Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval
Printre rețetele de paste pe care ți-ai propus să le prepari, îți recomandăm și o rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval. Se prepară simplu și ușor și este ideală pentru atunci când nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie. Ingredientele folosite nu sunt complexe și sunt puține.
Galerie foto
Despre pastele orecchiette știm că sunt denumite așa după forma lor distinctă, care seamănă cu niște mici urechiușe. Sunt originare regiunea Puglia, situată în sudul Italiei. Forma lor interesantă este ideală pentru reține bine sosurile în care sunt adăugate. Sunt preparate din făină de grâu dur și apă. Pastele orecchiette pot fi modelate și manual. Aluatul se întinde în șnururi lungi din care se rup mici bucățele. Fiecare bucățică va fi presată ușor pe mijloc pentru a căpăta forma caracteristică.
Acest tip de paste poate fi folosit și în rețete de salate cu legume și specialități de cane sau de pește. Legumele și cărnurile se pot tăia de mărimea pastelor, pentru un aspect simetric și uniform. Dar cel mai frecvent sunt preparate cu diverse sosuri.
Descoperă aici și o rețetă de sos de roșii pentru paste, simplă de preparat, dar delicioasă. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru delicioasa rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună toate ingredientele pe masa din bucătărie și pregătește-le. Fierbe pastele orecchiette în multă apă cu sare, așa cum procedezi pentru orice rețetă de paste. Apoi scurge-le într-o sită. Nu arunca toată apa, păstrează puțină pentru a o folosi la sos.
Taie pancetta în cubulețe și prăjește-le într-o tigaie cu ulei până când devin crocante și eliberează grăsimea. Apoi scoate-le pe o farfurie.
Cum prepari sosul pentru rețetă de orecchiette cu unt
În tigaia cu grăsimea rămasă de la cuburile de pancetta adaugă untul și lasă-l să se topească. Amestecă-l bine cu cu grăsimea de la pancetta pentru a se distribui uniform. Apoi adaugă pastele orecchiette bine scurse. Amestecă-le ușor cu o spatulă prin grăsimea din tigaie, până când toate sunt acoperite cu untul topit.
Descoperă și o rețetă de penne cu roșii cherry și cașcaval. este una dintre acele rețete despre care poți spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Presară cașcavalul ras peste paste și amestecă ușor pentru o distribuție armonioasă. Păstrează puțin cașcaval ras și pentru servire. Poți adăuga orice tip de cașcaval, mozzarella sau parmezan. Pentru a potrivi textura sosului adaugă treptat câte o lingură din apa oprită de la paste, până ajungi la consistența dorită.
Adaugă cuburile de pancetta crocante înapoi în tigaie, amestecând ușor pentru a le distribui uniform printre paste. Asezonează cu sare și piper, după gust. Poți folosi și alte condimente preferate.
Decorează delicioasele paste cu pătrunjel proaspăt tocat sau alte verdețuri aromatice și servește imediat pentru a te bucura de textura cremoasă și aromele echilibrate
Și dacă îți place această rețetă de orecchiette cu unt, îți mai recomandăm pentru data următoare și rețeta de Cacio e pepe. Este considerată cea mai simplă rețetă de paste și se prepară din doar 3 ingrediente.