Rețete de mâncare

Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.

Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supe / Ciorbe | 9 august 2025

Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate

Această supă concentrată de legume este o bază esențială în bucătărie, folosită pentru a intensifica gustul altor preparate. Printre acestea se numără diferite supe sau ciorbe, risotto, tocănițe, sosuri, mâncăruri de legume sau carne.

Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie
Aperitive | 8 august 2025

Pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie

Dacă ești în căutare de rețete cu dovlecei, simple și ușoare, încearcă rețeta de pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie. Este un preparat mai rustic și mai intens ca gust, cu bucăți de brânză sărată și ceapă roșie înăuntru, învelite în fâșii rumenite de dovlecel.

Pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie
Mazăre cu baby morcovi și carne de porc, pentru un prânz delicios
Garnituri | 7 august 2025

Mazăre cu baby morcovi și carne de porc, pentru un prânz delicios

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru un prânz delicios și consistent, îți oferim mai jos o rețetă de mazăre cu baby morcovi și carne de porc. Este o mâncare clasică, reconfortantă, cu sos consistent și gust dulceag-sărat bine echilibrat.

Mazăre cu baby morcovi și carne de porc, pentru un prânz delicios
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Conserve | 6 august 2025

Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant

Nu lăsa sezonul fructelor de pădure fără a le conserva pentru a te bucura de gustul și aroma lor mai târziu. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de coacăze cu mure ce combină două fructe de pădure cu personalități diferite, dar complementare.

Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute
Aperitive | 5 august 2025

Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute

Dacă nu mai ai idei de preparate pe bază de dovlecei, îți oferim mai jos o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Este rețeta unui aperitiv simplu, spectaculos și ușor, perfect pentru zilele de vară sau ca gustare la o masă festivă.

Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute
Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc
Aperitive | 4 august 2025

Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc

Din categoria preparatelor cu dovlecei, avem pentru tine o rețetă simplă, dar rafinată și plină de savoare de frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc. Este o combinație mediteraneeană, ideală pentru zilele călduroase, fie la micul dejun, fie ca prânz lejer sau cină rapidă.

Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Pește | 4 august 2025

Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta

Fritto misto este un preparat tradițional italian, apreciat pentru textura sa crocantă și gustul său delicat de mare.

Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Pește | 2 august 2025

Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină

Plăcinta de pește este un preparat tradițional britanic care constă într-o combinație de pește alb, legume, un sos cremos pe bază de lapte și făină. Toate sunt acoperite cu un strat de piure de cartofi. Este un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru o masă de familie. De obicei, se adaugă și brânză rasă deasupra pentru un plus de savoare. Uneori include și mazăre verde pentru un contrast de culoare și gust.

Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval
Aperitive | 2 august 2025

Ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval

Dacă adori omletele mai complexe, avem pentru tine o rețetă de ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval. Este ideală pentru mic dejun, prânz sau un platou festiv.

Ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval
Borș de pește. 3 rețete gustoase pentru zilele cu dezlegare la pește
Galerie foto
Pește | 1 august 2025

Borș de pește. 3 rețete gustoase pentru zilele cu dezlegare la pește

Rețeta de borș de pește este una tradițională românească care adună în fiecare lingură esența gusturilor autentice ale Deltei Dunării și ale regiunilor riverane. Acesta este un preparat care combină peștele de apă dulce cu legume proaspete și un borș acru, fiind ideal pentru mesele de sărbătoare sau pentru momentele când îți dorești o masă reconfortantă.

Borș de pește. 3 rețete gustoase pentru zilele cu dezlegare la pește
Dovlecei la tigaie cu ierburi aromate și usturoi, pentru gustări delicioase
Mâncăruri de post | 1 august 2025

Dovlecei la tigaie cu ierburi aromate și usturoi, pentru gustări delicioase

Pentru o masă ușoară de vară sau ca garnitură simplă și rapidă, rețeta de dovlecei la tigaie, cu ierburi aromate și usturoi este perfectă. Este o rețetă care pune în valoare gustul proaspăt al dovleceilor tineri, intensificându-l cu arome mediteraneene.

Dovlecei la tigaie cu ierburi aromate și usturoi, pentru gustări delicioase
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Conserve | 31 iulie 2025

Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională

Nu lăsa sezonul coacăzelor negre să treacă fără a prepara și tu rețeta de dulceață de coacăze negre. Este una dintre cele mai intense, parfumate și aristocratice dulcețuri din cămara de vară.

Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Conserve | 30 iulie 2025

Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi

Dacă adori prăjiturile și torturile decorate cu glazuri fine și frumos colorate, avem pentru tine o rețetă de jeleu de coacăze roșii. Este o conservă rafinată, translucidă, cu o culoare rubinie intensă, perfect echilibrată între dulce și acrișor, cu o textură mătăsoasă, care tremură ușor și se topește în gură.

Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Mâncăruri de post | 30 iulie 2025

Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros

Fasolea verde scăzută ardelenească este o rețetă tradițională care reflectă gustul autentic al bucătăriei din inima Transilvaniei. Preparatul este simplu, dar extrem de savuros, având la bază fasole verde, legume de sezon și o combinație de condimente care îi dau un gust aparte.

Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată
Supe / Ciorbe | 29 iulie 2025

Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată

Această supă cremă de fasole verde este un preparat elegant prin simplitatea lui, dar cu o profunzime de gust care surprinde discret.

Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată
Pate de ton. Rețetă de cremă tartinabilă, fină și sățioasă
Pește | 28 iulie 2025

Pate de ton. Rețetă de cremă tartinabilă, fină și sățioasă

Dacă adori tonul din conservă avem pentru tine o rețetă gustoasă și rapidă de pate de ton, cu textură fină, gust echilibrat și o mulțime de întrebuințări. Este ideal pentru aperitive, tartine sau gustări rapide.

Pate de ton. Rețetă de cremă tartinabilă, fină și sățioasă
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry
Aperitive | 28 iulie 2025

Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry

Aceste frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry sunt un aperitiv elegant, lejer și extrem de gustos. Sunt perfecte pentru zilele calde sau pentru un platou de gustări care să impresioneze prin aspect și aromă.

Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry
Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce
Salate | 27 iulie 2025

Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce

Dacă nu mai ai idee ce să prepari pentru gustări delicioase și răcoroase, dar în același timp consistente, încearcă rețeta de salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce.

Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce
Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Aperitive | 26 iulie 2025

Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară

Aceste vafe cu dovlecei și verdețuri sunt o reinterpretare sărată, ușoară și extrem de gustoasă a clasicelor vafe dulci. Prepară-le și tu urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pe care le vei descoperi mai jos.

Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Conserve | 25 iulie 2025

Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară

Prepară și tu rețeta de dulceață de coacăze roșii, pentru a te bucura de una dintre comorile verii și mai târziu, în sezonul rece. Este o dulceață intensă, ușor acidulată, cu un gust inconfundabil de fructe sălbatice.

Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Garnituri | 25 iulie 2025

Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor

Prepară și tu rețeta de dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor pentru a te bucura de o combinație inedită și rafinată de ingrediente de vară.

Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Supe / Ciorbe | 24 iulie 2025

Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă

Dacă nu mai știi ce supe simple și ușoare să prepari pentru zilele călduroase de vară, îți recomandăm rețeta de supă de fasole verde cu morcovi. Este rețeta unui preparat simplu, reconfortant și ușor.

Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Aluaturi | 24 iulie 2025

Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată

Dacă vrei să prepari o pâine intens parfumată, cu miez stratificat și aromat, îți recomandăm rețeta de pâine împletită și umplută cu verdețuri. Este ideală pentru micul dejun, dar și pentru sandvișuri sau supe și ciorbe.

Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant
Conserve | 24 iulie 2025

Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant

Pe lângă rețetele de murături pe care le prepari de obicei, trece pe listă și rețeta de pepene roșu murat. Este o delicatesă surprinzătoare, cu rădăcini adânci în tradițiile gastronomice din Europa de Est, în special în Rusia, Ucraina, Armenia și unele regiuni din România, precum Moldova.

Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant
Chec cu verdețuri și parmezan. Un preparat ușor și savuros
Aperitive | 23 iulie 2025

Chec cu verdețuri și parmezan. Un preparat ușor și savuros

Acest chec cu verdețuri și parmezan este un preparat simplu, dar rafinat, cu o eleganță rustică ce amintește de bucătăriile mediteraneene. Acolo ierburile aromatice și brânzeturile mature sunt adesea sufletul mesei.

Chec cu verdețuri și parmezan. Un preparat ușor și savuros
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
Aperitive | 23 iulie 2025

Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat

Aceste chiftele de cartofi cu mazăre și mentă sunt o reinterpretare modernă și revigorantă a clasicelor chiftele de post. Textura este ușor crocantă la exterior, iar miezul este moale, cremos și vegetal. Au o dulceață subtilă de la mazăre și o notă proaspătă de mentă care aduce un contrast plăcut.

Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
Gazpacho de avocado. Rețetă simplă și rafinată, de vară
Supe / Ciorbe | 21 iulie 2025

Gazpacho de avocado. Rețetă simplă și rafinată, de vară

Gazpacho de avocado este o supă rece, catifelată și revigorantă, cu origini inspirate din faimosul gazpacho andaluz, reinterpretată într-o variantă modernă și exotică. Textura untoasă a avocado-ului, combinată cu prospețimea legumelor crude, creează un preparat răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară.

Gazpacho de avocado. Rețetă simplă și rafinată, de vară
Sosuri pentru pește simple și gustoase. 5 rețete delicioase
Galerie foto
Rețete de mâncare | 19 iulie 2025

Sosuri pentru pește simple și gustoase. 5 rețete delicioase

Sosurile pentru pește reprezintă un element esențial în completarea gustului delicat și rafinat al acestui tip de carne. Fie că vorbim despre un pește alb sau unul mai gras, sosurile pot transforma o simplă masă într-o adevărată experiență culinară. Descoperă cinci sosuri pentru pește simple și gustoase.

Sosuri pentru pește simple și gustoase. 5 rețete delicioase
Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Garnituri | 18 iulie 2025

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză

Boeuf Bourguignon (sau Boeuf à la Bourguignonne) este unul dintre cele mai emblematice preparate ale gastronomiei franceze. Este o tocăniță lent gătită din carne de vită, vin roșu, legume și ierburi aromatice.

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană
Aperitive | 18 iulie 2025

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană

Astăzi avem pentru tine o rețetă savuroasă și ușor mediteraneeană de chec cu dovlecei și măsline verzi. Este perfectă pentru un mic dejun sărat, o gustare consistentă sau chiar ca parte dintr-un platou aperitiv.

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Conserve | 17 iulie 2025

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă

Conservarea legumelor la borcan este o metodă tradițională de a păstra gustul verii pentru lunile reci. Iar conserva de mazăre cu baby morcov la borcan este o combinație dulce și plină de culoare. Poate fi folosită rapid în supe, garnituri, tocănițe sau servită ca atare cu puțin unt și verdeață.

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Salate | 16 iulie 2025

Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă

Rețeta de salată Cobb este perfectă pentru o masă de prânz în toată regula, nu doar ca gustare. Are tot ce trebuie: proteine, grăsimi sănătoase, legume proaspete și un echilibru rafinat între texturi și arome. Pieptul de pui aduce consistență și un gust neutru care leagă ingredientele, în timp ce baconul crocant oferă o notă sărată și intens aromată.

Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Conserve | 16 iulie 2025

Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat

Dintre toate gemurile de fructe de pădure, acest gem de coacăze roșii are o personalitate aparte. Este un gem vibrant, cu un gust clar și pătrunzător, care reține aciditatea caracteristică fructelor, dar o îmblânzește prin dulceața concentrată a zahărului. Spre deosebire de dulceață, care păstrează fructele întregi într-un sirop limpede, gemul de coacăze este dens, omogen, catifelat și ușor acrișor. Are o culoare roșu-purpuriu care amintește de miezul unei rodii coapte.

Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc
Aperitive | 15 iulie 2025

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc

Pentru gustări delicioase cu care să-ți întâmpini familia în weekend, îți recomandăm o rețetă savuroasă de Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Este un preparat din ingrediente intens aromate și cu o textură crocantă la exterior, dar cremoasă și sățioasă la interior.

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Garnituri | 14 iulie 2025

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească

Beef Stroganoff este denumirea unui preparat clasic cu origini rusești, apreciat în toată lumea pentru combinația sa bogată de carne fragedă de vită, sos cremos și note fine de muștar sau smântână. Este un exemplu perfect al modului în care gastronomia nobiliară rusă s-a intersectat cu influențele vest-europene, rezultând un preparat rafinat, dar totodată reconfortant.

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galerie foto
Aperitive | 12 iulie 2025

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Dacă ești în căutarea unei rețete de preparat simplu dar extrem de gustos, de vară, poți încerca rețeta de păstăi de fasole înfășurate în bacon. O poți prepara pe post de aperitiv cald sau o garnitură spectaculoasă. Este potrivită pentru mese festive sau o cină rapidă, cu aer rustic și tentant.

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Friptură / Grătar | 11 iulie 2025

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon este un preparat spectaculos, cu o prezentare elegantă și gust savuros. Este perfect pentru o masă festivă sau un prânz special.

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Friptură / Grătar | 10 iulie 2025

Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros

Dacă nu mai ai idei de preparate pentru un prânz savuros, îți recomandăm să încerci rețeta de pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate. Este un preparat clasic, rustic și extrem de savuros. Carnea de pui iese fragedă și suculentă. Iar pielea devine crocantă și rumenită, impregnată cu unt parfumat cu usturoi, cimbru, rozmarin și lămâie.

Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Garnituri | 9 iulie 2025

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să prepari rețeta de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. Te va cuceri explozia de arome, culori și texturi.

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Aluaturi | 8 iulie 2025

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin este o pâine italiană aromată, cu o crustă crocantă și un miez aerat, îmbogățită cu rondele subțiri de cartofi care devin aurii și ușor crocante la coacere. Are o savoare aparte datorită uleiului de măsline și a rozmarinului proaspăt, care îi dau o notă mediteraneană distinctă.

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Pește | 7 iulie 2025

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Această rețetă de file de somon în crustă de muștar cu fistic transformă un ingredient simplu într-un preparat gourmet printr-o combinație rafinată de arome și texturi. Crusta de fistic are nuanțe ușor untoase și crocante. Aceasta contrastează minunat cu finețea somonului. Iar muștarul Dijon adaugă un strat de intensitate. Acesta este completat subtil de dulceața mierii și prospețimea lămâii.

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Aperitive | 6 iulie 2025

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

O plăcintă împletită cu pui și legume este genul acela de preparat care cucerește atât prin aspect, cât și prin gust. Aspectul împletit oferă o prezentare rustic-elegantă. Iar umplutura sățioasă, aromată, echilibrată între proteine, legume și condimente, transformă plăcinta într-un fel principal perfect pentru prânz sau cină.

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Aluaturi | 5 iulie 2025

Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica

Astăzi avem pentru tine o rețetă interesantă de pâine rustică cu făină albă și mălai, ca la bunica acasă. Este o pâine cu o textură ușor crocantă la exterior și miez moale, ușor granulat. Are un gust bogat și ușor dulceag datorită mălaiului. Este excelentă atât pentru micul dejun, cât și ca însoțitoare pentru supe, brânzeturi sau salate.

Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Aperitive | 4 iulie 2025

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă

Această omletă cu sparanghel și cartofi este o împletire de texturi și arome care reușesc să transforme un preparat simplu într-o experiență culinară completă. Este genul de preparat rustic, dar rafinat în același timp. Este o combinație între o frittata italiană și o omletă clasică franțuzească.

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Aperitive | 2 iulie 2025

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Un ștrudel cu cartofi și cașcaval este o reinterpretare sărată a cunoscutului desert vienez. Acest preparat îmbină simplitatea și consistența cartofilor cu savoarea brânzei topite, într-un aluat crocant la exterior și fraged în interior. Se servește cald, ca aperitiv, gustare sau chiar ca fel principal alături de o salată. Este reconfortant, sățios și foarte versatil.

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Garnituri | 1 iulie 2025

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Dacă îți este dor de gustul unui preparat tradițional românesc, simplu și reconfortant, încearcă rețeta de ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Este o mâncare catifelată, aromată, cu sos alb onctuos și carne fragedă.

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Galerie foto
Aperitive | 30 iunie 2025

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon este o rețetă simplă, dar extrem de savuroasă, ce îmbină rafinamentul sparanghelului cu aroma intensă și ușor afumată a baconului crocant. Acest preparat poate fi servit ca aperitiv cald, garnitură elegantă sau gustare rapidă, fiind extrem de versatil și spectaculos prin simplitate.

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Paste | 29 iunie 2025

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Dacă ești în căutarea unei rețete de paste cu o combinație sățioasă, rustică și extrem de gustoasă, încearcă rețeta de spätzle cu pui și sos de ciuperci.

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Aperitive | 28 iunie 2025

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele este denumirea unor plăcinte cu o crustă crocantă și stratificată, umplute cu brânză sărată, coapte până devin aurii și foșnitoare.

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Garnituri | 27 iunie 2025

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi este o garnitură rustică și elegantă în același timp, specifică bucătăriei franceze. Aceasta se situează între un piure clasic și o salată caldă de cartofi.

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pui tandoori
06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Vezi cele mai noi articole
închide