Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Tonul este unul dintre cele mai populare tipuri de pește, fiind folosit în aproape toate bucătăriile lumii. Are un gust bogat și o textură moale, și o valoare nutritivă deosebită. Probabil că ai și tu ai măcar o conservă de ton în cămară. Dacă nu știi ce să faci cu ea iată câteva idei de rețete cu ton din conservă din care să te inspiri când vrei să gătești ceva rapid.
3 rețete cu ton din conservă. Preparate gustoase pe care trebuie să le încerciDin categoria tartelor sărate avem pentru voi o rețetă de galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă, perfectă pentru gustări delicioase. Este o rețetă inspirată din bucătăria franceză, bucătărie recunoscută pentru diversitatea unor astfel de rețete.
Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilăAtunci când rămâi fără pâine sau ai poftă de pâine preparată în casă, poți încerca și rețeta de pâine indiană Naan, preparată la tigaie. Te va încânta gustul ei deosebit, dar și timpul rapid de preparare.
Pâine indiană Naan, preparată la tigaieAtunci când se reunește familia la micul dejun și doresc preparate mai interesante și mai consistente, poți prepara și rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor. Vor fi impresionați și de gustul lor, dar și de aspectul apetisant.
Ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptorSurf and turf este un preparat ce combină într-un echilibru perfect fructele de mare cu carnea de vită și legumele, toate unite de un sos fin. Poate fi atât aperitiv, cât și fel principal.
Surf and turf, combinația perfectă de carne de vită și fructe de mareRețeta de plăcintă cu brânză, preparată la tigaie, este o rețetă tradițională românească care îți va readuce în memorie gustul copilăriei și al meselor de acasă. Această plăcintă este ușor de preparat și are un gust delicios, perfect pentru micul dejun sau gustarea de după-amiază.
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minuteAcest sos de lămâie cu unt este bogat și aromat, cu o textură cremoasă ce se potrivește perfect la paste, legume prăjite și pește. Nu ai nevoie decât de 5 ingrediente și 5 minute pentru a-l prepara.
Sos de lămâie cu unt, ingredientul de care ai nevoie la orice preparat cu peșteVinetele sunt o legumă versatilă și gustoasă care poate fi folosită pentru o varietate de preparate cu arome și texturi diferite în bucătărie. Cu tehnici corecte de pregătire și rețete inspirate, poți crea feluri de mâncare delicioase și pline de caracter. Acest ingredient nu numai că îmbogățește bucătăria, dar oferă și beneficii nutriționale semnificative, făcându-l o alegere inteligentă pentru oricine dorește să adauge o notă elegantă în farfuria sa. Pregătește o porție de vinete pane pentru a te bucura de o gustare sau un aperitiv delicios.
Vinete pane. Rețeta simplă și gustoasăPulpele de pui nu trebuie să lipsească de pe grătarul tău. Sunt suculente, pot fi preparate într-o varietate de moduri și pot fi combinate cu diverse sosuri, legume sau garnituri. Indiferent cât de mofturoși sunt cei de la masă, nu au cum să refuze un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Pulpe de pui la grătar. Cum prepari cel mai bun baiț pentru o friptură delicioasăPentru una dintre mesele principale ale zilei, rețeta de paste cu gălbiori poate fi una dintre opțiuni. Se prepară rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Vei avea la masă o mâncare și gustoasă, dar și sățioasă.
Paste cu gălbiori. Rețetă de paste cu ciuperci și usturoiPentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru o masă principală, rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry, este chiar ideală. Este foarte gustoasă, este consistentă și foarte sățioasă.
Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherryCottage cheese este un tip de brânză proaspătă cu textură sfărâmicioasă, cremoasă și ușor acrisoară. Este obținută prin coagularea laptelui de vacă, de obicei lapte de vacă degresat, cu ajutorul unui coagulant, cum ar fi acidul lactic sau o enzimă numită renină. Sunt o mulțime de rețete cu cottage cheese pe care le poți încerca, atât pentru desert, cât și sărate.
3 rețete cu cottage cheese. Preparate potrivite pentru orice masă a zileiDacă te-ai plictisit de clasica salată de vinete coapte, simplă sau cu maioneză, încearcă și varianta de salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde, mai simplă, dar foarte gustoasă.
Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde, simplă și gustoasăEclerul este un desert franțuzesc care și-a câștigat popularitatea în întreaga lume. Cea mai populară variantă este cea cu cremă de ciocolată, acoperit cu fondant tot de ciocolată, însă există libertate totală pentru alegerea umpluturii și glazurii. Descoperă și tu rețeta de coji de eclere. Vezi cum le poți prepara chiar la tine acasă.
Coji de eclere. Cea mai simplă rețetă de casăSalatele delicioase au nevoie de sosuri care să lege ingredientele între ele, să le intensifice aromele sau să le echilibreze. În majoritatea cazurilor, vinegreta clasică este cea mai bună soluție. Dacă totuși vrei ceva mai sofisticat, iată cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate.
Cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate. Nu îngrașă și nu conține aditiviDacă îți plac sosurile picante, dar vrei să fie și cremoase încearcă acest sos sriracha cu maioneză. Are o combinație savuroasă de dulce și picant și se potrivește perfect cu burgeri, taco, cartofi prăjiți, legume și carne la grătar și multe altele.
Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate poftelePesto și chimichurri sunt sosuri verzi, preparate din ierburi proaspete, usturoi și ulei de măsline. Cu toate acestea unt destul de diferite, având profiluri de aromă total opuse. La sos chimichurri se simte mai puternic aroma de oțet, în schimb ce sosul pesto se remarcă prin prezența umami—gustul complet—datorat parmezanului. Nu sunt singurele aspecte care le diferențiază. Iată tot ce trebuie să știi despre cele două sosuri clasice. Descoperă mai multe despre sos pesto vs. sos chimichurri. Află care este diferența dintre ele.
Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre eleDacă adori dovleceii în preparatele culinare, îți oferim o rețetă de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei.
Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zileiDacă te întrebi ce gustări simple și gustoase să mai prepari, rețeta de dovlecei pane de post îți poate fi de ajutor. Se prepară ușor, din ingrediente puține și mereu la îndemână.
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoșiYuzu este un mic fruct citric asemănător cu lămâia, dar cu o aromă complexă, florală. Se potrivește foarte bine în sosuri pentru salate sau pentru preparate din carne. În combinație cu ghimbirul dă naștere unei bogății de gusturi, rafinate și elegante. Descoperă o rețetă delicioasă de vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară.
Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de varăSalata de fasole verde cu usturoi este preferata tuturor dintre salatele de vară. Se poate prepara în mai multe variante. Una dintre acestea este cea de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi.
Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasăDacă te întrebi ce să mai servești la micul dejun, ușor și consistent în același timp, îți oferim o rețetă de salată de fructe cu quinoa și busuioc. Este plină de savoare și culoare, dar și de sănătate.
Salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejunSupa de roșii, cu roșii din conservă, este unul dintre cele mai economice preparate pe care îl poți face. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele necesare sunt ieftine și se folosesc în cantități mici. Dacă ai două conserve de roșii în cămară, o ceapă și câțiva căței de usturoi, atunci îți poți prepara rapid o supă nu doar delicioasă, dar și ieftină.
Supă de roșii. Rețeta pe care o poți prepara cu ajutorul conservelorDacă ai poftă de pâine de casă, dar nu ai timp și de frământat și de copt, poți încerca rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie și denumite ”Bazlama”.
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaieMenemen este o omletă turcească cu roșii. Rețeta este ușoară, cu ouă moi și legume proaspete. Se gătesc toate în aceeași tigaie astfel încât aromele să se întrepătrundă. Vei obține în 20 de minute un preparat perfect pentru micul-dejun, prânz.
Rețeta de omletă turcească cu roșii. Cum se face un menemen ca în TurciaBulzul este o mâncare tradițională românească, pe care o vei găsi mai ales în zona Moldovei și a Munteniei. Este o bilă delicioasă de mămăligă în mijlocul căreia se pun brânzeturi, ca mai apoi să fie coaptă. Brânza din interior se topește, mămăliga capătă o crustă crocantă, ceea ce face bulzul delicios. Descoperă rețeta de bulz la cuptor cu mămăligă și brânză.
Bulz la cuptor cu mămăligă și brânză. Rețeta ușoară și rapidăDacă nu mai știi cum să prepari vinetele, dar în cel mai simplu mod, îți recomandăm să încerci rețeta de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, dar pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă.
Vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Un preparat simplu și gustosUna dintre salatele cu care îți poți răsfăța familia vara aceasta este delicioasa salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi. Rețete nu este complicată, iar combinația de ingrediente este foarte gustoasă.
Salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoiDacă spui Tikka Masala, atunci spui mâncare indiană. Nu are cum să nu îți placă acest preparat bogat și aromat, cu bucăți de carne de pui sau de miel marinate într-un amestec de iaurt și condimente care apoi sunt gătite într-un sos cremos. Descoperă cum prepari pui tikka masala, rețeta clasică indiană pe care o poți face și acasă.
Pui tikka masala, rețeta clasică indiană pe care o poți face și acasăPrintre rețetele cu vinete pe care ți-ai propus să le prepari, încearcă și rețeta de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia. Este o mâncare extrem de ușoară și rapidă cu gust dulce-picant.
Vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soiaVara salatele sunt preparatele care nu lipsesc de la nicio masă. În mod tradițional, în România, alegem combinația de roșii, ceapă și eventual castravete și ardei gras, însă există nenumărate alte variante. Poți încerca o salată de vară cu porumb și sos de iaurt atunci când vrei ceva mai special.
Salată de vară cu porumb, rețeta hrănitoare a întregii familiiO porție de paste cu piept de pui este cea mai ușoară, rapidă și sățioasă variantă pe care o ai la dispoziție atunci când nu mai ai idee ce să gătești. Poți adăuga și legume, condimente și ierburi aromatice pentru un gust mai bogat. Este o mâncare reconfortantă de care te poți bucura oricând.
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasăDacă îți plac ciorbele de legume bogate în ingrediente și cu gust acrișor, încearcă rețeta de ciorbă de dovlecel a la grec. Este rețeta uneia dintre cele mai gustoase ciorbe de vară.
Ciorbă de dovlecel a la grec. Rețeta uneia dintre cele mai gustoase ciorbe de varăDacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz din zilele de vară, încearcă rețeta de musaca de vinete cu carne de pui. Este gustoasă și foarte sățioasă.
Musaca de vinete cu carne de pui, pentru un prânz de vară deliciosModul în care gătești carnea de vită nu îi influențează decât gustul și textura. Când vine vorba de nutrienți, de fapt, nu există nicio diferență între o friptură care este gătită rare sau well done. Descoperă și tu cum poți să gătești un steak rare, medium rare sau well done. Află care este varianta corectă pentru a obține friptura perfectă.
Steak rare, medium rare sau well done. Care este varianta corectă pentru friptura perfectăSalata de vinete este preparatul cel mai popular pe care toată lumea îl adoră, de cum apar vinetele pe piață. Există mai multe rețete delicioase de salată pe bază de vinete, una dintre acestea fiind cea din bucătăria arăbească denumită Baba ghanoush sau Baba ghanouj.
Baba ghanoush. Salată de vinete din bucătăria arăbeascăAvocado toast cu ouă poate fi un mic dejun sănătos sau o gustare arătoasă. Este recomandat să mâncăm cât mai mult avocado, în diverse combinații datorită proprietăților lui. Combinația cu ou este foarte ușor de făcut și la îndemâna oricui. Aciditatea și fluiditatea iaurtului se completează armonios cu pulpa de avocado cremoasă și frumos colorată. Asociate împreună cu alte câteva ingrediente pot oferi un boost de energie organismului, mai ales dacă sunt servite la mic dejun.
Avocado toast cu ouăPentru felul principal de la masa de prânz, rețeta de vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella poate fi una dintre opțiuni. Preparate în acest mod vinetele sunt și gustoase și consistente, oferă sățietate pentru o perioadă mai îndelungată.
Vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarellaSosurile roșii pentru paste sunt specifice bucătăriei italienești. Sunt explozii de arome și texturi, deși nu conțin multe ingrediente și se fac atât într-un timp destul de scurt. Descoperă 4 sosuri roșii pentru paste. Rețete tradiționale din bucătăria italiană.
4 sosuri roșii pentru paste. Rețete tradiționale din bucătăria italianăPastele sunt ingredientul care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Pot fi preparate în atât de multe feluri, cu legume, brânzeturi sau carne încât este greu să nu găsești un fel de mâncare să nu îți placă. Iată câteva rețete cu penne pe care să le încerci atunci când te grăbești sau când nu mai știi ce să mai gătești.
3 rețete cu penne. Preparate simple și rapide pentru atunci când nu ai timp să găteștiSalatele sunt delicioase și sunt potrivite pentru oricare dintre mesele zilei. Sunt ușor de preparat și lasă loc imaginației, pentru că până la urmă poți să combini ingredientele tale preferate. Îți prezentăm câteva idei de rețete de salate bogate în fibre din care să te inspiri atunci când vrei să mănânci ceva sănătos și gustos.
5 salate bogate în fibre. Rețete de care să te bucuri oricând vrei să mănânci ceva sănătosDacă ai dat startul preparatelor pe bază de vinete, trece pe listă și rețeta de lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Este mai simplă, mai gustoasă și mai sănătoasă decât lasagna clasică.
Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidăRețeta de omletă cu șuncă și ceapă verde este o rețetă economică și foarte ușor de preparat. Pe lângă faptul că nu necesită mult timp de preparare, aceasta are un gust deosebit și este și foarte sățioasă.
Omletă cu șuncă și ceapă verde, rețeta pe care trebuie să o încerciDacă îți place carnea de porc și ai epuizat toate ideile, ai putea să încerci o rețetă deosebită: mușchi de porc în sos de vin alb. Deoarece mușchiul de porc este o carne tare, îți arătăm o metodă prin care să devină fraged și ușor de mâncat.
Mușchi de porc în sos de vin albCe poate fi mai ușor de gătit când vrei ceva bun, dar nu ai tragere de inimă de stai în bucătărie? Cu o salată nu dai niciodată greș, mai ales că sunt și foarte sănătoase. Îți propunem 5 salate de vară care se fac repede și au un gust senzațional. Iată câteva rețete cu care să te răsfeți în vacanță.
5 salate de vară. Rețete cu care să te răsfeți în vacanțăMoqueca este o tocană de pește specifică Braziliei, pe care o poți face și tu. Ingredientele se găsesc în orice supermarket, iar timpul de preparare este unul scurt. Vei obține un fel de mâncare cremos și aromat.
Moqueca, tocană de pește braziliană. Rețeta cu legume și lapte de cocosCum marinezi carnea pentru friptură este secretul unei mese desăvârșite. Ca să faci o friptură fragedă și gustoasă trebuie să marinezi carnea pentru friptură cu o seară înainte de a o băga la cuptor. Fie că ai în plan un grătar, vrei să faci o friptură în tigaie sau la cuptor, cel mai bine este să ai o carne fragedă. Pentru asta bucătarii folosesc un amestec de mirodenii, ulei și apă, sau pe scurt: marinadă.
Cum marinezi carnea pentru fripturăCiupercile nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Sunt surse excelente de proteine vegetale, au o mulțime de vitamine și minerale. În plus sunt ușor de integrat în orice meniu. Descoperă șase rețete cu ciuperci. Am ales pentru tine variante din care poți să te inspiri oricând.
Rețete cu ciuperci. 6 variante din care să te inspiri oricândSupa este un preparat pe care îl regăsim în fiecare cultură, fiind unul dintre cele mai vechi feluri de mâncare. Conceptul este simplu: într-un vas se pune apă, se fierb ierburi, legume, fructe, carne, chiar și carapace de țestoasă sau bețe de bambus. Te invităm să descoperi cele ma bune supe din lume. Vezi care sunt rețetele simple și gustoase.
Cele mai bune supe din lume. Rețete simple și gustoaseDacă adori supele cremă gustoase și consistente, încearcă și o rețetă de supă cremă de praz cu parmezan. Te va cuceri atât gustul și aroma, cât și textura cremoasă și catifelată.
Supă cremă de praz cu parmezan, gustoasă și consistentă