Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Dacă îți plac preparatele cu conopidă și ești în căutare de rețete savuroase, îți recomandăm să încerci și rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos. Este o rețetă simplă și ușoară din categoria rețetelor de post.
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Se apropie o sărbătoare sau o aniversare și vrei să-ți cucerești musafirii cu preparate delicioase? Poți trece pe lista de preparat și rețeta de ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon. Combinația de gusturi, arome și texturi va fi cuceritoare.
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Dacă adori chiftelele clasice, dar vrei să le prepari și în varianta de post, îți oferim o rețetă de chiftele de orez cu ciuperci. Rețeta este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile. Nu vei petrece nici mult timp în bucătărie, mai ales dacă optezi pentru coacerea lor în cuptor.
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Saltimbocca este un preparat clasic italian, originar din regiunea Lazio și foarte popular în Roma. Numele său înseamnă „sare în gură” (din italianul saltare in bocca), o expresie care sugerează cât de gustos este acest fel de mâncare. Descoperă și tu cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc.
Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc
Dacă te-ai hotărât să ții post sau doar să faci puțină pauză de la preparatele cu carne, rețeta de mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate este ideală pentru una dintre mesele principale. Te vei bucura de o mâncare gustoasă și consistentă, dar și foarte hrănitoare. Iar dacă alături de ea mai pui și murăturile preferate și o pâine de casă, deliciul va fi maxim.
Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare
Dacă adori preparatele cu paste și ești în căutare de rețete mai deosebite, îți oferim mai jos o rețetă de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță. Pe lângă gustul delicios te va cuceri și forma spectaculoasă a budincii.
Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță
Una dintre cele mai mari provocări ale părinților este pregătirea pachetului pentru școală pentru copil. Uneori pare că nu mai găsești alte idei în afară de sandvișuri cu mezel și cașcaval. Totuși, există atât de multe variante, încât poți să faci în fiecare zi a anului școlar alt preparat. Iată ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. Am pregătit pentru tine câteva rețete din care să te inspiri.
Ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. 7 idei de rețete delicioase pentru copii
Pentru un prânz de weekend în familie sau pentru o masă festivă, îți recomandăm o rețetă de friptură din ceafă de porc la cuptor. Te va cuceri combinația echilibrată de gusturi și arome, datorită muștarului și mierii. Vinul roșu aduce o notă bogată, care se îmbină armonios cu aroma de rozmarin. Crusta caramelizată și interiorul suculent oferă o experiență de gust complexă.
Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă
Dacă adori chiftelele din carne tocată, dar vrei să ții post sau doar să faci pauză de la preparatele cu carne, încearcă rețeta de chiftele de cartofi cu nuci și alune. Combinația de ingrediente este, pe cât de interesantă, pe atât de gustoasă și sănătoasă. Chiftelele sunt foarte consistente și sățioase, pot suplini una dintre mesele principale ale zilei.
Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă
Dacă îți place dovleacul în deserturi și vrei să-i experimentezi gustul și în preparate sărate, îți oferim mai jos o rețetă de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor. Te va cuceri combinația de ingrediente cu gusturi și texturi ce se îmbină armonios.
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente în afară de apă și sare.
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia cu o friptură de porc fragedă și suculentă, rețeta de friptură din piept de porc la cuptor, poate fi una dintre opțiuni. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt puține și la îndemâna oricui.
Piept de porc la cuptor. Cum prepari o friptură fragedă și aromată
Printre rețetele de paste pe care ți-ai propus să le prepari, îți recomandăm și o rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval. Se prepară simplu și ușor și este ideală pentru atunci când nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie. Ingredientele folosite nu sunt complexe și sunt puține.
Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval
Rețetele de hummus au devenit foarte apreciate mai ales în perioadele de post, pentru simplitatea și versatilitatea lor. Dacă vrei să experimentezi una dintre variantele de hummus, îți recomandăm să încerci o rețetă de hummus cu cartofi dulci. Te vei bucura de un preparat foarte gustos și hrănitor, dar și frumos colorat și plăcut aromat.
Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
Dacă îți plac deserturile cu mere și vrei să-ți ușurezi munca atunci când prepari unele dintre ele, poți pune mere rase la borcan, urmând rețeta pe care ți-o oferim mai jos. Merele rase pot fi folosite la plăcinte și tarte, pentru umpluturi de prăjituri, dar și în aluaturi de clătite sau de chec.
Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece
Castanele, fructe ale arborelui de castan, au fost apreciate de-a lungul istoriei nu doar pentru gustul lor delicios, ci și pentru versatilitatea în bucătărie. Acestea sunt consumate în diverse forme, fie proaspete, prăjite sau fierte, și pot fi integrate în rețete simple cu castane, de la preparate sărate la deserturi.
4 rețete simple cu castane. Descoperă vedetele toamnei
Pentru zilele în care vrei să ții post sau doar să faci pauză de la preparatele cu carne și lactate, rețeta de conopidă pane de post, își poate face loc cu succes în meniul tău. Rețeta se prepară simplu și ușor, iar conopida pane este gustoasă și hrănitoare.
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Dacă nu ai idee cum să gătești carnea de curcan într-un mod mai simplu și mai ușor, îți recomandăm rețeta de friptură de curcan la tigaie. Te vei bucura de o friptură fragedă și suculentă, pe care o poți savura la masa de prânz sau la cină. Feliată subțire această friptură poate fi inclusă și în sandvișuri, pentru gustările de la serviciu sau de la școală.
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
Caponata Siciliană este un preparat emblematic al bucătăriei siciliene, cunoscut pentru echilibrul său perfect între arome dulci și acrișoare. Este un fel de mâncare vegetal, unde legumele prăjite, în special vinetele, sunt combinate cu o salsa dulce-acrișoară, pe bază de roșii, oțet și zahăr. Deși este adesea servită ca aperitiv sau garnitură, caponata poate fi și un fel principal vegetarian delicios.
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână, usturoi și oțet, însă există variații regionale. Descoperă cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă.
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi se transformă, în timpul procesului de fermentare, într-un amestec cu proprietăți nutritive valoroase.
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Dacă nu ai preparat încă sushi de casă, îți oferim mai jos o rețetă simplă și ușoară, perfectă și pentru începători. Este o rețetă cu mai puține ingrediente și mai accesibile
Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică
Dacă ai în plan să prepari clătite pentru porția de desert, poți prepara mai multe pentru a le folosi lla o delicioasă rețetă de clătite brașovene. Este o rețetă de clătite sărate, umplute cu diferite ingrediente și preparate la tigaie sub formă de pane.
Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane
Supa cremă de dovleac este una dintre cele mai populare supe de toamnă, pe care o adoră și copiii. Dacă și tu o adori și ești în căutarea unei rețeta mai interesante, încearcă rețeta de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte. Este o supă mai gustoasă și mai consistentă fiind bogată în ingrediente. Cucerește atât prin gust cât și prin culoarea frumoasă și textura cremoasă.
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Pentru atunci când dorești să înlocuiești pâinea clasică cu una mai sănătoasă și fără gluten, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine proteică din linte roșie. Rețeta este simplă și ușoară, fără frământare, iar ingredientele sunt puține și accesibile.
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Pilaful este un preparat delicios din orez, care are origini în Orientul Mijlociu și Asia Centrală, dar care este foarte popular și în gastronomia românească. Dacă se întâmplă să gătești o cantitate prea mare și nu știi ce poți face cu pilaful rămas, atunci te invităm să te inspiri din rețetele de mai jos.
Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez
Dacă vrei să incluzi broccoli-ul în cât mai multe preparate culinare, avem pentru tine o rețetă de sufleu de broccoli, inspirată din bucătăria franceză. Te vei bucura de un preparat delicios și consistent ideal pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Kebabul de pui este un preparat culinar apreciat peste tot în lume, cunoscut pentru aromele sale intense și versatilitatea sa. Originar din Orientul Mijlociu, kebabul a evoluat de-a lungul secolelor și a căpătat numeroase forme și variante, fiind adaptat în funcție de ingredientele și tradițiile locale. Descoperă și tu cum să faci acasă kebab de pui. Aceasta este varianta rapidă și gustoasă.
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasă
Cartofii dulci nu sunt atât de populari pe cât ar trebui. Sunt versatili, au un gust bun și o mulțime de beneficii nutriționale. Iată cinci rețete sănătoase cu cartofi dulci din care să te inspiri.
Rețete sănătoase cu cartofi dulci. Ce să adaugi în tavă pentru un preparat gustos
Salata de crudități cu maioneză și pui poate fi un aperitiv delicios, o garnitură pentru feluri de mâncare cu carne sau chiar o masă în sine. Poate fi adaptată în funcție de preferințe, adăugând sau eliminând legume, gătind pieptul de pui în maniera preferată și alegând maioneza potrivită pentru tine.
Salată de crudități cu maioneză și pui. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă
Harissa este o pastă picantă originară din Tunisia, utilizată pe scară largă în bucătăria nord-africană și în Orientul Mijlociu. Aceasta este compusă în principal din ardei iute, usturoi, ulei de măsline, coriandru, chimen și alte condimente, care variază în funcție de rețeta specifică. Gustul harissei este intens și complex, având note picante, afumate și aromate.
Harissa, pasta picantă din Tunisia care a cucerit lumea. Ce este și cum se folosește
O porție de tocăniță de pui cu smântână este perfectă atât la cină, cât și la prânz, în orice anotimp. Este unul dintre cele mai cremoase preparate, ce poate fi savurat simplu sau alături de o mulțime de garnituri, de la piure de cartofi la orez.
Tocăniță de pui cu smântână. Ingredientele care o fac delicioasă
Rețeta de dulceață de struguri negri este o rețetă delicioasă și aromată, care cucerește atât papilele cât și privirile. Strugurii negri dau o culoare intensă și o textură densă, iar gustul lor concentrat este o încântare pe pâine prăjită, alături de brânzeturi sau chiar în deserturi.
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei
Sandviciurile sunt printre cele mai populare opțiuni pentru pachetul copiilor la școală. Problema este că de cele mai multe ori ele conțin doar unt sau cremă de brânză, cașcaval și un tip de mezel. Este păcat să te limitezi doar la atât având în vedere că există atât de multe opțiuni. Îți oferim cinci variante de rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou.
5 rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou
Atunci când gătești mâncăruri cu ciuperci proaspete trebuie să te asiguri că alegi soiul potrivit. Fiecare tip aduce o textură și un gust diferit, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite feluri de mâncare. Iată câteva idei de mâncăruri cu ciuperci.
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Vichyssoise este o supă rece, cremoasă, cu o poveste interesantă, fiind adesea asociată cu gastronomia franceză. Deși ingredientele de bază – cartofii, prazul și smântâna – sugerează o origine franceză, istoria acestui fel de mâncare include influențe americane și o dezbatere interesantă privind paternitatea sa.
Vichyssoise, supa franțuzească rece și cremoasă. Rețeta preparată din doar 3 legume
Nu rata sezonul gutuilor, fără a te bucura de gustul lor proaspete sau în diferite preparate culinare. Iar dacă vrei să conservi aroma lor și pentru mai târziu îți recomandăm o rețetă de dulceață de gutui tăiate în cuburi. Este ideală de servit la micul dejun, pe felii de pâine cu unt, dar o poți folosi și în rețete de deserturi.
Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromată
Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau un gust mai bogat și mai sofisticat. Descoperă și tu o rețetă simplă și rapidă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească.
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Tian de legume este o rețetă tradițională provensală, originară din sudul Franței, în care legumele de sezon sunt aranjate stratificat și coapte lent la cuptor. Acest proces le ajută să-și dezvolte aroma bogată și dulceagă. Este un fel de mâncare vegetarian, perfect ca fel principal ușor sau garnitură. Special la această rețetă este modul în care legumele sunt așezate frumos într-o tavă și lăsate să se caramelizeze încet. În acest mod se intensifică gustul natural al fiecărui ingredient.
Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească
Pentru atunci când vrei să-ți răsfeți familia cu o friptură delicioasă, îți oferim și rețeta de sos barbeque preparat în casă. Este absolut delicios și adaugă o savoare specială grătarelor, datorită echilibrului perfect între dulce, afumat și picant. Poți ajusta rețeta după preferințele tale, adăugând mai multă dulceață, aciditate sau iuțeală.
Sos barbeque preparat în casă, ideal pentru fripturi delicioase
Dacă nu mai ai idei de rețete savuroase, dar simple și ușoare pentru prânz sau cină, îți recomandăm o rețetă de plăcintă cu ciuperci. Are o crustă crocantă la exterior și o umplutură bogată și aromată. Poți folosi ciuperci champignon, pleurotus, hribi sau o combinație de ciuperci sălbatice pentru o varietate de texturi și arome.
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Dulceața de gutui este una dintre delicatesele toamnei. Este delicată și parfumată, perfectă pentru a fi umplutură pentru clătite, dar și un topping pentru pâine cu unt la micul-dejun. Iată cât zahăr se pune la dulceața de gutui pentru a obține un echilibru perfect.
Cât zahăr se pune la dulceața de gutui, de fapt. Trucuri care o fac absolut delicioasă
Dulceața de smochine fără zahăr este un preparat versatil și delicios, ideal pentru a adăuga un plus de savoare multor preparate. De la micul dejun la deserturi sofisticate, această dulceață poate transforma o varietate de mâncăruri în delicii culinare, fără să aibă calorii.
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 5 ingrediente
Dacă îți place gustul dovleacului în preparate și ești în căutare de rețete savuroase, trece pe listă și rețeta de spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Este o rețetă simplă și ușoară care nu necesită multe ingrediente și nici timp îndelungat de preparare.
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă
Rețeta de conopidă murată este o delicatesă tradițională în multe bucătării din Europa de Est și Balcani. Are un gust proaspăt, ușor acrișor, dar și crocant datorită procesului de fermentare. Este perfectă alături de mâncăruri grele, precum fripturile, tocănițele sau chiar în sandvișuri pentru un plus de textură și aciditate.
Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoară
Sfecla roșie la borcan cu oțet poate fi consumată într-o varietate de moduri, datorită aromei sale echilibrate, dulci-acrișoare și a texturii crocante. Unul dintre cele mai populare moduri de a consuma sfecla murată este ca garnitură lângă preparatele principale.
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Salatele sunt delicioase oricând, dar parcă toamna este nevoie de preparate calde, cu dressinguri cremoase și cu o combinație echilibrată de carbohidrați și proteine. Îți propunem trei idei de salate calde de toamnă din care să te inspiri.
Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece
Dacă vrei să prepari dulceață de gutui, atunci rețeta bunicii îți poate fi de folos. Vei obține un preparat parfumat, perfect pentru a te răsfăța la micul-dejun, la gustare sau desert. Iată rețeta simplă care te va ajuta să ai și peste iarnă să dulceață de gutui.
Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în ea
Toamna aduce cu sine o paletă bogată de ingrediente proaspete, perfecte pentru a pregăti supe delicioase și reconfortante. Această perioadă este marcată de culori vibrante, cum ar fi portocaliul dovleacului, galbenul porumbului și verdele legumelor de sezon, care nu doar că oferă o estetică plăcută, ci și o multitudine de arome și nutrienți. Iată câteva rețete de supă de toamnă cu care să te răsfeți sezonul aceasta.
4 rețete de supă de toamnă. Cum să te încălzești mâncând ceva bun și sănătos
Dovleacul copt este una dintre cele mai apreciate delicii ale sezonului de toamnă, datorită gustului său dulceag, texturii moi și versatilității în bucătărie. Fie că îl servești simplu, copt, fie că îl incluzi în diverse preparate, dovleacul este un ingredient sănătos, plin de nutrienți esențiali și ușor de integrat în numeroase preparate. Îți lăsăm ca inspirație două rețete delicioase cu dovleac copt și câteva sfaturi utile de preparare.
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun