Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Franceză

Dacă te numeri printre cei care adoră gustul prazului în preparate, îți oferim o rețetă de quiche cu praz și bacon. Este o rețetă gustoasă de tartă sărată, inspirată din bucătăria franțuzească.

Maria Udrea
Publicat: 20 septembrie 2023, 07:00

Galerie foto

Tarta sărată poate fi servită cu legume proaspete / Shutterstock

Nu ai de pregătit decât un aluat fraged de tartă, pe care îl coci separat la cuptor. Apoi îl umpli cu o compoziție de ouă cu brânzeturi în care adaugi rondele de praz și cuburi de bacon. Mai coci puțin tarta până când compoziția din interior devine consistentă, apoi te poți răsfăța cu gustul ei delicios.

Citește și

Tartele sărate sunt alegerea perfectă pentru una dintre gustările zilei, dar și pentru una dintre mesele principale. Pot face, cu succes și deliciul platourilor cu aperitive festive. Le poți prepara în diferite combinații. Poți adăuga o mulțime de legume asociate cu brânzeturi și smântână. Poți adăuga diferite specialități de carne sau de pește. Mai poți face și diferite combinații de verdețuri cu ouă sau cu brânzeturi.

Un astfel de exemplu îl poți descoperi la rețeta de quiche cu spanac și brânză. Iar în rândurile de mai jos poți descoperi rețeta detaliată pentru quiche cu praz și bacon.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru tartă, care necesită frământare, reăcire și coacere. Pentru umplutura tartei nu este necesar să prepari ingredientele înainte de a le adăuga în interiorul crustei. Doar necesită porționare: prazul în rondele, iar baconul în cuburi.

Cum prepari aluatul pentru quiche cu praz și bacon

Trece făina printr-o sită deasă, într-un bol încăpător, și adaugă peste ea un praf de sare. Amestecă făina cu sarea, apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi și oul. Amestecă rapid toate ingredientele din bol, frământându-le cu vârfurile degetelor. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios, dar îi potrivești textura cu puțină apă rece.

Împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Unge forma de copt cu unt moale și îmbracă-i interiorul cu aluatul fraged. Modelează-l uniform pentru a lua forma tăvii. Înțeapă baza aluatului din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Apoi așază o hârtie de copt în interiorul aluatului și umple-o cu boabe de fasole sau de năut. Pune tava în cuptor și coace aluatul de tartă sărată pentru 12 de minute la 180 de grade Celsius.

Între timp, curăță primele foi de la praz, clătește-l și taie-l în rondele. Taie și baconul în cuburi micuțe. Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare, unul de piper și pudră de nucșoară. Adaugă smântâna, mozzarella răzuită, parmezanul răzuit și cuburile de bacon. Omogenizează bine amestecul.

Scoate tava cu aluatul de tartă din cuptor și las-o timp de 5-6 minute la temperat. Apoi adaugă compoziția de ouă cu smântână, brânzeturi și bacon. Înfige ușor în această compoziție și rondelele de praz. Introdu din nou forma de copt în cuptor și coace delicioasa quiche cu praz și bacon pentru 15-20 de minute, la 180 de grade sau până când umplutura este bine preparată.

Las-o să se tempereze bine înainte de a o porționa.

Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de pe piață într-o tartă sărată, îți oferim rețeta de tartă spirală de legume, cu brânză.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească
Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă