Prăjitură cu lapte fierbinte. Desertul versatil care poate fi transformat chiar și în tort

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Rețeta de prăjitură cu lapte fierbinte este una dintre rețetele clasice de deserturi, regăsindu-se în cărți de bucate de la începutul anilor 1900 în spațiul culinar american. Se face foarte ușor și are o textură ușoară și pufoasă.

Prăjitură cu lapte fierbinte servită oe o farfurie albă
Prăjitura cu lapte fierbinte este perfectă cu cafeaua sau ceaiul de dimineață / Shutterstock

Prăjitura cu lapte fierbinte pare o prăjitură pe care o fac bunicile când nepoții le cer ceva bun și chiar așa și este. Nu are nevoie de ingrediente sofisticate, nici de tehnici de lucru ce implică abilități practice extraordinare. Aluatul se face în aproximativ 15 minute și mai durează încă 30 de minute să se coacă.

Este important să folosești lapte integral și unt cu 80-82% grăsime pentru ca prăjitura să aibă un gust bogat. Trebuie să simți aroma celor două ingrediente, să te bucuri de intensitatea ei.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se pun cele 3 ouă în bolul unui mixer cu suport sau un castron mare dacă se folosește un mixer manual electric. Se lasă să stea până ajung la temperatura camerei. Între timp, se pune un grătar în mijlocul cuptorului și se preîncălzește la 160°C.

Se unge cu unt o tavă pătrată de 22X22 cm. Se pune apoi hârtie de copt. Se presară apoi puțină făină și se înclină tava pentru a se distribui uniform, eliminând excesul.

Cum prepari rețeta de prăjitură cu lapte fierbinte

Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt până se combină. Te taie untul în cuburi mici și se pune într-o cratiță împreună cu laptele. Se pun pe foc și se amestecă până când se topește untul. Apoi se pune extractul de vanilie și se amestecă până se omogenizează.

Se pune zahărul cu bolul cu ouă. Se mixează până când se îngroașă și își dublează volumul, aproximativ 6 minute. Se reduce viteza și se toarnă amestecul de lapte într-un flux constant. După aceea, se adaugă  amestecul de făină, câteva linguri odată, și se mixează până se încorporează.

Se toarnă compoziția în tavă. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Apoi, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se porționează.

Cum se servește prăjitura cu lapte fierbinte

Poți să servești prăjitura cu lapte fierbinte simplă, dimineața la cafea. De asemenea, poți să o transformi și într-un desert pe care să îl servești invitaților tăi. O poți decora cu zahăr pudră, îi poți pune deasupra frișcă și fructe de pădure proaspete sau sos de caramel, chiar și înghețată de vanilie sau de ciocolată.

Prăjitura se poate transforma într-un tort delicios. Trebuie doar să o secționezi în două părți pe care le umpli cu ganache de ciocolată, cremă de vanilie sau orice alt tip de cremă vrei.

Pentru a-ți fi mai ușor poți să o coci în formă de tort rotundă cu diametrul de 22 cm, împărțind aluatul în două părți egale.

Prăjitura rămasă se pune într-un recipient care se închide ermetic și se păstrează la frigider pentru o săptămână.

Dacă vrei poți chiar să o congelezi, învelește individual fiecare porție în folie de plastic, apoi pune-le pe toate într-o pungă specială pentru congelator. Vor rezista foarte bine pentru aproximativ 4 luni. Când vrei să le consumi, lasă-le să se decongeleze în frigider peste noapte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un pahar cu lapte alături de un desert delicios pentru rețete cu lapte
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
Orez cu lapte cremos și aromat pus într-un bol mare și alb
Orez cu lapte cremos și aromat. Rețeta copilăriei tale
Orez cu lapte cremos și aromat. Rețeta copilăriei tale
tipuri de lapte vegetal puse în trei carafe diferite
17 tipuri de lapte vegetal. Care sunt cele mai comune și la ce se folosesc
17 tipuri de lapte vegetal. Care sunt cele mai comune și la ce se folosesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Momentul în care Nicuşor Dan şi George Simion şi-au dat mâna, la finalul Congresului BNS
Momentul în care Nicuşor Dan şi George Simion şi-au dat mâna, la finalul Congresului BNS
Momentul în care Nicuşor Dan şi George Simion şi-au dat mâna, la finalul Congresului BNS
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Cea mai văzută poză din lume arată foarte diferit acum. Ce s-a întâmplat cu peisajul pe care milioane l-au văzut zilnic
„Cea mai văzută poză din lume” arată foarte diferit acum. Ce s-a întâmplat cu peisajul pe care milioane l-au văzut zilnic
„Cea mai văzută poză din lume” arată foarte diferit acum. Ce s-a întâmplat cu peisajul pe care milioane l-au văzut zilnic
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide