Plăcintă cu spanac și brânză feta. Rețetă preparată la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Combinația dintre spanac și brânza sărată este una foarte populară în toate bucătăriile lumii. Este ideală pentru rețetele de aperitive și gustări simple și ușoare. Prepară și tu o rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta, la tigaie, pentru a te convinge.

Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe farfurie și pe platou, alături de tacâmuri de servire
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta se porționează după ce se mai răcorește puțin / Shutterstock

Chiar dacă necesită mai multă atenție, plăcintele la tigaie sunt mai rapide, iar aspectul este unul cuceritor. Aluatul iese mai crocant și mai rumenit, iar umplutura rămâne cremoasă. Poți prepara un aluat simplu, special pentru plăcinte, dar poți apela și la aluatul foietaj din comerț. De asemeni, poți folosi spanac proaspăt, dar poți opta și pentru spanacul congelat. Dacă te hotărăși să folosești spanac proaspăt va trebui mai întâi să-l opărești sau să-l prepari la tigaie. În orice variantă alegi să prepari plăcinta, va ieși la fel de gustoasă.

Citește și

Descoperă aici de ce spun specialiștii că spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu delicioasa rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Rețeta plăcintei noastre este ușor inspirată după clasica rețetă de plăcintă grecească cu brânză și spanac. Diferența dintre acestea constă în compoziția aluatului și prepararea plăcintei la tigaie. este mai ușoară și mai rapidă.

Pașii necesari pentru rețeta de plăcintă cu spanac și brânză feta

Prepararea plăcintei implică trei pași ușori și forte rapizi.  Primul pas constă în pregătirea aluatului, iar al doilea în pregătirea umpluturii. Al treilea pas constă în formarea plăcintei și coacerea acesteia. Atât aluatul, cât și umplutura necesare acestei plăcinte, se prepară ușor și rapid. Aluatul se frământă rapid și, chiar dacă nu este un aluat dospit, se lasă la odihnit timp de 30 de minute, pentru a se dezvolta rețeaua de gluten din făină și a deveni aluatul elastic.

În acest interval de timp se lasă și spanacul la decongelat pentru a putea fi bine scurs de apă. Spanacul congelat nu mai necesită preparare înainte de amestecarea cu brânză. Acesta a fost deja supus unui scurt tratament rermic, înainte de congelare.

Cum prepari aluatul

Trece făina prin sită într-un bol mare și adaugă sarea peste ea. Amestecă bine cele două ingrediente, apoi toarnă treptat laptele cald, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Frământă aluatul mai întâi în bol, până când devine compact, apoi pe masa presărată cu făină. Nu îl frământa în exces, ci doar până când devine omogen și nelipicios.

Pune aluatul pe un tocător de lemn sau pe un platou. Acoperă-l cu un bol de sticlă și lasă-l la odihnit timp de 30 de minute. Condensul de sub bol va ajuta aluatul să devină mai fraged.

Cum prepari umplutura

Pentru umplutura plăcintei nu ai de făcut decât să toci spanacul marunt și să toci ceapa, de asemeni, mărunt. Apoi amesteci cele două ingrediente într-un bol și adaugi brânza feta sfărâmată, smantana, sare și piper după gust. Amesteci biine toate aceste ingrediente până când se omogenizează compoziția.

Cum formezi și coci plăcintă cu spanac și brânză feta

Împarte aluatul în două părți, dar lasă puțin mai mult aluat într-o parte. Întinde prima parte de aluat într-o foaie cilculară mai mare ca deiametru decât diametrul tigăii de coacere. Adaugă umplutura la mijlocul foii de aluat și întinde-o ușor către margini.

Întinde și a doua parte de aluat într-o foaie circulară, dar mai mică. Așază foaia peste umplutură și adună marginile primei foi peste marginile acesteia. Presează bine marginile aluatului să se lipească între ele.

Unge tigaia cu ulei și așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă plăcinta în tigaie și acoperă tigaia cu un capac. Rumenește frumos plăcinta pe prima parte. Apoi ridică capacul, unge suprafața aluatului cu ulei și întoarce plăcinta folosind o spatulă. Șterge capacul de aburii care s-au format și așază-l din nou peste tigaie. Rumenește bine plăcinta și pe a doua parte, apoi stinge focul. Dacă dorești plăcinta cu aluatul crocant, ridică capacul de pe tigaie și transferă plăcinta pe un platou pentru răcire.

Dacă dorești ca aluatul să fie mai fraged, lasă plăcinta să se mai răcorească sub capac, apoi o poți transfera pe platou. Porționeaz-o după ce se mai răcește puțin.

Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari plăcinte, poți încerca rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.

Citește și
Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintă cu umplutură de brânză și spanac, secționată în tigaie
Plăcintă cu spanac și brânză feta porționată pe farfurie și pe platou, alături de tacâmuri de servire
+21
CELE MAI CITITE
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Galerie foto
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă cu cartofi și jumări secționată pe platou
Galerie foto
Plăcintă cu cartofi și jumări. Un preparat gustos și sățios
Plăcintă cu cartofi și jumări. Un preparat gustos și sățios
Plăcintă cu brânză și praz, porționată pe un platou de lemn
Galerie foto
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Numerele de înger, în funcție de luna nașterii. Ce spun acestea despre destinul tău
Numerele de înger, în funcție de luna nașterii. Ce spun acestea despre destinul tău
Numerele de înger, în funcție de luna nașterii. Ce spun acestea despre destinul tău
Aruncată în stradă cu doar 1 € în buzunar, și-a creat neintenționat un imperiu de 6 cifre: Toată lumea îmi cerea
Aruncată în stradă cu doar 1 € în buzunar, și-a creat neintenționat un imperiu de 6 cifre: "Toată lumea îmi cerea"
Aruncată în stradă cu doar 1 € în buzunar, și-a creat neintenționat un imperiu de 6 cifre: "Toată lumea îmi cerea"
Marea iubire a lui Ion Ţiriac nu s-a mai ascuns! Cuvintele adresate celui mai bogat român
Marea iubire a lui Ion Ţiriac nu s-a mai ascuns! Cuvintele adresate celui mai bogat român
Marea iubire a lui Ion Ţiriac nu s-a mai ascuns! Cuvintele adresate celui mai bogat român
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Poveste femeii care a fost mamă surogat de 13 ori. Ce spune despre copiii pe care i-a născut
Poveste femeii care a fost mamă surogat de 13 ori. Ce spune despre copiii pe care i-a născut
Poveste femeii care a fost mamă surogat de 13 ori. Ce spune despre copiii pe care i-a născut
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
închide