Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii sunt foarte apreciate, în special din punct de vedere al aspectului simetric și uniform. Una dintre rețetele pe care ți-o recomandăm s-o testezi este rețeta de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Maria Udrea
Publicat: 28 aprilie 2023, 06:00

Galerie foto

Prăjitura cu foi cu miere se porționează perfect a doua zi / Shutterstock

Foile cu miere în compoziție sunt și delicioase, dar vor avea și o culoare plăcută. Pentru a obține culoarea chihlimbarului, folosește miere polifloră, mai închisă la culoare. Foile se combină perfect cu crema albă de mascarpone, oferind un contrast armonios de culori și gusturi. Ca și aromă pentru cremă cea mai potrivită este aroma de lămâie. Poți opta și pentru vanilie dacă îți place mai mult.

Citește și

Chiar dacă ai mai mult de muncă la prepararea foilor, vei constata că rezultatul final a meritat tot efortul. Prepară și tu prăjitura, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pe care ți le oferim mai jos. Familia și prietenii vor fi cuceriți de un așa desert delicios și spectaculos.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în prepararea aluatului fraged pentru cele șapte foi cu miere. Apoi vei coace foile pe dosul tăvii și la final vei prepara crema. Crema este foarte simplă și rapid de preparat..

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu foi cu miere

Pune mierea, scorțișoara și zahărul într-o crăticioară și așaz-o pe flacăra aragazului. Amestecă intens ingredientele, folosind o spatulă, până când ai obținut un sos consistent. Lasă sosul de miere la răcit și pregătește celelalte ingrediente.

Într-un bol încăpător amestecă ouăle cu un praf de sare până la omogenizare. Într-un pahar, dizolvă bicarbonatul de sodiu în oțet.

Trece făina prin sită în alt bol și creează un loc adânc la mijlocul ei. Pune acolo ouăle amestecate, sosul de miere și bicarbonatul stins în oțet. Amestecă toate aceste ingrediente cu făina din bol. Potrivește consistența aluatului adăugând și câte puțin lapte.

Pentru a forma foile de aluat împarte aluatul în șapte părți egale și modelează-le sub formă de bile.

Presară făină pe masă și pe sucitorul de aluaturi și întinde câte o bilă de aluat într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunile tăvii. Cu ajutorul sucitorului transferă foaia de aluat pe dosul tăvii pe care așezi hârtie de copt. Înțeapă foaia de aluat din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul tratamentului termic.

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi coace pe rând cele șapte foi, pentru 4-5 minute fiecare.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru foi coapte pe dosul tăvii.

Cum prepari crema de mascarpone cu ciocolată albă

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune la încălzit jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă. Nu o lăsa să atingă punctul de fierbere, ci doar încălzește-o atât cât să poți topi ciocolata albă în ea. Adaugă ciocolata ruptă sau răzuită și coaja de lămâie și amestecă până când ai obținut o compoziție omogenă.

Cealaltă parte de smântână pentru frișcă pune-o în bolul mixerului. Amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă mascarponele și continuă să amesteci  atât cât să se omogenizeze compoziția. Adaugă treptat și crema de ciocolată albă, răcită. Presară și un praf de sare și potrivește gustul cremei cu suc de lămâie.

După ce ai pregătit crema, iar foile cu miere s-au răcit poți monta delicioasa prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone.

Împarte crema în șase părți egale pe care le întinzi între foile cu miere. Transformă una dintre foi în firimituri fine și presară firimiturile peste ultimul strat de cremă. Pune prăjitura la rece pentru 8 ore sau de pe o zi pe alta. A doua zi se porționează cel mai bine prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii.

Dacă mai dorești să prepari și altă prăjitură cu foi, poți încerca rețeta de prăjitură Carpați. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri cu foi coapte pe dosul tăvii.

Citește și
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat
Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 mai, 06:00
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
4 mai, 06:57
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
fresh

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare

Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie