Paste cu năut în sos de roșii cu usturoi și condimente
Pentru una dintre mesele principale ale zilelor de post, rețeta de paste cu năut în sos de roșii cu usturoi și condimente poate fi una dintre opțiuni. Este simplă, gustoasă și foarte consistentă.
Galerie foto
Pastele sunt alimentele la care apelezi de câte ori dorești un preparat simplu, cu un minimum de efort și timp scurt de preparare. Te scot deseori din încurcătură atunci când nu ai timp de preparat mâncăruri laborioase. Timpul de fierbere este scurt, iar rețetele sunt foarte versatile. Poți combina pastele cu o mulțime de alte ingrediente.
Indiferent pentru ce tip de paste optezi, preparate cu sos de roșii pot fi alegerea perfectă pentru o mâncare rapidă. Poți pune sos de roșii conservat la borcan sau îl poți prepara din roșii proaspete. Iar dacă mai adaugi și alte ingrediente, precum năutul, te poți bucura de un preparat gustos și hrănitor.
Din aceeași categorie de preparate cu paste, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de paste cu vinete în sos de roșii. Mai jos îți oferim rețeta pastelor cu năut pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a te asigura că ai adus pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele de care ai nevoie pentru prepararea rețetei. Ca și ustensile sunt necesare: o oală pentru fiert pastele, un bol cu sită pentru scurs pastele, o tigaie pentru preparat sosul de roșii, un tocător și un cuțit pentru legume.
Cum prepari rețeta de paste cu năut în sos de roșii cu usturoi
Mai întâi curăță legumele, clătește-le cu apă rece și lasă-le la scurs.
Așază oala pe flacăra aragazului și pune în ea apă cât de patru ori cantitatea de paste. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă o linguriță de sare mare și amestecă până când sarea este dizolvată. Lasă din nou apa să atingă punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe pastele pentru un timp puțin mai scurt decât cel indicat pe ambalaj. le vei mai prepara puțin și în sosul de roșii.
Nu arunca apa de la paste. Citește aici despre motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.
Pentru a prepara sosul de roșii, toacă ceapa mărunt, iar usturoiul și morcovii dă-le pe răzătoarea mică. Așază tigaia cu ulei pe flacăra aragazului, iar când acesta este încins adaugă ceapa tocată. Amestecă ceapa în uleiul înfierbântat timp de 1-2 minute, apoi adaugă morcovul răzuit. Amestecă morcovul cu ceapa pentru 1-2 minute, apoi adaugă sosul concentrat de roșii. Toarnă și o ceașcă mică de apă pentru a fierbe bine sosul. Adaugă în sos și câteva frunze de busuioc rupte mărunt și crenguțele de cimbru. Fierbe sosul de roșii acoperit, pentru aproximativ 10 minute. Asezonează-i gustul cu sare și piper.
Scurge boabele de năut din conservă și adaugă-l în sos.
Amestecă-le prin sos pentru câteva secunde, apoi scurge pastele și adaugă-le și pe acestea în sosul de roșii. Adaugă și 1-2 căței de usturoi răzuiți. Mai fierbe delicioasele paste cu năut în sos de roșii cu usturoi pentru aproximativ 4-5 minute, atât cât să se întrepătrundă toate aromele ingredientelor. Servește-le calde, decorate cu pătrunjel verde.
Iar pentru data viitoare când mai dorești să prepari o rețetă rapidă de paste, îți recomandăm rețeta de spaghete aglio e olio. Este una dintre cele mai simple rețete de paste.