Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă vrei să faci gem de pere, ai nevoie de fructe proaspete, zemoase și parfumate. În mai puțin de o oră vei avea un desert delicios și fin, de care te poți bucura timp de mai multe luni.

borcan cu gem de pere
Gemul de pere se face din fructe coapte și zemoase / Shutterstock

Gemul de pere este una dintre cele mai delicioase variante de a te bucura de parfumul acestor fructe și atunci când trece sezonul lor. Este unul dintre cele mai fine gemuri și, pentru că nu are nevoie de mult zahăr, este și mai sănătos.

Cum prepari rețeta de gem de pere

Pentru a face gem de pere ai nevoie de fructe proaspete, coapte, fără pete sau alte semne că ar fi stricate. Alege soiuri mai zemoase, foarte parfumate. Sucul de lămâie și zahărul au atât rolul de a închega gemul, dar și de a crește durata de viață a acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În gemul de pere poți pune extract de vanilie sau păstaie de vanilie, dar se mai poate aromatiza și cu scorțișoară sau anason stelat. Dacă vrei o variantă gourmet a acestui gem, poți pune îl el și o crenguță de cimbru, dar nu mai mult pentru a nu acoperi aroma perelor. Descoperă și cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr.

Citește și

Gemul de pere se poate servi ca atare sau pe o felie de pâine prăjită cu unt. Îl mai poți adăuga în iaurt simplu, în terci de ovăz, budinci de chia, deasupra unei porții de orez sau griș cu lapte. De asemenea, poate fi ingredient pentru diverse prăjituri, mai ales dacă au în compoziție mascarpone sau ricotta.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală perele, li se îndepărtează cotoarele și apoi se taie în felii subțiri. Se pun într-un vas împreună cu zahărul și se dau la rece până când lasă suc, aproximativ două ore. Apoi se varsă într-o oală cu fund dublu și se pun la foc mic. Se amestecă în mod constant și se ia spuma.

Se pune la congelator o farfurie. Când gemul pare că începe să se lege, se adaugă extractul de vanilie sau păstaia și sucul de lămâie. Se mai lasă aproximativ 5 minute după care se scoate într-o lingură puțin gem și se pune în farfuria rece scoasă de la congelator. Dacă se încheagă înseamnă că este gata și se stinge focul. Dacă nu, se mai lasă să fiarbă puțin și se face iar verificarea.

Între timp se sterilizează borcanele la cuptor. Gemul se pune cu grijă în borcane cât timp este cald. Apoi li se pun capacele, strângându-le bine. Se așează pe o tavă și se acoperă cu pături. Se lasă până se răcesc de tot, aproximativ o zi.

Cum sterilizezi borcanele

Pentru ca gemul de pere să reziste cât mai mult, trebuie să sterilizezi borcanele înainte de a le umple.

Primul pas este să le speli foarte bine cu apă și detergent. La fel vei face și cu capacele.

După aceea, trebuie să le pui într-o tavă și să le dai la cuptorul preîncălzit la 110°C, pentru 10-15 minute sau până când nu mai au pe suprafața lor picături de apă.

Vei lăsa tava la cuptor până când gemul este gata.

Citește și
CELE MAI CITITE
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Galerie foto
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Borcane și sosieră cu gem de smochine, alături de smochine proaspete
Galerie foto
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromat
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromat
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant în borcan cu linguriță și un bol cu căpșuni proaspete
Galerie foto
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Cine va fi noul Papă? Previziunile ChatGPT privind viitorul lider al Bisericii Catolice
Cine va fi noul Papă? Previziunile ChatGPT privind viitorul lider al Bisericii Catolice
Cine va fi noul Papă? Previziunile ChatGPT privind viitorul lider al Bisericii Catolice
Nouă cetățeni români și familiile acestora, evacuați din Fâșia Gaza. Ce mesaje a transmis MAE
Nouă cetățeni români și familiile acestora, evacuați din Fâșia Gaza. Ce mesaje a transmis MAE
Nouă cetățeni români și familiile acestora, evacuați din Fâșia Gaza. Ce mesaje a transmis MAE
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
fresh
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide