Omleta și ouăle bătute sunt același lucru? Ce spun specialiștii

Fără coacere

Omleta și ouăle bătute sunt două preparate de bază pentru masa de dimineață. Multe persoane le confundă, deși există diferențe între ele. Te întrebi cum poți să deosebești omleta de ouăle bătute?

Publicat: 26 iulie 2022, 08:46
Diferența dintre omletă și ouă bătute constă în tehnica de preparare / Shutterstock

Omleta și ouăle bătute sunt o sursă excelentă de proteine, care te ajută să îți începi ziua cu energie. Ambele preparate se fac relativ repede, fără să fie nevoie nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie. Nu ai nevoie nici de multe alte ingrediente. Totuși, dacă vrei o omletă mai bogată s-ar putea să fie nevoie să speli, cureți și toci legume sau orice alte ingrediente dorești să pui în ea.

Principala diferență între omletă și ouă bătute ține de tehnica de preparate, potrivit specialiștilor de la Difference Between.com. Procesul începe similar în cazul amândurora: ouăle sunt bătute într-un bol și apoi sunt puse într-o tigaie încinsă, cu sau fără ulei sau unt adăugate.

Din acest moment trebuie să te hotărăști ce vrei să faci. Dacă vrei omletă nu trebuie decât să întorci ouăle, iar dacă vrei ouă bătute trebuie să le mai amesteci și când sunt în tigaie.

Citește și

Ce este omleta

Omleta se face din ouă bătute puse în tigaie și lăsate să se gătească fără să mai fie amestecate. Se întoarce doar atunci când este gătită pe o parte, la fel cum ai face cu o clătită. Se poate și împături. În omletă se pot adăuga legume, carne, brânzeturi, mezeluri. Unele rețete recomandă să se pună și un strop de lapte, pentru ca omleta să aibă mai multă aromă.

Omleta este un fel de mâncare pe care îl găsești în aproape toate colțurile lumii, cu rețete și arome diferite. Nu doar ingredientele sunt diferite, ci și tehnicile de preparare. Rămâne populară pentru că nu este doar ușor de făcut, ci este și ieftină și adaptabilă tuturor gusturilor.

Ce sunt ouăle bătute

Ouăle bătute se prepară relativ similar cu omleta. Se sparg câteva ouă într-un bol, se bat cu o furculiță și apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei sau unt încins. În timp ce se gătesc, se amestecă în mod constant. Și lor li se pot adăuga condimente, brânză, lapte și smântână. La final vor rezulta bucăți mici de ouă prăjite.

Ca și în cazul omletei, și rețeta de ouă bătute diferă în funcție de specificul bucătăriei locale unde sunt pregătite. În unele zone, șunca și baconul sunt adaosurile preferate, în altele, produsele lactate. Pentru unii ouăle bătute sunt bune mai prăjite, în timp ce alte persoane le preferă mai nefăcute.

Care este diferența dintre omletă și ouă bătute

Diferența dintre omletă și ouă bătute constă în faptul că prima se lasă să se gătească fără a se mai interveni asupra ei, în timp ce ouăle bătute sunt amestecate în mod constant pentru se forma mici porții de preparat. Omleta se servește fie rotundă ca o clătită, fie împăturită, în timp ce ouăle bătute sunt mai ”dezordonate”.

În ambele mâncăruri se pot pune diverse adaosuri de la carne, la legume și produse lactate pentru a le crește valoarea nutritivă, dar și pentru a le da mai mult gust.

Citește și
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Te-ar mai putea interesa și
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 mai, 06:00
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
4 mai, 06:57
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
Cât de frumoasă este sora lui Alexandru Chipciu. Bianca întoarce toate privirile şi are o relaţie strânsă cu fratele ei
Cât de frumoasă este sora lui Alexandru Chipciu. Bianca întoarce toate privirile şi are o relaţie strânsă cu fratele ei
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
fresh

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul

Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare

Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică