Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Rețeta de pui umplut cu ficăței și bacon afumat este o rețetă savuroasă și consistentă, perfectă pentru atunci când se adună toată familia la masă. Această combinație de ingrediente oferă un gust bogat și complex, iar carnea de pui rămâne fragedă și suculentă.
Puiul umplut în acest mod este un fel de mâncare deosebit. Carnea de pui este crocantă la exterior și suculentă la interior și se combină armonios cu aromele bogate și complexe ale ficățeilor și baconului afumat. Umplutura devine cremoasă și aromată, de la lichidul scurs din carne și ierburile aromate. Este o rețetă ideală și pentru ocazii speciale. Vei avea pe masă o friptură cu un gust autentic și bogat, care va impresiona orice invitat.
Rețeta cucerește atât prin combinația de ingrediente, cât și prin aspectul interesant. Ficățeii de pui sunt preferații celor mici, iar pregătiți în acest mod vor fi extrem de gustoși și cremoși. Poți asocia puiul umplut cu orice garnitură de orez, cartofi sau diferite legume. Însă va fi extrem de delicios și lângă o salată simplă.
Tot din aceeași categorie de preparate îți mai recomandăm să încerci și rețeta de rulouri din piept de pui cu legume și roșii coapte. Iar în continuare îți oferim rețeta pas cu pas pentru deliciosul pui umplut cu ficăței și bacon afumat.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea puiului.
Spală bine puiul și șterge-l cu prosoape de hârtie. Sărează și piperează bine interiorul și exteriorul puiului. Lasă-l deoparte până când pregătești celelalte ingrediente. Pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari pui umplut cu ficăței și bacon afumat
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul și sotează ceapa și usturoiul până devin translucide.
Adaugă ciupercile și prepară-le până se evaporă lichidul. Apoi adaugă baconul și prăjește-l până devine crocant.
Urmează ficățeii, pe care îi gătești amestecându-i ușor cu celelalte ingrediente, până se rumenesc ușor. Asezonează cu sare, piper, boia de ardei, cimbru și busuioc, după gust. Apoi adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Într-un bol, pune cubulețele de pâine și adaugă amestecul de ficăței și bacon peste pâine. Amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă.
Umple cavitatea puiului cu amestecul de ficăței și bacon. Coase pielea puiului cu ață de bucătărie, pentru a nu ieși ingredientele din interior. Dacă rămâne umplutură, poți pune restul în tava de copt, lângă pui.
Pregătește un vas termorezistent în care să încapă puiul și unge-l la bază cu puțin unt sau ulei. Așază la baza lui bucăți de ceapă, roșii și ardei, apoi pune puiul. Mai presară puțină sare și piper peste el și mai adaugă două bucăți de unt deasupra lui.
Pune vasul la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Apoi micșorează temperatura la 175 de grade Celsius și așază o hârtie de copt, albă, deasupra puiului. Mai lasă deliciosul pui umplut cu ficăței și bacon afumat la cuptor timp de aproximativ o oră.
Pe parcurs, verifică dacă este bine pătrunsă carnea. Pentru a servi puiul poți prepara și o garnitură simplă de orez cu legume.