Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețetă pentru un prânz delicios și sănătos
Dacă adori rețeta clasică de lasagna, încearc-o și în varianta fără carne. Prepară rețeta de lasagna cu spanac și brânzeturi, pentru un prânz delicios și sănătos.
Galerie foto
Lasagna este denumirea unui preparat din bucătăria italiană, având ca bază un tip de paste subțiri și foarte late. Aceste paste sunt așezate în straturi suprapuse, alternând cu diferite umpluturi. Cea mai populară rețetă de lasagna se prepară cu sos ragù, dar se poate opta și pentru sosuri de legume sau de brânzeturi. Nu lipsesc nici condimentele și mirodeniile precum usturoiul, oregano și busuiocul.
Rețetele de lasagna sunt opțiunea ideală pentru masa de prânz sau chiar pentru cină. Sunt foarte sățioase și consistente, dar sunt și foarte gustoase, chiar și în varianta fără carne. Combinația de spanac cu brânzeturi este una foarte îndrăgită, mai ales în rândul celor care nu consumă carne. Spanacul oferă gust și vitamine, iar brânzeturile gust, textură și contrast de culoare.
Spanacul și brânzeturile se combină perfect și în alte rețete de gustări sau aperitive. Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de quiche cu spanac și brânză, din bucătăria franțuzească. În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru lasagna cu spanac și brânzeturi.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea compoziției de spanac cu brânzeturi. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul cu untul în ea. Când untul este topit adaugă ceapa tocată mărunt, împreună cu 3 căței de usturoi tocați rondele. Călește ingredientele până când ceapa devine transparentă. Adaugă spanacul tocat mărunt, amestecă ingredientele și lasă-le să se prepare pentru 4-5 minute.
Cum montezi și coci lasagna cu spanac și brânzeturi
Foile de lasagna le hidratezi în apă clocotită, cu puțină sare, așa cum o să găsești indicații pe pachet.
Descoperă și rețeta de spaghete aglio e olio, tot din bucătăria italiană.
După ce se răcește spanacul din tigaie îl amesteci cu brânza telemea răzuită, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate.
Apoi pregătești un vas termorezistent pe care îl ungi la interior cu unt. Pune la baza vasului un strat de foi de lasagna bine scurse. Acoperă-le cu un strat de spanac cu brânzeturi. Peste acesta așază un alt strat de foi și continuă până când se termină ingredientele. Ultimul strat va fi din foi de lasagna. Acoperă vasul cu un capac sau o folie de aluminiu și pune-l în cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
După acest interval de timp, scoate vasul din cuptor și presară peste lasagna cașcavalul răzuit. Bate cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper și adaugă o lingură de smântână acră. Întinde această compoziție peste cașcavalul răzuit.
Pune din nou vasul la cuptor, dar neacoperit de data aceasta. Mai lasă lasagna cu spanac și brânzeturi să se prepare timp de 10-12 minute sau până când se formează o crustă apetisantă la suprafață.
Lasă lasagna să se tempereze 15-20 de minute, înainte de porționare. Iar dacă mai dorești și alte rețete pe bază de spanac, poți încerca rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.