Friptură de miel cu sparanghel și morcovi, perfectă pentru masa de Paște
Dacă te numeri printre consumatorii preparatelor din carne de miel la masa de Paște, îți oferim o rețetă delicioasă de friptură de miel cu sparanghel și morcovi. Te va cuceri combinația acestor ingrediente.
Morcovii și sparanghelul sunt opționale, o puteți servi cu mujdei sau cu diferite salate. Însă, aceste două legume blanșate cu puțin unt și suc de lămâie, pun în valoare gustul fripturii.
Carnea de miel este fragedă, iar friptura se poate prepara din carnea proaspătă. Însă pentru a obține gusturi deosebite și carnea de miel necesită un timp de marinare. O poți ține la marinat cel puțin 4 ore pentru a se aromatiza perfect. Din sosul pentru marinat nu vor lipsi usturoiul și vinul. Vinul este necesar pentru a ajuta aromele să pătrundă în interiorul cărnii. În rest, fiecare adaugă condimente și plante aromatice după gust. Mai poți marina carnea și cu bere, iar dacă berea este neagră, cu atât mai bine se va marina carnea.
Citește și articolul despre cum să marinezi carnea pentru o friptură cu gust irezistibil. Iar în continuare te lăsăm să descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara friptură de miel cu sparanghel și morcovi, perfectă pentru masa de Paște.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii de miel, dar și a marinadei în care se va răsfăța carnea pentru un gust deosebit. Garnitura o prepari când friptura de miel este aproape preparată.
Pașii necesari pentru friptură de miel cu sparanghel și morcovi
Curăță carnea de miel de pielițe și tendoane și desfă-o de pe os. Apoi condimenteaz-o pe ambele părți cu sare și piper și ruleaz-o, dar nu foarte strâns. Leag-o cu ață de bucătărie pentru a nu se desface. Așază carnea astfel împachetată într-un vas cu capac. Este ideală o formă de copt din yena sau din material ceramic.
Pentru a pregăti marinada, curăță usturoiul și toacă-l mărunt. Presară peste el sare și piper și amestecă bine. Adaugă puțin ulei de floarea soarelui, muștarul, rozmarin verde și frunze de coriandru tocate. Adaugă vinul și amestecă bine. Pune această marinadă peste carne și acoperă vasul cu capac sau cu o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.
După acest interval de timp, se scoate carnea din marinadă și se rumenește într-o tigaie încinsă cu ulei. Rumenește-o uniform la foc de intensitate mare, întorcând-o de pe o parte pe cealaltă.
Transferă carnea înapoi în vas cu sosul din tigaie cu tot, acoper-o și pune-o la cuptor pentru 40-50 de minute la 175 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului o întorci de pe o parte pe cealaltă.
Pentru garnitura de sparanghel cu morcovi și roșii cherry, mai întâi curăță aceste ingrediente și clătește-le. Roșiile cherry înfige-le pe bețe de frigărui. Pune o oală cu apă pe foc și adaugă untul, sucul de lămâie, dar și o linguriță cu zahăr brun. Când lichidul clocotește, scufundă ingredientele în el și lasă-le 1-2 minute.
Scoate-le pe un platou și condimentează-le cu sare, piper și rozmarin tocat.
Servește delicioasa friptură de miel cu sparanghel și morcovi simplă, sau cu piure de cartofi.
Pentru ca meniul să fie complet, îți oferim și o rețetă de borș de miel pentru masa de Paște.