Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Pentru momentele dulci, petrecute alături de familie, îți oferim o rețetă delicioasă de prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Este rețeta unui desert aromat și elegant.
Galerie foto
Rețeta nu se prepară anevoios și nu necesită nici timp îndelungat de preparare. Iar ingredientele sunt simple și accesibile. Poți folosi zmeură proaspătă în plin sezon al coacerii acesteia sau congelată în sezonul rece. Prăjitura este absolut delicioasă și aromată și are un aspect cuceritor cu așa contrast de texturi și culori. Blatul prăjiturii va avea culoare galbenă, datorită compoziției de ouă, iar crema de un alb imaculat contrastată de roșu intens al zmeurei. Zmeura se va regăsi din loc în loc și în blatul prăjiturii, pentru un gust delicios și un aspect spectaculos.
Zmeura adăugată în blaturile prăjiturilor oferă acestora un plus de savoare și culoare. Același efect îl are și dacă este adăugată în creme. Mai poate fi transformată și în jeleuri sau glazuri irezistibile.
Descoperă aici o rețetă de gem de zmeură fără semințe, cu aspect de jeleu. Este ideal pentru a fi folosit în rețetele de prăjituri sau torturi. Iar în continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de prăjitură cu zmeură și ciocolată albă.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea compoziției pentru blatul de prăjitură. Dar mai întâi adună toate ingredientele pe bancul de lucru și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge cu unt moale interiorul unei forme de tort cu diametrul de 22 cm și presară un strat fin de făină peste unt. Poți folosi și o tavă pătrată sau dreptunghiulară, de dimensiuni mai mici. Poți folosi chiar și o tavă de chec.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu zmeură și ciocolată albă
Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zahărul până se omogenizează bine. Încorporează în compoziția rezultată câte un ou, amestecând bine după fiecare. Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt, apoi adaugă praful de sare și nuca de cocos.
Încorporează aceste ingrediente treptat în compoziția de unt cu ouă, amestecând ușor cu o spatulă, până la omogenizare.
Întinde jumătate din compoziția pentru blat în forma de copt. Adaugă zmeura trecută prin făină și completează cu a doua parte de compoziție. Nivelează uniform suprafața compoziției și introdu tava în cuptor. Coace blatul cu cocos și zmeură pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi lasă-l să se răcească.
Cum prepari crema de ciocolată albă
Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului pune smântâna lichidă la încălzit. Las-o să se înfierbânte, dar să nu atingă punctul de fierbere. Adaugă ciocolata albă mărunțită și amestecă bine până când aceasta se topește iar compoziția este omogenizată. Adaugă sucul și coaja de lămâie răzuită foarte fin.
Dă cratița deoparte de pe foc și lasă crema de ciocolată albă să se tempereze ușor. Apoi o poți întinde uniform peste blatul de prăjitură răcit. Presară zmeura pe deasupra și pune prăjitura la rece pentru cel puțin 2 ore.
Apoi o poți porționa și savura cu poftă, alături de familie.
Dacă mai dorești alte rețete de prăjituri cu fructe mai poți încerca și rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol de culori și arome deosebite, dar și texturi diferite.