Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Când spui guacamole spui Mexic. Este unul dintre preparatele tradiționale din această țară care a devenit popular în întreaga lume. Guacamole este un sos pe cât de simplu de făcut, pe atât de complex la gust. Îți oferim rețeta tradițională de guacamole.
Rețeta tradițională de guacamole. Trucul care te ajută să nu oxideze imediatTocana de legume pentru iarnă este ideală pentru a pregăti o masă rapidă. Este delicioasă și foarte ușor de preparat. În plus ea poate fi folosită drept garnitură pentru alte feluri de mâncare.
Cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Rețeta simplă și rapidăPizza Quattro Formaggi este unul dintre preparatele clasice ale bucătăriei italiene, adorată de cei care iubesc brânza de orice fel. Singurul fel de brânză care este obligatoriu este mozzarella. Restul ține de preferințe.
Pizza Quattro Formaggi. Rețeta care îți arată cum să combini brânzeturileDacă adori conopida în murăturile pentru iarnă, îți oferim și o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură.
Conopidă murată în saramură. Rețetă simplă pentru murături gustoaseVarza de Bruxelles este o legumă ce trece de multe ori neobservată, datorită formei ei micuțe, sau pentru că nu mulți se încumetă să o includă în alimentație. Dacă nu știi cum să o gătești, îți oferim mai jos o rețetă simplă și sănătoasă de varză de Bruxelles gratinată.
Varză de Bruxelles gratinată. Rețetă simplă și sănătoasăPrintre rețetele de murături pe care le prepari în această perioadă, poți să să testezi și rețeta de salată de varză roșie pentru iarnă, la borcan. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de diferite fripturi și garnituri.
Salată de varză roșie pentru iarnă, la borcanCe poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramurăNu ezita să introduci conopida în alimentația ta zilnică, pentru că ai o gamă variată de rețete pe care le poți prepara cu ea. Una dintre acestea este rețeta de supă cremă de conopidă. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă.
Supă cremă de conopidă. Rețetă simplă și gustoasăPentru porția de vitamine dintr-o zi de toamnă, prepară o rețetă de salată de varză cu țelină și morcov. Vei avea în farfurie o explozie de savoare și vitamine, dar și de sănătate.
Salată de varză cu țelină și morcov. O explozie de vitamine și de sănătateProteinele sunt cărămizile de la baza ale organismului tău. Îndeplinesc atât de multe funcții în organism încât este esențial să le incluzi în dieta ta cât mai des. Îți propunem 5 rețete de prânz proteic pe care să le încerci oricând.
5 rețete de prânz proteic pentru acasă sau pentru la birouMaioneza se găsește în mai toate magazinele, indiferent dacă vrei să fie dietetică sau nu, însă nu și maioneza keto. Îți oferim o rețetă simplă și rapidă de maioneză keto. Nu numai că are un gust mai bun, dar ai un control complet asupra ingredientelor și eviți zahărul și grăsimile nesănătoase.
Cea mai simplă rețetă de maioneză ketoDietele low carb sunt populare nu doar printre cei care vor să slăbească, ci și pentru cei care vor să își păstreze un stil de viață cât mai sănătos. Iată câteva sugestii de garnituri low carb pe care le poți încerca, dar și adapta preferințelor tale culinare.
5 idei de garnituri low carb pe care să le încerci la orice masăBruschetele sunt simplu, ușor și rapide de preparat. Aceste aperitive sunt extrem de delicioase, mai ales dacă folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Îți oferim 4 rețete simple de bruschete cu ton pe care să le prepari atunci când ai invitați la masă.
4 rețete de bruschete cu ton. Aperitive simple și rapideDacă adori sarmalele tradiționale, acum este timpul să conservi varza pentru a te bucura de acestea mai târziu. Îți oferim mai jos o rețetă de varză murată, așa cum o prepara bunica.
Varză murată. Rețetă din caietul buniciiPentru atunci când ai poftă de sarmale, dar nu ai timp de împăturit, îți oferim rețeta de varză a la Cluj. Este o rețetă cu varză murată, carne tocată și orez, așezate în straturi. În popor i se mai spune și rețeta de sarmale împrăștiate.
Varză a la Cluj. Rețetă cu varză muratăDacă vrei să testezi gustul verzei murate și în alte preparate decât în clasicele sarmale, îți oferim o rețetă de ștrudel cu varză murată și bacon afumat.
Ștrudel cu varză murată și bacon afumatPentru că este sezonul conopidei, nu ezita să o incluzi în meniurile tale zilnice. O poți prepara în cel mai simplu mod, cum ar fi această rețetă de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe.
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințeDacă adori gustul parfumat al gutuilor și obișnuiești să le conservi pentru iarnă sub formă de gem sau dulceață, nu arunca cojile și cotoarele acestora. Îți oferim o rețetă de peltea de gutui în care le vei folosi.
Peltea de gutui. Rețetă simplă și ușor de preparatÎți plac smochinele, dar vrei să te bucuri de gustul lor și sub altă formă decât în starea lor naturală? Încearcă o rețetă simplă, dar gustoasă, de smochine caramelizate.
Smochine caramelizate. Rețetă simplă și gustoasăPasta alla norma sau paste cu sos de vinete este o pastă tradițională italiană din zona Siciliei. Este un fel de mâncare delicios, vegetarian și, în același timp, ușor de făcut.
Paste cu sos de vinete, rețeta vegetariană cu parfum sicilianPrintre borcanele cu murături din cămară își vor face loc cu succes și câteva borcane cu gogonele murate în saramură. Nu rata sezonul acestora fără a le prepara! Te vei bucura mai târziu de un plus de sănătate la borcan.
Gogonele murate în saramură. Rețetă simplă și sănătoasăPentru una dintre mesele principale ale meniului zilnic, îți recomandăm să prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo, cunoscută sub denumirea de Fettucine Chicken Alfredo.
Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken AlfredoGhebele mai sunt numite și ”pâinea pădurii”, ”carne vegetală” sau ”optinci”. Pot fi consumate proaspete, dar sunt foarte bune și conservate. Poți pune ghebe la borcan pentru iarnă în mai multe variante, după gustul tău.
Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete utileUn borcan de ciuperci murate pentru iarnă e un deliciu mai ales dacă le faci în casă și poți controla tu ingredientele folosite. Se fac foarte repede, fără să fie nevoie de prea multe pregătiri.
Ciuperci murate pentru iarnă. 3 rețete simple și sănătoaseMaioneza este un sos care în mod tradițional se face din gălbenuș de ou și ulei, însă din această rețetă rezultă un preparat cu multe grăsimi și calorii. Dacă vrei ceva mai ușor poți încerca maioneza dietetică, din iaurt.
Maioneza dietetică. Rețeta de casă cu iaurt, fără ulei și ou crudPentru porția de sănătate dintr-o zi de toamnă, prepară o delicioasă salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină. Vei avea o farfurie plină de savoare, de culoare și de vitamine.
Salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină. Porție de sănătate din farfurieDacă ești în căutarea unei rețete de preparat plină de savoare și culoare, poți încerca rețeta de cartofi dulci cu avocado și brânză feta. Te vei bucura de un preparat nu doar gustos, dar și sănătos și consistent.
Cartofi dulci cu avocado și brânză feta. Savoare și culoareCina ar trebui să fie o masă ușoară, atât din punct de vedere al consistenței preparatelor, cât și al modului în care acestea sunt gătite. Cel mai echilibrat mod de a încheia ziua este să alegi preparate proteice pentru cină.
Preparate proteice pentru cină. Le poți încerca chiar aziEști în căutarea unor rețete de aperitive simple și gustoase, bune de savurat când stai la povești cu familia și prietenii? Trece pe listă și rețeta de spirale cu șuncă și cașcaval, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Spirale cu șuncă și cașcaval. Un aperitiv simplu și gustosPentru că tarabele piețelor abundă de ardei multicolori, nu ezita să- incluzi în cât mai multe preparare, acum în sezonul lor de coacere. Poți începe cu rețeta de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.
Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșiiDin categoria celor mai populare și apreciate rețete de ciorbă, îți recomandăm să încerci rețeta de ciorbă de pui a la grec. Este foarte gustoasă, consistentă și ușor de preparat.
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoarăPentru că zilele au devenit din ce în ce mai răcoroase, rețetele de supă n-ar trebui să lipsească din meniurile noastre. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă picantă de pui cu legume, perfectă pentru o zi răcoroasă.
Supă picantă de pui cu legume, pentru o zi răcoroasăDulceața de ardei iute este o delicatesă pe care o poți întinde în strat subțire pe niște biscuiți sărați, pe un sandviș cu pastramă de vită, o poți pune într-un burger sau pe orice preparat pe care vrei să-l duci la un nivel culinar înalt. Avantajul este că poți face dulceață de ardei iute la tine acasă și să te bucuri de acest răsfăț fără să cheltui prea mult.
Dulceața de ardei iute. Cum se face și cum poți să o consumiSalata franțuzească de cartofi este o garnitură delicioasă pentru preparatele din carne, dar o poți servi și ca atare. Pentru că are atâtea plante aromatice este o alegere potrivită pentru orice moment al zilei.
Salata franțuzească de cartofi, cea mai aromată garniturăUn borcan de tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă este perfect atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești. Poate fi o garnitură sau un fel de mâncare în sine. Se potrivește cu orice fel de carne, cu piure, cu pilaf, cu pâine sau cu mămăligă.
Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iuteCauți preparate bogate în proteine, dar cu un conținut scăzut de carbohidrați cu care să te răsfeți toamna aceasta, care să nu îți afecteze silueta? Există o mulțime de variante atât vegetale, cât și cu carne pe care să le încerci. Ai mai jos o listă cu 4 preparate bogate în proteine, prietenoase cu silueta.
Preparate bogate în proteine, dar low carb, cu care să îți menții silueta toamna aceastaPentru că s-au copt strugurii și te ademenesc cu aroma lor, nu ezita să-i incluzi în meniul zilnic. Iar pentru sezonul rece, poți prepara din ei o rețetă de dulceață de struguri fără sâmburi. Doar așa te vei putea bucura de aroma lor pe toată perioada anului.
Dulceață de struguri fără sâmburi. Rețeta simplă, pas cu pasPentru că se apropie sezonul rece, iar acesta vine la pachet și cu viroze și răceli, asigură-ți cămara și cu ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Este un adevărat elixir pentru sănătate!
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătateOuăle ar trebui să fie un aliment de bază al dietei noastre, încă din primii ani de viață. Sunt complexe din punct de vedere nutritiv, versatile și economice. Cu câteva ouă și câteva legume poți prepara un mic-dejun hrănitor și delicios. Încearcă aceste rețete cu ouă pentru mic-dejun și promitem că nu vei regreta.
Rețete cu ouă pentru mic-dejun, de încercat oricândPentru că este sezonul strugurilor dulci și aromați, nu ezita să-i conservi și pentru mai târziu, pentru a te bucura de gustul lor delicios. Începe cu rețeta de compot de struguri, simplă și rapid de preparat.
Compot de struguri, simplu și rapid de preparatPentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru un platou cu diferite aperitive, poți prepara rețeta de salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză. O poți face chiar și pentru gustarea din pauza de masă de la serviciu.
Salată de cartofi cu sfeclă roșie și maionezăPrintre rețetele de conserve pe care le prepari în această perioadă, trece pe listă și rețeta de salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă.
Salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnăTe întrebi dacă poți face cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryer în mai puțin de 30 de minute? Noi îți spunem că se poate! Vor fi crocanți la exterior și pufoși la interior, dar fără fie nevoie să folosești ulei încins în cantități mari.
Cum să faci cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryerPentru că este perioada preparării murăturilor, îți recomandăm să treci pe lista de preparare și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Se prepară simplu și rapid și îți va îmbogăți cămara.
Conopidă murată cu morcovi și hreanPizza mexicană este de fapt o adaptare la bucătăria occidentală a celebrului taco. Practic, tortilla nu mai este rulată, astfel rezultând un preparat care seamănă foarte mult cu pizza. Descoperă și tu rețeta acestui preparat care îți va condimenta mesele alături de familie și prieteni dragi.
Pizza mexicană, rețeta care îți va condimenta mesele în familiePentru că se apropie cu pași repezi sezonul rece, iar ardeii de grădină vor dispărea de pe tarabele piețelor, îți oferim o rețetă de salată de ardei copți pentru iarnă, la borcan.
Salată de ardei copți pentru iarnă, la borcanPentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru cină este perfectă o salată de vinete cu roșii și brânză sărată. Rețeta este simplă și rapid de preparat și conține puține ingrediente.
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată, perfectă pentru una dintre gustările zileiMulte persoane sar peste micul-dejun pentru că nu au timp sau dispoziția necesară să pregătească ceva. Dacă faci parte și tu din această categorie îți pot fi de folos aceste preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.
Preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara și sunt ieftinePentru că deja s-a răcorit afară, supele cremă, gustoase și consistente își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.
Supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromateQuiche Lorraine este o tartă sărată specifică bucătăriei franțuzești, însă originea ei este de fapt germană. Prima dată s-a preparat în regatul medieval Lothringen, sub stăpânire germană, pe care francezii l-au redenumit ulterior Lorraine. Cuvântul „quiche” provine din germanul „Kuchen”, adică prăjitură.
Quiche Lorraine, tarta savuroasă a francezilor. Cum sa o faci la tine acasă