Rețete de mâncare

Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Friptură / Grătar | 14 octombrie 2025

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Rețeta de file de porc cu pere caramelizate în vin roșu este cea a unui preparat rafinat, elegant și echilibrat. Dulceața fructelor caramelizate se împletește perfect cu savoarea cărnii fragede și suculente.

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Aperitive | 14 octombrie 2025

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui sunt o mâncare tradițională mexicană, care constă în tortillas umplute, de obicei cu carne, brânză și legume, apoi prăjite până devin crocante. Deși originile lor exacte sunt controversate, chimichangas sunt adesea asociate cu bucătăria Tex-Mex, un amestec de influențe mexicane și americane. Chimichangas de pui sunt o variantă populară, în care puiul este ingredientul principal al umpluturii.

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Galerie foto
Aperitive | 14 octombrie 2025

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Această tartă cu pere și brânză Camembert îți oferă o combinație interesantă de gusturi și texturi, o armonie între rustic și rafinat. Are ceva din eleganța rustică a bucătăriei franceze.

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Salate | 13 octombrie 2025

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Tabbouleh este o salată tradițională din Orientul Mijlociu, originară din Liban și Siria. Și-a câștigat rapid popularitate în întreaga lume datorită gustului său proaspăt și sănătos. Este o combinație delicioasă de bulgur, legume tocate mărunt și ierburi aromatice. Toate ingredientele sunt legate de un dressing simplu pe bază de lămâie și ulei de măsline.

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Friptură / Grătar | 13 octombrie 2025

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka este una dintre cele mai emblematice metode de gătit din bucătăria croată, având rădăcini adânci în tradițiile gastronomice dalmate. Această tehnică presupune coacerea lentă a cărnii și legumelor. Totul se întâmplă sub un capac de metal sau lut. Preparatul este acoperit cu cărbuni încinși,. Acest lucru permite obținerea unor preparate fragede și suculente, îmbibate cu arome naturale.

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Friptură / Grătar | 12 octombrie 2025

Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America

Chicken Parmigiana, cunoscut și sub numele de „chicken parmesan”, este un preparat italian popular în întreaga lume. Se prepată din un piept de pui pane, acoperit cu sos de roșii și brânză mozzarella topită.

Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Conserve | 11 octombrie 2025

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere este un preparat perfect pentru a însoți brânzeturi, carne friptă, pateuri sau chiar un platou cu brânză maturată și pâine prăjită. Este un amestec între dulce, acrișor și picant, cu o complexitate aromatică tipic orientală, dar reinterpretată în stil european.

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Aperitive | 11 octombrie 2025

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți

Poutine este un preparat tradițional canadian, originar din provincia Quebec. Se prepară din cartofi prăjiți, brânză „curd” (o brânză proaspătă și nelipsită din rețeta clasică) și un sos gros de carne, de obicei din vită. Este un fel de mâncare confortabil, perfect pentru a satisface orice poftă de gusturi intense și combinări simple, dar savuroase.

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Garnituri | 11 octombrie 2025

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Dacă ești în căutarea unei rețete de preparat elegant și reconfortant, cu arome de toamnă, încearcă rețeta de gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. Are o combinație de texturi moi și arome echilibrate.

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Conserve | 10 octombrie 2025

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Acest gem de pere cu ghimbir proaspăt este una dintre cele mai rafinate variante de conserve de toamnă. Este delicat, aromat, cu o dulceață elegantă și o notă ușor picantă care aduce profunzime gustului.

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Aluaturi | 9 octombrie 2025

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Această rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt este o alegere ideală pentru cei care caută o gustare rapidă, sățioasă și plină de savoare. Combinația dintre aluatul pufos și cașcavalul topit le face perfecte atât pentru micul dejun, cât și pentru un prânz ușor. Secretul acestor plăcinte stă în aluatul simplu, care necesită doar câteva ingrediente de bază: făină, iaurt natural, ouă și un praf de bicarbonat de sodiu. Iaurtul nu doar că oferă o textură moale, dar și activează bicarbonatul, asigurând plăcintelor o textură deosebită.

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Galerie foto
Aperitive | 9 octombrie 2025

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Această tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă este o combinație elegantă între rustic și rafinat. Este o rețetă care aduce aromele toamnei în cea mai savuroasă formă.

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Salată cu pere, rucola și gorgonzola, decorată cu nuci și afine. O armonie între dulce, sărat și acrișor
Salate | 7 octombrie 2025

Salată cu pere, rucola și gorgonzola, decorată cu nuci și afine. O armonie între dulce, sărat și acrișor

Această salată cu pere, rucola și gorgonzola, decorată cu nuci și afine este o adevărată poezie de gusturi și texturi. Este rețeta unui preparat care arată spectaculos, dar se face simplu și rapid.

Salată cu pere, rucola și gorgonzola, decorată cu nuci și afine. O armonie între dulce, sărat și acrișor
5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă
Garnituri | 6 octombrie 2025

5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă

Somonul este un pește versatil, apreciat pentru textura sa delicată și gustul rafinat. Fie că este gătit la grătar, la cuptor, fiert sau chiar afumat, somonul poate fi acompaniat de o varietate de garnituri care să-l pună în valoare. Alegerea unei garnituri pentru somon potrivite poate transforma un preparat simplu într-un festin sofisticat și echilibrat. Descoperă 5 garnituri pentru somon. Află cu ce se servește somonul pentru o masă delicioasă.

5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Conserve | 5 octombrie 2025

Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor

Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie.

Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Galerie foto
Aperitive | 5 octombrie 2025

Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline

Pentru o gustare delicioasă sau una dintre mesele principale ale zilei, rețeta de brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline poate fi o opțiune potrivită.

Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Gem de struguri negri, foarte aromat și consistent
Conserve | 4 octombrie 2025

Gem de struguri negri, foarte aromat și consistent

Acest gem de struguri negri este unul dintre cele mai parfumate și intense gemuri pe care le putem pregăti acasă. Are o culoare adâncă, violet spre rubiniu și o consistență catifelată. Gustul este bogat, ușor acrișor, cu o dulceață fină, specifică boabelor bine coapte.

Gem de struguri negri, foarte aromat și consistent
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Garnituri | 3 octombrie 2025

Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat

Dacă îți plac preparatele pe bază de quinoa, avem pentru tine o rețetă interesantă de ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.

Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere
Galerie foto
Aperitive | 1 octombrie 2025

Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere

Pentru mic dejunuri savuroase sau gustările din pauza de masă de la birou, îți propunem o rețetă de bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere. Te vei bucura de o combinație dulce-sărată care aduce împreună prospețimea fructelor, cremozitatea brânzei și notele catifelate ale mierii.

Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere
Pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Rețetă cu arome de toamnă
Galerie foto
Friptură / Grătar | 1 octombrie 2025

Pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Rețetă cu arome de toamnă

Dacă adori dovleacul inclus în preparate sărate, îți recomandăm să încerci și rețeta de pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Este o mâncare simplă și sățioasă, unde aroma dulceagă a dovleacului plăcintar se împletește cu gustul bogat al cartofilor și frăgezimea pulpelor de pui.

Pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Rețetă cu arome de toamnă
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 30 septembrie 2025

Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare

O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat, ce poate fi personalizat cu condimente orientale sau ierburi mediteraneene.

Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele
Paste | 27 septembrie 2025

Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele

Rețeta de paste sos alb este o alegere clasică și savuroasă pentru orice masă. Este o rețetă ușor de preparat și extrem de versatilă. Sosul alb, cremos și delicat, poate fi personalizat cu ingrediente și condimente pentru a satisface toate preferințele. Indiferent dacă preferi un sos simplu pe bază de smântână, sau vrei să adaugi brânză parmezan și usturoi pentru o aromă mai intensă, această rețetă se poate adapta cu ușurință.

Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă
Salate | 27 septembrie 2025

Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă

Această salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan combină armonios ingrediente proaspete și texturi variate, creând un preparat sofisticat, dar ușor de pregătit.

Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Garnituri | 24 septembrie 2025

Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare

Această rețetă de orez cu dovleac și ciuperci este perfectă pentru zilele răcoroase, fiind gustoasă, consistentă și foarte hrănitoare. Rețeta combină dulceața discretă a dovleacului cu savoarea ciupercilor și cremozitatea orezului.

Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
Galerie foto
Aperitive | 24 septembrie 2025

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene

Pentru că este sezonul verzei de toamnă avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu varză călită, delicioasă și ușor de preparat. Este sățioasă, aromată și foarte potrivită atât ca gustare, cât și ca fel principal.

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Galerie foto
Aperitive | 23 septembrie 2025

Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană

Tarte Flambée cu dovleac și smochine este un preparat tradițional din Alsacia, asemănător unei pizze foarte subțiri, coapte la foc iute, cu o crustă crocantă și topping cremos. O întâlnești sub denumirea originală de flammekueche.

Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Galerie foto
Aluaturi | 23 septembrie 2025

Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară

Aceste cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară sunt perfecte pentru un mic dejun de toamnă irezistibil. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a o prepara și tu.

Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Paste | 22 septembrie 2025

Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente

Pasta alla gricia este unul dintre cele mai vechi și mai autentice preparate din bucătăria italiană, considerată strămoșul celebrelor pasta carbonara și pasta amatriciana.

Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Rețete de mâncare | 21 septembrie 2025

Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase

Această rețetă de sarmale ca la mama acasă aduce în farfurie gustul autentic al unei mese de familie. Fie că le pregătești pentru sărbători sau pentru o masă obișnuită, rețeta de sarmale este esențială pentru a aduna familia la masă și a crea amintiri de neprețuit.

Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe
Supe / Ciorbe | 21 septembrie 2025

Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe

Această supă de linte cu morcovi și țelină este una dintre cele mai hrănitoare și reconfortante supe. Este potrivită atât pentru prânz, cât și pentru o cină ușoară.

Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe
Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară
Rețete de mâncare | 20 septembrie 2025

Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară

Găluștele de cartofi sunt un preparat clasic, cu origini europene, apreciat pentru textura lor fină și versatilitatea în combinație cu diverse sosuri. Fie că sunt servite cu un sos bogat de roșii, o reducție de unt și salvie sau o combinație cremoasă de smântână și brânzeturi, aceste găluște de cartofi sunt un deliciu reconfortant, ideal pentru orice masă.

Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară
Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome
Garnituri | 19 septembrie 2025

Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome

Această tocăniță de vită cu legume de toamnă este genul de preparat care îți aduce instantaneu o stare de confort și liniște. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas, pentru a o prepara și tu.

Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Galerie foto
Garnituri | 19 septembrie 2025

Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor

Acești cartofi umpluți cu ciuperci și brânză sunt un exemplu minunat de cum un ingredient simplu poate fi transformat într-un preparat spectaculos. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a o prepara și tu.

Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Garnituri | 18 septembrie 2025

Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă

Un bol de orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt este genul de mâncare care îți aduce confort și căldură după doar câteva îmbucături.

Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Salate | 17 septembrie 2025

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Această salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide este un preparat hrănitor, ușor de făcut și foarte versatil. Te va cuceri prin contrastul de texturi și arome.

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Friptură / Grătar | 17 septembrie 2025

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pentru deliciul unei mese de sărbătoare sau pentru răsfățul unei cine de familie poți încerca cu succes rețeta de pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Este o rețetă care îmbină tradiția rustică cu rafinamentul bucătăriei moderne.

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
Friptură / Grătar | 15 septembrie 2025

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori este un preparat clasic al bucătăriei indiene, caracterizat prin pui marinat într-o combinație de iaurt și condimente intense, care este apoi gătit într-un cuptor tandoor, un cuptor tradițional indian cu cărbuni fierbinți.

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Aperitive | 15 septembrie 2025

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Ouăle turcești cu iaurt sunt un preparat delicios și reconfortant, perfect pentru un mic dejun sățios sau o gustare plină de savoare. Această rețetă simplă combină ouă fierte cu iaurt cremos, usturoi aromat și un sos de boia afumată sau dulce, creând o armonie de gusturi ce pot satisface chiar și cele mai rafinate papile gustative.

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
Pizza | 14 septembrie 2025

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Sfiha este o specialitate culinară provenită din Orientul Mijlociu, un preparat clasic al bucătăriilor arabe, în special din Liban, Siria și alte regiuni mediteraneene. Este un fel de plăcintă deschisă sau pizza tradițională. Are un aluat subțire și o umplutură sățioasă de carne, legume sau combinații ale acestora. Sfiha s-a răspândit și în alte colțuri ale lumii, fiind apreciată datorită gustului său echilibrat și versatilității.

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Aperitive | 14 septembrie 2025

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Fajitas sunt un preparat perfect pentru o masă rapidă și gustoasă, ușor de personalizat cu diferite toppinguri sau ingrediente. Acestea sunt adesea servite cu salate proaspete sau orez pentru a completa gustul.

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste | 13 septembrie 2025

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Dacă adori preparatele cu paste și ești în căutare de rețete savuroase, poți trece pe listă și rețeta de paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan. Este genul de preparat care îți oferă atât confort, cât și eleganță.

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Garnituri | 12 septembrie 2025

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Această tocană de vită cu dovleac și vin roșu este un preparat rustic, dens și plin de arome. Prepară și tu rețeta pe care ți-o detaliem mai jos, pentru a-ți surprinde familia la masa de prânz.

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Aperitive | 10 septembrie 2025

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Aceste brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin sunt surprinzătoare atât prin gust, cât și prin aspect și textură. Au o textură moale și aerată, aproape ca un chec pufos. Iar gustul este intens datorită combinației dintre dulceața discretă a dovleacului, gustul sărat al brânzei și parfumul mediteraneean al rozmarinului.

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Garnituri | 10 septembrie 2025

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Această tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb are un farmec rustic, dar elegant în același timp. Prepar-o și tu pentru un prânz delicios, urmărind rețeta detaliată pas cu pas, prezentată mai jos.

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Galerie foto
Aperitive | 9 septembrie 2025

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Această plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră este perfectă pentru o cină lejeră, un brunch de weekend sau ca aperitiv pe o masă de sărbătoare.

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Supe / Ciorbe | 8 septembrie 2025

Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas

Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă în tehnica de gătire lentă, care permite burtei să-și elibereze gustul autentic și să se topească în gură.

Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Aperitive | 7 septembrie 2025

Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora

Brașovencele sunt un preparat culinar apreciat în bucătăria românească, constând în clătite umplute cu carne, ciuperci și cașcaval, apoi date prin ou și pesmet și prăjite până devin aurii și crocante. Acestea sunt servite de obicei calde, simple sau alături de smântână și murături, având o textură crocantă la exterior și un interior cremos și savuros. Rețeta de brașovence este simplă și rapidă.

Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Galerie foto
Aperitive | 6 septembrie 2025

Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice

Acest chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline este unul dintre acele preparate versatile care se potrivesc la fel de bine la o masă festivă, la un brunch de weekend sau ca gustare sățioasă.

Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Aluaturi | 6 septembrie 2025

Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară

Această pâine cu ceapă este o specialitate rustică, plină de caracter și de personalitate. Este genul de pâine care aduce aminte de mesele simple, dar bogate în savoare, când un produs de bază se transformă în adevărată delicatesă printr-un singur ingredient adăugat.

Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Conserve | 5 septembrie 2025

Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase

Dacă obișnuiești să adaugi vegeta în preparate, pentru un gust mai delicios, avem pentru tine o rețetă de vegeta de casă și legume și verdețuri.

Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
carne de porc și condimente
07:59
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Pui cu legume în stil asiatic la wok
06:40
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
05:42
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
11 noiembrie, 06:14
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Chec cu dovleac și nuci porționat
11 noiembrie, 05:47
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
persoană cu un borcan de murături în mână
11 noiembrie, 05:43
Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism
tartă franțuzească cu ciocolată
10 noiembrie, 06:30
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Brownie de sfeclă roșie
10 noiembrie, 06:08
Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine
Vezi cele mai noi articole
închide