Pui cremos la slow cooker. Cel mai fraged piept de pui cu sos de smântână
Durează aproximativ 5 ore și jumătate să faci pui cremos la slow cooker, dar merită fiecare minut. Este foarte fraged, iar smântâna și condimentele fac un sos delicios.
Poți mânca puiul cremos la slow cooker simplu, dar poate fi folosit pentru a fi consumat și cu paste atât scurte, cât și lungi. De asemenea, poți pune deasupra câțiva cartofi copți și vei avea o masă cu adevărat delicioasă alături de o salată.
Resturile de la acest preparat pot fi utilizate a doua zi în salate cu legume, cu paste sau cu orez. Ai grijă cum condimentezi noul fel de mâncare pentru că puiul este deja asezonat și nu mai are nevoie de foarte multe adaosuri.
Ingrediente
Cum alegi ingredinetele potrivite
Pentru a face pui cremos la slow cooker alege să gătești cu piept de pui pentru că are mai puține grăsimi. Funcționează la fel de bine și cu pulpe dezosate, atât superioare, cât și inferioare. Vei avea nevoie de aproximativ 1-1,5 kg. Află mai multe despre ce să nu gătești niciodată la instant pot.
Dacă vrei ca sosul să fie și mai cremos și mai bogat poți adăuga în amestecul de smântână și parmezan ras. Atât smântâna, cât și untul trebuie să aibă o concentrație cât mai mare de grăsime pentru ca acest pui cremos la slow cooker să fie cât mai savuros.
Lămâile folosite pentru această rețetă trebuie să fie bio sau din agricultura ecologică. Pentru că vei folosi și coaja. Asigură-te că aceasta nu este tratată cu substanțe chimice periculoase. Când le cumperi verifică indicațiile date de producător la raion. Află mai multe și despre beneficiile consumului de lămâie.
Dacă nu găsești un amestec gata făcut de condimente italiene, atunci poți amesteca tu acasă. Trebuie să amesteci cantități egale de condimente uscate de busuioc, maghiran, oregano, rozmarin, salvie, pătrunjel, cimbru, piper negru măcinat și sare.
Mod de preparare
Într-o tigaie mare de fontă se adaugă o lingură de unt pentru a se topi la foc mare. Carnea de pui se presară cu sare, piper negru și condimente italiene și se freacă bine. Apoi se pune în tigaie. Se gătește pe fiecare parte timp de 4-6 minute. După aceea se pune în slow cooker, se punea deasupra lui zeama de lămâie, coaja de lămâie, usturoiul și restul de unt în bucăți. Se lasă 4 ore.
Într-un vas se amestecă smântâna și amidonul de porumb. Se pune peste pui după cele 4 ore și apoi se mai gătește încă o oră la temperatura maximă.