Hummus cu mazăre și busuioc, o combinație perfectă pentru un prânz sănătos
Hummusul este unul intre cele mai îndrăgite preparate în perioadele de post. Dacă mai adaugi și alte ingrediente pe lângă cele de bază, poți obține gusturi și texturi deosebite. Încearcă și tu rețeta de hummus cu mazăre și busuioc, pentru a te convinge.
Galerie foto
Hummusul este o mâncare delicioasă din bucătăria orientală. Acesta are la bază năut fiert și transformat într-o pastă cremoasă, asezonată cu tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și chimion. Pornind de la rețeta de bază, se mai pot adăuga diferite piureuri de legume sau de fructe, pentru gusturi și texturi deosebite, dar și pentru un plus de culoare.
Rețetele se pot prepara din ingrediente proaspete, dar și din ingrediente conservate. Năutul poate fi înlocuit cu linte sau cu diferite tipuri de fasole boabe. Descoperă aici și rețeta de hummus de năut și linte. Iar în continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru hummusul cu mazăre și busuioc.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea hummusului constă în pregătirea boabelor de năut. Dacă optezi pentru boabele de năut uscate, acestea necesită un timp mai îndelungat de hidratate în apă rece. Pentru a scurta timpul de preparare, poți opta și pentru năutul din conservă.
Cum prepari hummus cu mazăre și busuioc
Pune boabele de năut într-un bol cu sită și clătește-le bine cu apă rece. Scurge-le și pune-le într-o oală mai mare, Adaugă apă rece peste ele, cât să fie bine acoperite. Pune oala la loc răcoros și lasă năutul la hidratat de seara până dimineața.
A doua zi, scurge bine boabele de năut, mai clătește-le cu apă rece și pune-le la fiert în multă apă. Înlătură spuma care se formează la suprafață și adaugă în apă o linguriță de sare. Aceasta v-a ajuta boabele de năut să fiarbă mai repede.
După ce năutul este bine fiert, scurge-l și lasă-l la temperat. Oprește și apa în care a fiert, pentru a folosi din ea la finalul preparării hummusului.
Peste boabele de năut fierte, adaugă cățeii de usturoi curățați, puțin ulei de măsline, chimion măcinat și suc de lămâie. Cu ajutorul blenderului transformă aceste ingrediente într-un piure consistent.
Descoperă și o rețetă rapidă și sănătoasă de hummus cu avocado.
Separat, fierbe mazărea în puțină apă clocotită cu sare. Poți adăuga și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu, pentru a ajuta la intensificarea culoarii verde a boabelor de mazăre.
După fierbere, scurge boabele de mazăre și transformă-le și pe acestea în piure, împreună cu frunzele de busuioc. Amestecă piureul de mazăre cu hummusul și asezonează-i gustul cu sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie.
Poți prepara și lipii de casă pentru a servi cu ele deliciosul hummus cu mazăre și busuioc. Îți oferim în acest scop și o rețetă de lipii integrale de post. Este delicios și cu felii de pâine prăjite.