Paste cu năut în sos de roșii cu usturoi și condimente

Fără coacere

Pentru una dintre mesele principale ale zilelor de post, rețeta de paste cu năut în sos de roșii cu usturoi și condimente poate fi una dintre opțiuni. Este simplă, gustoasă și foarte consistentă.

Maria Udrea
Publicat: 2 martie 2023, 06:00

Galerie foto

Pastele cu năut în sos de roșii se servesc calde, simple sau cu o salată verde / Profimedia Images

Pastele sunt alimentele la care apelezi de câte ori dorești un preparat simplu, cu un minimum de efort și timp scurt de preparare. Te scot deseori din încurcătură atunci când nu ai timp de preparat mâncăruri laborioase. Timpul de fierbere este scurt, iar rețetele sunt foarte versatile. Poți combina pastele cu o mulțime de alte ingrediente.

Citește și

Indiferent pentru ce tip de paste optezi, preparate cu sos de roșii pot fi alegerea perfectă pentru o mâncare rapidă. Poți pune sos de roșii conservat la borcan sau îl poți prepara din roșii proaspete. Iar dacă mai adaugi și alte ingrediente, precum năutul, te poți bucura de un preparat gustos și hrănitor.

Din aceeași categorie de preparate cu paste, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de paste cu vinete în sos de roșii. Mai jos îți oferim rețeta pastelor cu năut pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a te asigura că ai adus pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele de care ai nevoie pentru prepararea rețetei. Ca și ustensile sunt necesare: o oală pentru fiert pastele, un bol cu sită pentru scurs pastele, o tigaie pentru preparat sosul de roșii, un tocător și un cuțit pentru legume.

Cum prepari rețeta de paste cu năut în sos de roșii cu usturoi

Mai întâi curăță legumele, clătește-le cu apă rece și lasă-le la scurs.

Așază oala pe flacăra aragazului și pune în ea apă cât de patru ori cantitatea de paste. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă o linguriță de sare mare și amestecă până când sarea este dizolvată. Lasă din nou apa să atingă punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe  pastele pentru un timp puțin mai scurt decât cel indicat pe ambalaj. le vei mai prepara puțin și în sosul de roșii.

Nu arunca apa de la paste. Citește aici  despre motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.

Pentru a prepara sosul de roșii, toacă ceapa mărunt, iar usturoiul și morcovii dă-le pe răzătoarea mică. Așază tigaia cu ulei pe flacăra aragazului, iar când acesta este încins adaugă ceapa tocată. Amestecă ceapa în uleiul înfierbântat timp de 1-2 minute, apoi adaugă morcovul răzuit. Amestecă morcovul cu ceapa pentru 1-2 minute, apoi adaugă sosul concentrat de roșii. Toarnă și o ceașcă mică de apă pentru a fierbe bine sosul. Adaugă în sos și câteva frunze de busuioc rupte mărunt și crenguțele de cimbru. Fierbe sosul de roșii acoperit, pentru aproximativ 10 minute. Asezonează-i gustul cu sare și piper.

Scurge boabele de năut din conservă și adaugă-l în sos.

Amestecă-le prin sos pentru câteva secunde, apoi scurge pastele și adaugă-le și pe acestea în sosul de roșii. Adaugă și 1-2 căței de usturoi răzuiți. Mai fierbe delicioasele paste cu năut în sos de roșii cu usturoi pentru aproximativ 4-5 minute, atât cât să se întrepătrundă toate aromele ingredientelor. Servește-le calde, decorate cu pătrunjel verde.

Iar pentru data viitoare când mai dorești să prepari o rețetă rapidă de paste, îți recomandăm rețeta de spaghete aglio e olio. Este una dintre cele mai simple rețete de paste.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște