Piept de pui cu lămâie la cuptor. Rețetă de friptură fragedă și delicioasă
Dacă ți-ai propus să gătești piept de pui și ești în căutare de rețete savuroase, încearcă rețeta de piept de pui cu lămâie la cuptor. Te va cuceri gustul delicios și textura suculentă a fripturii.
Rețeta nu necesită ingrediente multe și nici complexe nu sunt. Timpul de preparare nu este îndelungat precum la alte fripturi. Nu petreci în bucătărie mi mult de 10 minute pentru pregătirea rețetei. Tot rapid prepari și un sos cu lămâie și unt, în care se se va răsfăța carnea la cuptor. Preparată în acest mod carnea va ieși fragedă, suculentă și foarte aromată, datorită cu infuzarea sucului de lămâie.
Sucul de citrice, oțetul de vin sau de mere și iaurtul sunt ingrediente cu rol deosebit în frăgezirea tuturor tipurilor de carne. Însă lămâia se asociază cel mai bine cu carnea de pui, care se pătrunde mai rapid.
Descoperă și o rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu piept de pui la cuptor, cu lămâie.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti carnea de pui. Aceasta necesită un timp de rumenire la tigaie, apoi preparare la cuptor. Porționează pieptul de pui în bucăți mai mici, clătește-le cu apă rece și șterge-le cu prosoape de hârtie. Presară sare și piper și masează ușor bucățile de carne.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune ulei în ea. Când uleiul este încins, adaugă bucățile de carne și rumenește-le până când se sigilează pe toate părțile. Transferă bucățile de carnea într-un vas termorezistent.
Descoperă și o rețetă din bucătăria thailandeză de pui în sos de curry roșu.
Cum prepari sosul pentru piept de pui cu lămâie la cuptor
În tigaia cu ulei adaugă untul și lasă-l să se topească. Apoi adaugă piperul, 2 căței de usturoi zdrobiți și 2-3 căței de usturoi întregi, necurățați. Presară și puțin cimbru uscat, oregano și adaugă sucul de la o lămâie. Amestecă toate aceste ingrediente, apoi adaugă sosul format peste bucățile din piept de pui transferate în vasul termorezistent.
Taie o lămâie în felii subțiri, după ce ai spălat-o bine și adaugă feliile în vasul cu carne și sos.
Pune o folie de aluminiu peste vas sau un capac și introdu vasul în cuptor. Setează temperatura la 200 de grade Celsius, pentru 45 de minute. După ce s-au scurs 20 de minute, întoarce carnea pe partea cealaltă, iar în ultimele 10 minute, lasă vasul descoperit, pentru a se rumeni bucățile de carne frumos.
Poți prepara și o garnitură de cartofi sau una de orez pentru a o servi cu deliciosul piept de pui cu lămâie.
Pentru data viitoare când mai dorești să prepari piept de pui, trece pe listă și rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor.