Rețete de mâncare

Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.

5 preparate la air fryer pentru serile în care nu ai timp să gătești, dar vrei ceva delicios
Galerie foto
Rețete de mâncare | 30 mai 2025

5 preparate la air fryer pentru serile în care nu ai timp să gătești, dar vrei ceva delicios

Air fryer-ul a devenit un aparat de nelipsit în multe bucătării, datorită capabilității sale de a prepara alimente crocante și delicioase fără a folosi prea mult ulei. Acesta transformă gătitul într-o activitate rapidă și eficientă, oferind o alternativă mai sănătoasă față de metodele tradiționale de prăjire.

5 preparate la air fryer pentru serile în care nu ai timp să gătești, dar vrei ceva delicios
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Rețete de mâncare | 29 mai 2025

Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania

Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la cuptor, rezultând un preparat cremos și aromat.

Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Rețetă de sarmale de post cu ciuperci. Ce să mai pui în compoziție ca să iasă gustoase
Mâncăruri de post | 28 mai 2025

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci. Ce să mai pui în compoziție ca să iasă gustoase

Sarmalele de post sunt un exemplu perfect de reinventare a unui preparat tradițional, păstrându-i esența, dar eliminând ingredientele de origine animală. Iată cum poți face acasă cele mai simple sarmale de post cu ciuperci.

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci. Ce să mai pui în compoziție ca să iasă gustoase
Ciorbă de fasole de post. Ce să pui în ea ca să iasă savuroasă
Mâncăruri de post | 23 mai 2025

Ciorbă de fasole de post. Ce să pui în ea ca să iasă savuroasă

Ciorba de fasole de post este un preparat tradițional românesc, perfect pentru zilele în care se respectă postul sau pentru o masă sănătoasă și sățioasă.

Ciorbă de fasole de post. Ce să pui în ea ca să iasă savuroasă
Rețetă de sarmale de post cu ciuperci și orez. Pașii de urmat pentru un gust perfect
Mâncăruri de post | 21 mai 2025

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci și orez. Pașii de urmat pentru un gust perfect

Sarmalele de post cu ciuperci sunt o alegere perfectă dacă îți dorești o variantă sănătoasă și gustoasă a preparatului tradițional. Fără carne, dar pline de arome, aceste sarmale de post cu ciuperci sunt ideale pentru perioada postului sau pentru o masă vegetariană.

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci și orez. Pașii de urmat pentru un gust perfect
Muffins cu spanac și brânză sărată, cu gust delicat și proaspăt
Aperitive | 20 mai 2025

Muffins cu spanac și brânză sărată, cu gust delicat și proaspăt

Pentru micul dejun sau gustări delicioase servite de-a lungul zilei, îți recomandăm o rețetă de muffins cu spanac și brânză sărată. Pe lângă gust și consistență, te va cuceri și aspectul lor bombat și ușor crăpat, pe unde răzbate verdele intens al spanacului și albul lucios al brânzei topite.

Muffins cu spanac și brânză sărată, cu gust delicat și proaspăt
Ouă pane, umplute cu ton și cremă de brânză
Aperitive | 20 mai 2025

Ouă pane, umplute cu ton și cremă de brânză

Rețeta de ouă pane, umplute cu ton și cremă de brânză este o reinterpretare rafinată și savuroasă a ouălor umplute clasice. Sunt ideale pentru un aperitiv festiv, dar și pentru un brunch special.

Ouă pane, umplute cu ton și cremă de brânză
Pulpe de pui învelite în bacon, cu garnitură de cartofi natur
Galerie foto
Friptură / Grătar | 19 mai 2025

Pulpe de pui învelite în bacon, cu garnitură de cartofi natur

Rețeta de pulpe de pui învelite în bacon, cu garnitură de cartofi natur, combină două dintre cele mai apreciate elemente din bucătăria rustică. Gătind-o și savurând-o te vei bucura de frăgezimea cărnii de pui și savoarea intensă a baconului afumat. Iar cartofii natur se potrivesc perfect alături de o friptură delicioasă.

Pulpe de pui învelite în bacon, cu garnitură de cartofi natur
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Mâncăruri de post | 16 mai 2025

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post

Șnițelele de post de soia reprezintă o alternativă delicioasă și sănătoasă la șnițelele tradiționale cu carne, fiind o opțiune perfectă pentru mesele de post sau pentru cei care preferă un regim vegetarian. Acestea sunt crocante, pline de savoare și pot fi personalizate cu diverse condimente, oferind un gust intens și apetisant. Gătit din soia granule, acest șnițel de soia de post sunt nu doar ușor de preparat, dar și pline de proteine vegetale.

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Garnituri | 16 mai 2025

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Risotto cu spanac este un preparat rafinat, dar reconfortant, în care cremozitatea specifică orezului se îmbină perfect cu prospețimea ușor vegetală a spanacului. Este o rețetă elegantă în simplitatea ei. Are arome echilibrate și o textură catifelată. Poate fi servită atât ca fel principal vegetarian, cât și ca garnitură pentru pește sau carne albă.

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Garnituri | 15 mai 2025

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Rețeta de cartofi noi cu usturoi și cimbrișor este pe cât de simplă și ușoară, pe atât de rapidă și savuroasă. Este perfectă ca garnitură sau chiar fel principal, serviți cu o salată sau un sos răcoritor. Cartofii sunt aurii, ușor crocanți la exterior, moi și cremoși în interior, dar și plăcut aromați.

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Garnituri | 13 mai 2025

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Pentru una dintre mesele principale ale zilei îți recomandăm rețeta de cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține și la îndemâna tuturor.

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Conserve | 11 mai 2025

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Acest compot de rubarbă cu căpșuni este un desert ușor, parfumat și frumos colorat, care păstrează în el prospețimea și energia sezonului.

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Aperitive | 9 mai 2025

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Pentru un brunch elegant, o masă ușoară sau un prânz de primăvară, avem pentru tine o rețetă de tartă cu sparanghel și roșii uscate. Te vei răsfăța cu o combinație rafinată și echilibrată de gusturi și texturi.

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Aperitive | 8 mai 2025

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

O cremă aperitiv cu avocado și căpșuni este un preparat surprinzător, rafinat și proaspăt – perfect pentru un brunch de primăvară sau o masă ușoară și elegantă. Combinația între cremozitatea untului de avocado și dulceața-acrișoară a căpșunilor creează un contrast inedit, dar foarte plăcut, mai ales dacă este echilibrat cu puțină aciditate și un strop de sare.

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Galerie foto
Aperitive | 7 mai 2025

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

În plin sezon al sparanghelului delicios, crocant și sănătos, îți recomandăm o rețetă de tartă cu brânză și sparanghel verde. Este o combinație elegantă și savuroasă, perfectă pentru un brunch rafinat, un prânz ușor sau chiar o cină de primăvară.

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Garnituri | 6 mai 2025

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

O rețetă clasică, dar reinterpretată cu suflet și profunzime este cea de ouă cu spanac în sos de roșii. Este rețeta unui preparat cu gust bogat și reconfortant, care amintește de bucătăria mediteraneeană, dar păstrează căldura mâncărurilor simple, „ca la mama acasă”.

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Friptură / Grătar | 5 mai 2025

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Dacă ești în căutare de rețete cu piept de pui, îți recomandăm să încerci rețeta de pui Kievskaia sau pui Kiev. Este o rețetă de piept de pui umplut cu unt aromat și prăjit până la o crustă aurie crocantă.

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Pește | 4 mai 2025

Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă

Dacă te-ai hotărât să gătești un preparat pe bază de somon, dar nu știi cu ce să-l asortezi, îți recomandăm rețeta de somon cu sparanghel la tigaie. Este o rețetă rapidă, echilibrată și extrem de gustoasă.

Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supe / Ciorbe | 3 mai 2025

Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată

Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă și un parfum discret de usturoi sau praz. Este ideală pentru un prânz ușor sau ca prim fel la o cină specială de primăvară.

Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Garnituri | 2 mai 2025

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat

Pentru un prânz delicios, servit alături de familie, îți oferim o rețetă clasică și elegantă de risotto cu sparanghel și parmezan. Este un preparat cremos, cu o textură catifelată, gust fin și accente proaspete de primăvară.

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Supe / Ciorbe | 1 mai 2025

Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă

Această ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă este o adevărată celebrare a primăverii și începutului de vară. Dar este minunată și în sezonul rece, când vrei ceva revigorant și consistent.
Are un gust bogat și plin de prospețime datorită verdețurilor aromate. Însă are și o profunzime savuroasă datorită bucăților fragede de afumătură.

Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Aperitive | 30 aprilie 2025

Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă

Dacă nu ai încercat deliciosul clafoutius și în varianta sărată, îți propun rețeta de clafoutis cu legume și brânză feta. Este o rețetă perfectă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă, dar și pentru picnicuri sau brunch-uri.

Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 29 aprilie 2025

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Această ciorbă de lobodă cu omletă și mărar este una dintre cele mai delicate și parfumate rețete de primăvară. Gustul proaspăt al lobodei se împletește perfect cu savoarea dulceagă a omletei pufoase și prospețimea intensă a mărarului verde.

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Aluaturi | 28 aprilie 2025

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Dacă dorești să-ți cucerești familia cu chifle pufoase și gustoase la micul dejun, avem pentru tine rețeta de chifle Laugenbrot. Chiar dacă necesită mai mulți pași de pregătire, aceste chifle merită preparate pentru că vor fi foarte apreciate atât ca gust, cât și ca aspect.

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Pește | 21 aprilie 2025

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare

Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și parfumul verde al pătrunjelului.

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Pește | 20 aprilie 2025

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Un mousse de ton bine făcut e una dintre cele mai versatile și elegante gustări. E cremos, fin, cu gust echilibrat între savoarea tonului, prospețimea lămâii și textura delicată dată de cremă. Îl poți servi pe pâine prăjită la un brunch, sau așezat în tartine pentru o masă festivă. Dar îl poți folosi și ca umplutură pentru roșii, ouă fierte sau rulouri de castravete.

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Aperitive | 19 aprilie 2025

Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare

Rețeta de piftie de curcan cu ouă fierte este o variantă ușoară, aromată și mai „dietetică” a clasicului preparat românesc. Delicată, cu carne fragedă de curcan și un plus de consistență de la ouăle fierte, piftia devine un aperitiv elegant și hrănitor. Este ideal pentru sărbători sau mese festive.

Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Friptură / Grătar | 19 aprilie 2025

Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi

Aceste cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi sunt un preparat elegant, perfect pentru o masă de sărbătoare sau o cină specială. Avem aici o combinație clasică, unde aromele bogate ale mielului se completează frumos cu legumele ușor crocante și un piure catifelat, cu unt și lapte.

Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Pește | 12 aprilie 2025

Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi

O rețetă gustoasă și ușoară de pastă de ton cu țelină și ceapă roșie este ideală pentru o zi de post cu dezlegare la pește. Este sățioasă, răcoritoare și perfectă pentru întins pe pâine prăjită, crackers sau servită în lipii.

Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Galerie foto
Mâncăruri de post | 11 aprilie 2025

Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare

Rețeta de cartofi cu ciuperci la cuptor este potrivită atât pentru mesele principale sau gustări de zi cu zi. Este ideală și pentru momentele în care vrei să savurezi ceva delicios, fără prea mult efort. Această combinație simplă, dar extrem de aromată, aduce împreună dulceața cartofilor copți și gustul bogat al ciupercilor. Acestea sunt completate de ierburi aromatice și usturoi.

Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Supe / Ciorbe | 11 aprilie 2025

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare

Rețeta de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză este un preparat tradițional, perfect pentru un prânz delicios. Este foarte apreciat în bucătăria românească, mai ales în zonele rurale unde ingredientele simple sunt transformate în mâncăruri sățioase și gustoase.

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Paste fusilli cu ton și măsline. Rețetă de gustare simplă și rapidă
Paste | 10 aprilie 2025

Paste fusilli cu ton și măsline. Rețetă de gustare simplă și rapidă

Dacă ești în căutarea unei rețete simple și rapide pentru o gustare sau una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de paste fusilli cu ton și măsline. Este genul de preparat care combină simplitatea cu un gust intens, mediteraneean.

Paste fusilli cu ton și măsline. Rețetă de gustare simplă și rapidă
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Supe / Ciorbe | 9 aprilie 2025

Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean

Dacă ești în căutare de rețete pentru pentru detoxificarea organismului după sezonul rece, îți recomandăm să încerci o rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean. Te vei bucura de un preparat de primăvară, plin de savoare și prospețime.

Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Mâncăruri de post | 9 aprilie 2025

Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare

O farfurie de piure de cartofi cu sos de leurdă, de post, este genul de preparat care îmbină confortul mâncărurilor simple cu prospețimea vibrantă a primăverii. Prepară și tu rețeta pe care ți-o oferim mai jos, pentru a te bucura de o mâncare simplă și consistentă.

Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Muffins cu spanac și cuburi de feta. O gustare aerată și ușor vegetală
Galerie foto
Aperitive | 8 aprilie 2025

Muffins cu spanac și cuburi de feta. O gustare aerată și ușor vegetală

O rețetă de muffins cu spanac și cuburi de feta este exact genul de preparat care aduce primăvara în bucătărie. O gustare aerată, sărată, ușor vegetală și perfect echilibrată între pufos și cremos.

Muffins cu spanac și cuburi de feta. O gustare aerată și ușor vegetală
Covrigi cu susan. Delicii pentru micul dejun
Aluaturi | 7 aprilie 2025

Covrigi cu susan. Delicii pentru micul dejun

Dacă nu mai știi ce să prepari pentru deliciul familiei la micul dejun, îți recomandăm rețeta de covrigi cu susan. Sunt perfecți pentru a fi savurați simpli, cu o cană de ceai sau cafea, ori alături de o brânză cremoasă. Au un exterior rumen și crocant, iar interiorul moale și aerat.

Covrigi cu susan. Delicii pentru micul dejun
Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios
Garnituri | 6 aprilie 2025

Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de papricaș de ciuperci, simplă, ușoară și delicioasă. Este un fel de mâncare cu origini ungurești, adaptat de-a lungul timpului în diverse bucătării, mai ales în regiunile din Transilvania.

Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
Aluaturi | 5 aprilie 2025

Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate

Nu rata sezonul leurdei fără a beneficia cât mai mult de proprietățile ei curative, incluzând-o în cât mai multe preparate culinare. Una dintre rețetele delicioase pe care ți-o recomandăm este cea de pogăcele cu leurdă și pătrunjel verde.

Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
Spaghete cu pesto de urzici. Un deliciu de primăvară, sănătos și aromat
Paste | 4 aprilie 2025

Spaghete cu pesto de urzici. Un deliciu de primăvară, sănătos și aromat

Dacă îți plac pastele cu pesto clasic, vei adora această rețetă de spaghete cu pesto de urzici, pe care ți-o oferim mai jos. Frunzele tinere de urzici au un gust fin și aromat, cu note dulci-picante. Iar alături de usturoi, nuci și parmezan creează un sos cremos și vibrant.

Spaghete cu pesto de urzici. Un deliciu de primăvară, sănătos și aromat
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Garnituri | 2 aprilie 2025

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară

Această mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă este un preparat tradițional românesc, cu o savoare aparte. Este perfectă pentru primăvară, când urzicile sunt fragede și pline de nutrienți. Urzicile, bogate în fier, vitamine și antioxidanți, se completează perfect cu aroma usturoiului și a cepei. Iar ouăle și mămăliga echilibrează gustul, oferind o masă sățioasă și gustoasă.

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Galerie foto
Aluaturi | 30 martie 2025

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Rețeta de chifle pufoase cu brânză și urzici poate fi o alegere excelentă pentru un mic dejun consistent. Chiflele pot constitui o gustare sănătoasă sau chiar un acompaniament pentru supe și salate.

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Friptură / Grătar | 29 martie 2025

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Micul este un preparat emblematic pentru bucătăria românească, apreciat pentru savoarea sa inconfundabilă. Pentru a obține mici cu un gust deosebit, este important să folosești o combinație de carne și condimente de calitate. Descoperă o rețetă simplă de mici de casă. Află ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți.

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 28 martie 2025

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o masă de prânz dintr-o zi de post încearcă rețeta de borș de fasole albă. Este o ciorbă tradițională românească, apreciată pentru gustul său echilibrat, acrișor și aromat.

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Galerie foto
Aperitive | 27 martie 2025

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Dacă ești în căutare de rețete delicioase, pentru gustări zilnice, trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă creață cu brânză sărată. Este un preparat tradițional, specific bucătăriilor balcanice și românești. Plăcinta este apreciată pentru textura sa aerată la interior și crocantă la exterior, datorită modului în care foile sunt încrețite.

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Galerie foto
Aperitive | 26 martie 2025

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Pentru un mic dejun delicios și hrănitor, cu ingrediente de sezon, avem pentru tine o rețetă de omletă cu urzici și ceapă verde. Este un preparat simplu, dar extraordinar de gustos și sănătos. Urzicile adaugă o notă ușor mineralizată, cu o aromă subtilă asemănătoare spanacului, iar ceapa verde oferă prospețime și un gust delicat.

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pește | 25 martie 2025

File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros

Pentru o zi de post cu dezlegare la pește sau pentru când dorești un meniu cu pește, încearcă rețeta de file de macrou în sos cu usturoi. Se prepară destul de simplu și ușor. Iar ingredientele sunt dintre cele mai populare și accesibbile.

File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Mâncăruri de post | 24 martie 2025

Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor

Acest pate de ciuperci cu fasole roșie este un preparat simplu, dar plin de gust și nutrienți. Este o alternativă delicioasă și hrănitoare la pateul clasic. Textura sa fină, combinată cu aromele intense de ciuperci și condimente, îl face perfect pentru a fi întins pe pâine prăjită, crackers sau chiar servit alături de legume proaspete.

Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Mâncăruri de post | 23 martie 2025

Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii

Un mic dejun echilibrat este esențial pentru a începe ziua cu energie, iar în perioadele de post, alegerea preparatelor potrivite poate părea o provocare. Totuși, opțiunile sunt variate, delicioase și hrănitoare, bazându-se pe ingrediente vegetale bogate în nutrienți. Descoperă și tu câteva preparate de post pentru micul dejun. Aceste idei sunt ideale pentru fiecare zi a săptămânii.

Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste | 22 martie 2025

Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară

Rețeta de paste cu pesto de leurdă poate fi o alegere perfectă pentru o masă rapidă, dar gustoasă și sănătoasă. Când înlocuim busuiocul tradițional cu leurdă, obținem un preparat vibrant, cu o aromă intensă și o prospețime aparte. Leurda, cunoscută și sub numele de „usturoiul sălbatic”, adaugă o notă ușor picantă și usturoiată, fără a fi copleșitoare ca usturoiul clasic. Acest aspect o face perfectă pentru un pesto aromat și cremos.

Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
plăcintă de dovleac în stil american
06:37
Plăcintă cu dovleac în stil american, rețeta clasică Plăcintă cu dovleac în stil american, rețeta clasică
paste cu ton și roșii
05:44
Rețetă de paste cu ton și roșii. Simplă, rapidă și extrem de delicioasă Rețetă de paste cu ton și roșii. Simplă, rapidă și extrem de delicioasă
Chiftele de conopidă cu sos de roșii, una în furculiță, secționată
05:40
Chiftele de conopidă cu sos de roșii, perfecte pentru orice masă din zi Chiftele de conopidă cu sos de roșii, perfecte pentru orice masă din zi
Pumpkin Spice Latte
7 noiembrie, 06:51
Pumpkin Spice Latte, cafeaua de care ai nevoie toamna aceasta. Rețeta pe care o poți face acasă Pumpkin Spice Latte, cafeaua de care ai nevoie toamna aceasta. Rețeta pe care o poți face acasă
Ciorbă de ciuperci Pleurotus cu legume în bol negru cu lingură, doi morcovi și pătrunjel verde
7 noiembrie, 06:20
Ciorbă de ciuperci Pleurotus cu legume. Rețetă fără carne Ciorbă de ciuperci Pleurotus cu legume. Rețetă fără carne
Trei clătite cu dovleac în aluat rulate pe farfurie, cuțit și furculiță, o ceașcă cu cafea, un recipient cu miere, dovleac, și batoane de scorțișoară
7 noiembrie, 05:21
Clătite cu dovleac în aluat, pufoase, parfumate și pline de culoare Clătite cu dovleac în aluat, pufoase, parfumate și pline de culoare
Salată caldă de toamnă cu cartof dulce, smochine, rodie și feta în bol, alături de o rodie secționată, furculițe, o sosieră și un pahar
6 noiembrie, 06:51
Salată caldă de toamnă cu cartof dulce, smochine, rodie și feta Salată caldă de toamnă cu cartof dulce, smochine, rodie și feta
ceapă roșie murată
6 noiembrie, 05:18
Rețetă de ceapă roșie murată. Cum să o prepari rapid la tine acasă Rețetă de ceapă roșie murată. Cum să o prepari rapid la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
închide