Mai întâi presară condimentele din listă peste carnea porționată. Stropește carnea cu suc de lămâie și ulei și maseaz-o bine cu mâinile pentru a distribui condimentele uniform. Las-o la marinat 15-30 de minute.

Cum prepari friptură de curcan la tigaie

După ce a expirat timpul de marinare a cărnii, ia o tigaie mare și așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă ulei de măsline sau de floarea soarelui cât să acoperi baza acesteia. Când uleiul este încins, adaugă untul și lasă-l să se topească. Acesta este necesar pentru a oferi frăgezime și un gust bogat fripturii.

Descoperă și o rețetă de piept de pui mediteraneean.

Așază felii de curcan în tigaie, câte încap, dar fără să le aglomerezi și lasă-le să se prăjească aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Trebuie să se rumenească frumos și uniform pe ambele părți. În ultimele 2 minut de gătire adaugă usturoiul ușor strivit. Nu îl adăuga din timp, pentru a evita arderea acestuia.

Tot în ultimele minute mai stoarce puțină zeamă de lămâie peste carne, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Aciditatea sucului de lămâie pătrunde în interiorul cărnii și o va frăgezi mai mult.

Stinge focul, scoate friptura din tigaie în alt vas și acoper-o. Las-o acolo 3-4 minute pentru a se înăbuși, iar sucurile se vor distribui uniform și friptura se va frăgezi. Apoi o poți servi alături de o salată și garnitura preferată.

Dacă nu ai idee cu ce garnitură să asortezi delicioasa friptură de curcan la tigaie, îți recomandăm să încerci rețeta de cartofi copți și striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.