Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Toamna, după câteva zile cu ploi, pădurile abundă de ciuperci comestibile precum hribii, gălbiorii și ghebele. Dacă vrei să gătești din astfel de ciuperci un preparat de toamnă savuros, îți oferim o rețetă simplă de tocăniță de ghebe.
Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savurosA început sezonul gutuilor aromate și frumos colorate și te gândești deja să conservi aroma lor și pentru iarnă? Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de gutui plină de savoare și culoare pe care o vei îndrăgi instant.
Dulceață de gutui, plină de savoare și culoareMelitzanopita este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare grecești. Este o plăcintă cu vinete pe care o vei găsi în aproape toate patiseriile. Poate fi un aperitiv sau chiar o masă principală, dacă ești pe fugă și vrei să savurezi ceva gustos și sățios.
Melitzanopita, plăcinta cu vinete a grecilor. Află rețetaPentru că ciorba de perișoare este mult adorată de familia toată, încearcă să combini perișoarele și în alte preparate. Surprinde-ți familia preparând o rețetă delicioasă și consistentă de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi.
Mâncare de cartofi cu perișoare și morcoviDacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.
Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituriDacă îți place să mănânci ouă ochi la micul dejun, dar vrei să eviți preparatele prăjite, există o soluție la fel de delicioasă, dar mai sănătoasă și mai rapidă. Poți face ouă ochi la cuptor în timp ce te pregătești să pleci la birou.
Ouă ochi la cuptor. Cum să obții un mic dejun sănătos, dar la fel de gustosSalata de vinete cu maioneză sau fără? Nu știm care este preferata ta, dar trebuie să încerci măcar o dată rețeta propusă de noi. Este mult mai cremoasă decât cea simplă și are un gust aparte.
Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetăDacă adori roșiile cherry de grădină, dar ești mâhnită că se termină sezonul lor, află că poți conserva roșii cherry la borcan, în suc de roșii. Te vei bucura de gustul lor delicios și în sezonul rece.
Roșii cherry la borcan, în suc de roșiiPrintre conservele pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.
Salată de varză cu morcovi, conservată la borcanChifteluțele sunt preferatele tuturor, dar mai ales ale copiilor. Acestea sunt printre preparatele cu carne pe care le acceptă cel mai ușor cei mici. Dacă dorești ca chifteluțele să-ți iasă și gustoase, dar și sănătoase, îți oferim o rețetă de chifteluțe din piept de pui la cuptor.
Chifteluțe din piept de pui la cuptor, mai gustoase și mai sănătoasePentru atunci când dorești să prepari plăcinte și nu ai în congelator un pachet de aluat, îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru foi de plăcintă. Este rețeta celor mai fine foi de plăcintă pe care le poți prepara acasă. Nu sunt doar fine, sunt și sănătoase, pentru că sunt preparate cu ingrediente naturale.
Rețeta pentru foi de plăcintă. Cum poți face acasă cel mai gustos aluatChiar dacă ai o rețetă proprie pentru a conserva castraveții, îți recomandăm să încerci și rețeta de castraveți bulgărești în oțet. Vei obține castraveți murați, cu gust dulce-acrișor.
Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișorPentru că este sezonul legumelor pline de savoare și culoare, include-le în cât mai multe preparate culinare. Îți oferim pe această cale o rețetă de tocăniță din carne de pui cu legume la grill, pe care o vei adora.
Tocăniță din carne de pui cu legume la grillSalatele cu cartofi sunt ușor de făcut, gustoase și sățioase. Dacă alegi cartofii potriviți, jumătate din treabă este făcută. Vei avea un preparat delicios de care să te bucuri la prânz, cină sau la gustare. Află și tu care sunt cei mai buni cartofi pentru salată.
Cei mai buni cartofi pentru salată, potrivit experțilorPentru că aripioarele de pui sunt printre cele mai îndrăgite dintre specialitățile din carne, îți oferim mai jos o rețetă de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor.
Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptorPentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!
Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnăPentru că este perioada când vinetele sunt legumele vedetă de pe tarabele piețelor, nu ezita să le conservi și pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de vinete conservate în sos de roșii, la borcan.
Vinete conservate în sos de roșii, la borcanRețeta de supă de pui este mâncarea potrivită pentru aproape oricine. Zeama este bună când ești răcită, când ești tristă, când vrei ceva bun și gustos, dar ușor. Practic, poți mânca supă de ori oricând, mai ales că nici nu costă prea mult ca să o prepari.
Rețeta clasică de supă de pui. Care este secretul eiChiar dacă găsești legume pe piață și la iarnă, nu vor avea savoarea legumelor din sezon, coapte natural, la soare. Dacă vrei să te bucuri de această aromă inegalabilă, conserv-o într-o delicioasă tocană de legume cu orez pentru iarnă.
Tocană de legume cu orez pentru iarnăPrintre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.
Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoiZacusca este unul dintre cele mai populare conserve de la noi pentru faptul că este foarte versatilă. Poate fi gustare, garnitură sau chiar fel principal. Se consumă în post cu murături sau în restul zilelor cu carne. Îți oferim o rețetă delicioasă de zacuscă de vinete ca la mama acasă. Gustul ei îți va aduce aminte de copilărie și mesele savurate alături de cei dragi.
Zacuscă de vinete ca la mama acasă. Rețeta tradiționalăGemul de caise este catifelat, parfumat și cu un gust dulce-acrișor. Cu alte cuvinte, irezistibil. Dacă îl faci în casă, din fructe proaspete, coapte exact cât trebuie, alese de tine, va fi ca un răsfăț dulce.
Gem de caise. Descoperă cea mai parfumată rețetăInspirată din arta culinară orientală, rețeta de vinete umplute cu carne este foarte aromată, complexă, dar ușor de preparat. Este un fel de mâncare extrem de sățios, dar echilibrat, așa cum avem nevoie vara.
Vinete umplute cu carne. Combinația perfectă de arome inspirată de gastronomia orientalăO porție de chipsuri de dovlecei la air fryer este o gustare sănătoasă, atunci când te uiți la televizor la filmul preferat sau când îți este foame și nu știi ce să mănânci repede. Sunt o alternativă sănătoasă la chipsurile de cartofi din comerț.
Cum să faci chipsuri de dovlecei la air fryerGranola, celebrul amestec de cereale, nuci și fructe, se numără printre cele mai sănătoase alimente pentru micul-dejun. Combinația echilibrată de proteine, zaharuri naturale și grăsimi, și aportul de vitamine și minerale, fac din granola soluția perfectă pentru prima masă a zilei. Descoperă cum să faci granola la tine acasă.
Cum să faci granola la tine acasă fără să cheltui o avereDacă vrei să faci gem de pere, ai nevoie de fructe proaspete, zemoase și parfumate. În mai puțin de o oră vei avea un desert delicios și fin, de care te poți bucura timp de mai multe luni.
Gem de pere. Cum să îl faci în doar o orăGemul de prune este printre puținele conserve pe care le poți face fără zahăr și fără să te temi că nu va fi suficient de dulce. Fructele au suficiente zaharuri naturale și pectină pentru ca magiunul să se lege, să reziste și să aibă un gust excelent.
Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea buniciiSupa de roșii cu tăieței, rece sau caldă, este tot ceea ce au nevoie în zilele caniculare de vară. Cu cât roșiile sunt mai coapte și mai cărnoase cu atât supa va fi mai delicioasă.
Supă de roșii cu tăieței. Cum să obții un preparat perfectDacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.
Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbereVinete parmigiana sau parmigiana di melanzane este unul dintre cele mai populare preparate italienești. Îmbină într-un mod delicios legumele cu brânzeturile, aromele completându-se unele pe celelalte.
Vinete parmigiana. Deliciul italienesc de care nu te mai saturiDacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.
Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșiiDacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.
Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varzăPoți face foarte ușor compot de prune. Ai nevoie doar de fructe, zahăr și apă. Acesta e minunat ca gustare, dar poți folosi fructele și pentru a face tarte sau alte prăjituri.
Rețeta de compot de prune care îți va aminti de copilăria la buniciPentru a desăvârși gustul sarmalelor sau al ciorbelor, îți recomandăm să prepari pentru iarnă rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet.
Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnăCând vrei să mănânci ceva bun, sățios și rapid poți să faci în doar 15 minute paste cu ton cu spanac. Pui aproape toate ingredientele într-o oală și aștepți să se fiarbă. Nimic nu poate fi mai ușor de atât, nu-i așa?
Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minuteDacă nu ai o rețetă proprie de zacuscă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat.
Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumatRețeta de sos de usturoi și miere e din ce în ce mai populară. Aceasta se folosește alături de salatele cu note amare, cu castraveții sau cu creveți, atât ca dressing, cât și ca marinadă. Dacă o încerci o dată, vei vrea să o repeți ori de câte ori ai nevoie de un sos.
Sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carneDacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură de pui mai deosebită, îți oferim o rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.
Pui întreg la cuptor cu lămâie și condimentePentru că la final de vară și început de toamnă prunele sunt cele mai gustoase, nu ezita să conservi aroma lor la borcane, pentru sezonul rece. Îți oferim mai jos o rețetă de marmeladă de prune, pe care merită să o încerci.
Marmeladă de prune. O rețetă pe care merită să o încerciPentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.
Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pasDacă ești în căutarea unei rețete simple de paste, dar foarte gustoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline.
Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măslineDacă te-ai plictisit de amestecul de ulei, sare și oțet pentru salata verde poți încerca un sos de miere și grepfrut. Notele sale dulci-acrișoare sunt perfecte pentru orice preparat cu frunze verzi de la salată la baby spanac.
Sos de miere și grepfrut. Tot ce ai nevoie pentru a asezona salata verdeSă gătești preparate ieftine poate fi o adevărată provocare. Dacă ai la îndemână o bucată de carne o poți asezona cu condimente și ierburi aromatice. Alături de câteva legume poți avea un fel de mâncare complex, sănătos și hrănitor.
Preparate ieftine și delicioase care te pot scoate din încurcăturăAi în plan să prepari o friptură din piept de pui, dar îți dorești să fie altfel decât în modul clasic? Îți oferim o rețetă de piept de pui Caprese, preparată la cuptor cu roșii și mozzarella.
Piept de pui Caprese. Piept de pui la cuptor cu roșii și mozzarellaS-au copt prunele negre, cărnoase și aromate, perfecte pentru a le conserva aroma pentru sezonul rece. Printre rețetele de gem, dulceață sau compot, nu ezita să prepari și rețeta tradițională românească de magiun de prune.
Magiun de prune. Rețetă tradițională româneascăNu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume!
Dovlecei umpluți cu piept de pui și legumeAtunci când te plictisești de clasica salată de roșii cu castraveți, poți încerca rețeta italiană de roșii cu pâine denumită Panzanella.
Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâineDressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată.
Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructeCompotul de piersici este unul dintre cele mai aromate și mai fine compoturi pe care le poți face pentru iarna. Poți să îl prepari atât din fructe cu tot cu coajă sau fără, cu zahăr sau cu îndulcitori.
Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarnaDulceața de piersici nu este atât de populară în România, deși procesul de preparare este destul de simplu, iar rezultatul delicios. Este parfumată, cu o textură catifelată, numai bună de pus pe o felie de pâine cu unt în zilele reci de toamnă.
Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara