdețurile tocate. Adaugă ouăle amestecate cu sare și piper și omogenizează bine compoziția.

Apoi pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum formezi și coci drobul de pui

Ia o tavă clasică de chec și așază hârtie de copt în ea. Pune în tavă jumătate din compoziția pentru drob și niveleaz-o uniform. Apoi așază cele 8 ouă în două rânduri longitudinale. Apasă ușor ouăle să pătrundă pe jumătate în compoziție. Adaugă și partea a doua de compoziție și preseaz-o ușor să fie uniformă. Cu cât este mai uniform așezată în tavă, cu atât drobul se va secționa mai frumos după coacere.

Unge drobul  la suprafață cu un ou bine amestecat. Pune tava în cuptor și coace deliciosul drob de pui cu ouă de prepeliță pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine în tavă înainte de a-l scoate pe platou și a-l porționa.

Descoperă aici și rețeta tradițională de drob de miel.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor