Friptură de miel cu sparanghel și morcovi, perfectă pentru masa de Paște

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Dacă te numeri printre consumatorii preparatelor din carne de miel la masa de Paște, îți oferim o rețetă delicioasă de friptură de miel cu sparanghel și morcovi. Te va cuceri combinația acestor ingrediente.

Maria Udrea
Publicat: 8 aprilie 2023, 06:00

Galerie foto

Roșiile cherry se înfig pe bețe de frigărui înainte de blanșare / Shutterstock

Morcovii și sparanghelul sunt opționale, o puteți servi cu mujdei sau cu diferite salate. Însă, aceste două legume blanșate cu puțin unt și suc de lămâie, pun în valoare gustul fripturii.

Carnea de miel este fragedă, iar friptura se poate prepara din carnea proaspătă. Însă pentru a obține gusturi deosebite și carnea de miel necesită un timp de marinare. O poți ține la marinat cel puțin 4 ore pentru a se aromatiza perfect. Din sosul pentru marinat nu vor lipsi usturoiul și vinul. Vinul este necesar pentru a ajuta aromele să pătrundă în interiorul cărnii. În rest, fiecare adaugă condimente și plante aromatice după gust. Mai poți marina carnea și cu bere, iar dacă berea este neagră, cu atât mai bine se va marina carnea.

Citește și

Citește și articolul despre cum să marinezi carnea pentru o friptură cu gust irezistibil. Iar în continuare te lăsăm să descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara friptură de miel cu sparanghel și morcovi, perfectă pentru masa de Paște.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii de miel, dar și a marinadei în care se va răsfăța carnea pentru un gust deosebit. Garnitura o prepari când friptura de miel este aproape preparată.

Pașii necesari pentru friptură de miel cu sparanghel și morcovi

Curăță carnea de miel de pielițe și tendoane și desfă-o de pe os. Apoi condimenteaz-o pe ambele părți cu sare și piper și ruleaz-o, dar nu foarte strâns. Leag-o cu ață de bucătărie pentru a nu se desface. Așază carnea astfel împachetată într-un vas cu capac. Este ideală o formă de copt din yena sau din material ceramic.

Pentru a pregăti marinada, curăță usturoiul și toacă-l mărunt. Presară peste el sare și piper și amestecă bine. Adaugă puțin ulei de floarea soarelui, muștarul, rozmarin verde și frunze de coriandru tocate. Adaugă vinul și amestecă bine. Pune această marinadă peste carne și acoperă vasul cu capac sau cu o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

După acest interval de timp, se scoate carnea din marinadă și se rumenește într-o tigaie încinsă cu ulei. Rumenește-o uniform la foc de intensitate mare, întorcând-o de pe o parte pe cealaltă.

Transferă carnea înapoi în vas cu sosul din tigaie cu tot, acoper-o și pune-o la cuptor pentru 40-50 de minute la 175 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului o întorci de pe o parte pe cealaltă.

Pentru garnitura de sparanghel cu morcovi și roșii cherry, mai întâi curăță aceste ingrediente și clătește-le. Roșiile cherry înfige-le pe bețe de frigărui. Pune o oală cu apă pe foc și adaugă untul, sucul de lămâie, dar și o linguriță cu zahăr brun. Când lichidul clocotește, scufundă ingredientele în el și lasă-le 1-2 minute.

Scoate-le pe un platou și condimentează-le cu sare, piper și rozmarin tocat.

Servește delicioasa friptură de miel cu sparanghel și morcovi simplă, sau cu piure de cartofi.

Pentru ca meniul să fie complet, îți oferim și o rețetă de borș de miel pentru masa de Paște.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare