Plăcintă învârtită cu spanac de post. Plăcintă cu foi subțiri preparate în casă

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă te numeri printre iubitorii preparatelor cu spanac, îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de plăcintă învârtită cu spanac de post. Este perfectă pentru oricare dintre mesele zilei, dar poate constitui și baza gustării din pauza de masă de la birou.

Maria Udrea
Publicat: 23 februarie 2023, 07:00

Galerie foto

Pentru un gust mai delicios, spanacul se prepară la tigaie cu ceapă și usturoi / Shutterstock

Spanacul este una dintre verdețurile de primăvară care apare pe piață. Este gustos, se prepară într-un timp foarte scurt, dar oferă și multiple beneficii pentru sănătatea organismului. Consumul regulat de spanac contribuie la reducerea stresului oxidativ, ajută la prevenirea cancerului și reduce nivelul tensiunii arteriale. În plus, spanacul are capacitatea de a regla glicemia persoanelor care suferă de diabet.

Citește și

Descoperă aici un articol complet despre beneficiile consumului de spanac și cum să-l integrezi în dieta ta zilnică. Cât despre aluatul pentru foile de plăcintă, dacă este preparat în casă și acesta va fi sănătos. Prepară și tu rețeta de plăcintă cu spanac, pe care ți-o oferim în cele ce urmează, pentru a te bucura de o gustare delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului. Acesta necesită un timp de frământare și încă puțin timp pentru dospire, înainte de a fi modelat în foi pentru plăcintă.

Cum prepari aluat pentru plăcintă învârtită cu spanac de post

Trece făina prin sită într-un bol de frământare. Adaugă sarea peste făină și amestecă-le bine pentru ca sarea să se dispună prin toată făina.

Pune apa într-un ibric, la fiert, iar când începe să clocotească, toarn-o în bolul cu amestecul de făină și sare. Amestecă energic cu un tel sau cu o furculiță până când făina este bine hidratată și ai obținut un aluat omogen.

Lasă aluatul să se așeze puțin, apoi îl transferi din bol pe masa presărată cu făină. Frământă aluatul până când nu va mai fi lipicios. Dă-i formă de rulou și lasă-l la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime.

Între timp, te poți ocupa de pregătirea spanacului.

Cum prepari umplutura de spanac pentru plăcintă

Clătește bine frunzele de baby spanac și lasă-le într-o sită, la scurs.

Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță și usturoiul și toacă-l și pe acesta mărunt. Pune uleiul la încins într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le puțin, atât cât să își degaje aromele în uleiul încins, până când își degajă aromele.

Adaugă frunzele de spanac bine scurse bine și tocate în fâșii. Amestecă-le bine cu ceapa și usturoiul din tigaie, pentru aproximativ un minut. Asezonează totul cu sare și piper, apoi stinge focul. Lasă spanacul amestecat cu ceapă și usturoi să se răcească înainte de a forma plăcinta.

Descoperă și rețeta de plăcintă grecească Spanakopita.

Cum formezi și coci plăcintă învârtită cu spanac de post

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru a forma plăcinta unge bine masa de lucru cu ulei. Apoi unge și sucitorul de aluaturi.

Pune ruloul de aluat pe masa unsă și întinde-l într-o foaie subțire și cât mai lungă. Poți împărți aluatul în două pentru a-l putea întinde cât mai bine.

Pune umplutura de spanac cu ceapă și usturoi la unul din capetele foii de aluat, pe lungime. Apoi rulează aluatul pornind de la capătul cu umplutura. Ruloul astfel obținut îl mai rulezi odată sub formă de spirală.

Așază spirala din aluat cu spanac într-o tavă rotundă cu hârtie de copt așezată în interiorul ei. Pune tava în cuptor și coace delicioasa plăcintă învârtită cu spanac de post pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze bine înainte de a o secționa.

Dacă nu dorești neapărat o plăcintă în varianta de post, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Te-ar mai putea interesa și
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
18 mai, 06:15
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
17 mai, 07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
17 mai, 06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
16 mai, 08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
16 mai, 06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile, creat de dieteticieni. De ce îl recomandă specialiștii
Cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile, creat de dieteticieni. De ce îl recomandă specialiștii
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Selena Gomez a postat o fotografie adorabilă cu Benny Blanco. Producătorul muzical a sărutat-o pe frunte pe actrița din „Only Murders in the Building”
Selena Gomez a postat o fotografie adorabilă cu Benny Blanco. Producătorul muzical a sărutat-o pe frunte pe actrița din „Only Murders in the Building”
Nutrienți esențiali pentru sănătatea creierului. Efectele pozitive asupra minții
Nutrienți esențiali pentru sănătatea creierului. Efectele pozitive asupra minții
fresh

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele

Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid