Omleta și ouăle bătute sunt același lucru? Ce spun specialiștii
Omleta și ouăle bătute sunt două preparate de bază pentru masa de dimineață. Multe persoane le confundă, deși există diferențe între ele. Te întrebi cum poți să deosebești omleta de ouăle bătute?
Omleta și ouăle bătute sunt o sursă excelentă de proteine, care te ajută să îți începi ziua cu energie. Ambele preparate se fac relativ repede, fără să fie nevoie nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie. Nu ai nevoie nici de multe alte ingrediente. Totuși, dacă vrei o omletă mai bogată s-ar putea să fie nevoie să speli, cureți și toci legume sau orice alte ingrediente dorești să pui în ea.
Principala diferență între omletă și ouă bătute ține de tehnica de preparate, potrivit specialiștilor de la Difference Between.com. Procesul începe similar în cazul amândurora: ouăle sunt bătute într-un bol și apoi sunt puse într-o tigaie încinsă, cu sau fără ulei sau unt adăugate.
Din acest moment trebuie să te hotărăști ce vrei să faci. Dacă vrei omletă nu trebuie decât să întorci ouăle, iar dacă vrei ouă bătute trebuie să le mai amesteci și când sunt în tigaie.
Ce este omleta
Omleta se face din ouă bătute puse în tigaie și lăsate să se gătească fără să mai fie amestecate. Se întoarce doar atunci când este gătită pe o parte, la fel cum ai face cu o clătită. Se poate și împături. În omletă se pot adăuga legume, carne, brânzeturi, mezeluri. Unele rețete recomandă să se pună și un strop de lapte, pentru ca omleta să aibă mai multă aromă.
Omleta este un fel de mâncare pe care îl găsești în aproape toate colțurile lumii, cu rețete și arome diferite. Nu doar ingredientele sunt diferite, ci și tehnicile de preparare. Rămâne populară pentru că nu este doar ușor de făcut, ci este și ieftină și adaptabilă tuturor gusturilor.
Ce sunt ouăle bătute
Ouăle bătute se prepară relativ similar cu omleta. Se sparg câteva ouă într-un bol, se bat cu o furculiță și apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei sau unt încins. În timp ce se gătesc, se amestecă în mod constant. Și lor li se pot adăuga condimente, brânză, lapte și smântână. La final vor rezulta bucăți mici de ouă prăjite.
Ca și în cazul omletei, și rețeta de ouă bătute diferă în funcție de specificul bucătăriei locale unde sunt pregătite. În unele zone, șunca și baconul sunt adaosurile preferate, în altele, produsele lactate. Pentru unii ouăle bătute sunt bune mai prăjite, în timp ce alte persoane le preferă mai nefăcute.
Care este diferența dintre omletă și ouă bătute
Diferența dintre omletă și ouă bătute constă în faptul că prima se lasă să se gătească fără a se mai interveni asupra ei, în timp ce ouăle bătute sunt amestecate în mod constant pentru se forma mici porții de preparat. Omleta se servește fie rotundă ca o clătită, fie împăturită, în timp ce ouăle bătute sunt mai ”dezordonate”.
În ambele mâncăruri se pot pune diverse adaosuri de la carne, la legume și produse lactate pentru a le crește valoarea nutritivă, dar și pentru a le da mai mult gust.