Rețete de mâncare

Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Friptură / Grătar | 26 decembrie 2024

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Se întâmplă deseori să ai în frigider friptură de porc rămasă de la grătar cu care să nu știi ce să faci. Nu o arunca. Se poate transforma în alte preparate delicioase, de la sandviciuri la supe. Iată ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Aceste rețete care te vor cuceri pe loc.

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
Friptură / Grătar | 26 decembrie 2024

Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor

O tavă cu friptură de vită suculentă la cuptor este perfectă pentru o cină mai elegantă sau atunci când vrei să ai la masă un preparat mai deosebit. Este nevoie să fii atentă la detalii pentru a obține o carne suculentă și gustoasă.

Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv
Aperitive | 24 decembrie 2024

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Pregătirea mesei de Crăciun pentru invitați este o adevărată artă, iar aperitivele joacă un rol esențial, fiind adesea primul contact al oaspeților cu gusturile festive. Importanța lor nu se rezumă doar la a stimula apetitul, ci și la a crea o atmosferă primitoare și plăcută, care să pună accent pe tradiție, dar și pe rafinament. Descoperă câteva idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Iată ce poți să pregătești pentru un meniu festiv.

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
Pește | 23 decembrie 2024

File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos

Dacă ți-ai propus să-ți surprinzi familia la masa de prânz cu o rețetă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de file de șalău în crustă de migdale. Combinația dintre textura crocantă și aromată oferită de migdale și cea suculentă a cărnii de pește este cuceritoare. Poți prepara rețeta atât pentru un prânz în familie, cât și pentru o masă specială. Peștele cucerește prin gustul deosebit, dar și prin aspectul elegant.

File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată
Friptură / Grătar | 23 decembrie 2024

Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată

Carnea de vită se pretează excelent pentru preparatele la cuptor, datorită structurii sale care, printr-o gătire lentă, devine fragedă și suculentă. O friptură de vită la cuptor poate fi simplă sau sofisticată, în funcție de metoda de preparare și ingredientele adăugate. De asemenea, se pot face tocănițe sau alte preparate delicioase. Iată câteva rețete cu carne de vită la cuptor pe care să le încerci la cină.

Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb
Galerie foto
Friptură / Grătar | 22 decembrie 2024

Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb

Aceste rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb sunt ideale de preparat pentru masa de Crăciun sau pentru un prânz delicios în familie. Rețeta îți oferă o combinație rafinată între carnea de porc fragedă, umplutura suculentă de ciuperci și un sos fin de vin alb, care le completează perfect. Texturile delicate și aromele intense transformă această rețetă într-un preparat ideal pentru ocazii speciale sau pentru un prânz de neuitat.

Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători
Galerie foto
Aperitive | 22 decembrie 2024

Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători

Dacă nu adori carnea de porc și vrei o alternativă delicioasă pentru mesele sărbătorilor, încearcă o rețetă de piftie de curcan. Este un preparat tradițional, apreciat pentru textura sa fină și gustul savuros. Gătită lent, piftia surprinde cu aroma bogată a cărnii de curcan combinată cu delicatețea gelatinei naturale din oase.

Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Galerie foto
Friptură / Grătar | 21 decembrie 2024

Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu

Această rețetă de coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu, impresionează prin aromele intense și carnea care se desprinde ușor de pe os. Marinarea prealabilă asigură o textură suculentă. Gătirea lentă în cuptor face ca toate aromele să se îmbine armonios.

Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Galerie foto
Friptură / Grătar | 20 decembrie 2024

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Dacă nu ai preparat până acum cârnații, îți oferim mai jos o rețetă de cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită. Rețeta este una tradițională în bucătăria românească și este ideală pentru mesele Sărbătorilor de iarnă.

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Friptură / Grătar | 20 decembrie 2024

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte

Rulada din piept de curcan la cuptor este o opțiune culinară rafinată și gustată, perfectă pentru a impresiona la mesele festive sau pentru a aduce o notă de eleganță la o cină în familie. Această delicioasă specialitate culinară este apreciată pentru gustul său bogat și textura suculentă a cărnii, iar servirea ei poate fi acompaniată de o varietate de garnituri și salate, creând o masă memorabilă și satisfăcătoare.

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Budincă de dovlecei. Rețeta de post
Mâncăruri de post | 18 decembrie 2024

Budincă de dovlecei. Rețeta de post

Rețeta de budincă de dovlecei îmbină perfect simplitatea cu rafinamentul. Cu o textură cremoasă și un gust ușor dulceag, acest fel de mâncare poate fi adaptat cu ușurință în funcție de preferințele culinare sau de ocazie, fiind potrivită atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru momentele speciale.

Budincă de dovlecei. Rețeta de post
Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
Supe / Ciorbe | 18 decembrie 2024

Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă

Această supă cremă de fenicul cu somon afumat este un preparat reconfortant, ce combină aroma subtilă, dulceagă a feniculului cu gustul intens, sărat și afumat al somonului. Textura cremoasă a supei este delicată, completată perfect de bucățelele de somon afumat, care adaugă o notă de rafinament și un contrast plăcut. Este o alegere excelentă pentru o masă elegantă, dar surprinzător de ușor de pregătit.

Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mâncăruri de post | 17 decembrie 2024

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Această supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos are o combinație vibrantă de culori și arome. Sfecla aduce o dulceață naturală, completată perfect de cremozitatea laptelui de cocos și o notă subtilă de ghimbir pentru prospețime. Este o alegere sănătoasă, sățioasă și reconfortantă, perfectă pentru zilele reci.

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă
Mâncăruri de post | 16 decembrie 2024

Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă

În perioadele de post ai nevoie de surse de proteine de calitate, iar ciupercile sunt o variantă delicioasă. Cel mai simplu este să prepari o mâncare de ciuperci de post, la care să adaugi și alte legume și verdețuri pentru un plus de vitamine și savoare.

Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă
Rețeta de ceviche, pește marinat ca în America de Sud
Pește | 15 decembrie 2024

Rețeta de ceviche, pește marinat ca în America de Sud

Ceviche este unul dintre cele mai emblematice preparate din bucătăria latino-americană, având origini profund legate de coasta Pacificului, în special din Peru. Cu o combinație de arome proaspete și texturi delicate, acest preparat crud-marinate este un omagiu adus bogățiilor maritime ale regiunii și creativității culinare ancestrale.

Rețeta de ceviche, pește marinat ca în America de Sud
Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
Aluaturi | 15 decembrie 2024

Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă

Piadina, cunoscută și sub numele de piada, este o pâine plată italiană, originară din regiunea Emilia-Romagna, care a devenit un simbol culinar al acestei zone. Simplă și versatilă, piadina este un exemplu perfect al artei culinare italiene, combinând ingrediente de bază cu tehnici tradiționale pentru a crea un preparat delicios și universal iubit.

Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
Mâncăruri de post | 14 decembrie 2024

Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă

Rețeta de tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post, se poate servi în perioada de restricții alimentare din motive religioase. Este gustoasă, plină de proteine și vitamine și poate fi o consumată atât la prânz, cât și la cină. Iată o rețetă simplă de tocănița de ciuperci de post mănăstirească.

Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Supe / Ciorbe | 13 decembrie 2024

Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post

Supă crema de mazăre este una dintre cele mai apreciate rețete de confort culinar, iar varianta de post nu face excepție. Această supă ușoară, dar hrănitoare, este perfectă pentru zilele în care dorești să te răsfeți cu un preparat sănătos, fără ingrediente de origine animală.

Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Galerie foto
Aperitive | 13 decembrie 2024

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională

Această rețetă tradițională de șuncă fiartă în zeamă de varză se prepară după o metodă veche și îndrăgită. Este specifică mai ales în zonele rurale din România, unde zeama de varză (mura) era folosită atât pentru conservare, cât și pentru aromatizare. Rezultatul este o șuncă fragedă, suculentă, cu un gust complex, o combinație savuroasă de sărat, acrișor și ușor condimentat.

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Supe / Ciorbe | 12 decembrie 2024

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Supa crema de ciuperci este un preparat cremos, bogat în proteine, potrivit pentru zilele reci. Se servește cu crutoane cu usturoi sau simple sau cu pâine proaspete. Descoperă și tu pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci.

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Mâncăruri de post | 11 decembrie 2024

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Când vrei să mănânci în post un preparat bogat în proteine și vitamine, cu un gust plăcut, cu note dulci și o textură ușor crocantă, atunci poți face o mâncare de mazăre fără carne. Se prepară rapid și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente.

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Aluaturi | 11 decembrie 2024

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Oricând ai nevoie de un aluat pentru plăcinte, fie dulci, fie sărate, folosește pâte bisée. Acest aluat clasic franțuzesc, numit uneori și „aluat sfărâmicios”, se distinge prin textura sa delicată și capacitatea de a oferi suport umpluturilor variate fără a le concura aromele. Iată cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Aceste sfaturi ușor de urmat.

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Paste | 10 decembrie 2024

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Dovleacul nu este potrivit doar în plăcinte. Este atât de versatil, încât este un ingredient savuros într-o mulțime de preparate sărate. Iată o rețetă de paste cu sos de dovleac și parmezan atât de cremoase și aromate, încât vor deveni preferatele tale.

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
Galerie foto
Mâncăruri de post | 10 decembrie 2024

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Printre rețetele de mâncăruri din categoria celor de post se numără și rețeta de piure de bob uscat, pe care ți-o oferim detaliată mai jos. Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și hrănitoare, specifică bucătăriei tradiționale din multe regiuni. Este similar cu piureul de fasole, având o textură cremoasă și un gust delicat, perfect pentru a fi servit ca garnitură sau fel principal, cu pâine prăjită și murături.

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
Supe / Ciorbe | 9 decembrie 2024

Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă

Ciorba de mazăre este una dintre acele rețete care se bucură de o popularitate constantă datorită simplității și gustului său inconfundabil. Dulceața naturală pe care o are mazărea, combinată cu savoarea legumelor proaspete și, eventual, cu aromele îmbietoare ale unor condimente bine alese, transformă această ciorbă într-un preparat de bază, potrivit pentru orice sezon. Iată o rețetă simplă de ciorbă de mazăre cu găluște.

Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Mâncăruri de post | 9 decembrie 2024

Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă

O porție de tocană de ciuperci cu ceapă este o alegere excelentă în perioada postului. Gătite într-o tocană cu ceapă și condimente, ciupercile își păstrează proprietățile nutritive și devin o bază excelentă pentru un fel de mâncare echilibrat din punct de vedere caloric.

Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Garnituri | 8 decembrie 2024

Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat

Dacă te-ai plictisit de garniturile clasice, poți încerca să prepari piure de mazăre. Se potrivește cu orice fel de preparat din carne și este foarte bogat în proteine. Pentru piure de mazăre rețeta este simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Galerie foto
Friptură / Grătar | 7 decembrie 2024

Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit

Această rețetă de mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie îmbină frăgezimea mușchiulețului de porc cu aroma dulce-acrișoară a portocalelor, rezultând un preparat elegant și savuros. Este perfect pentru masa de Crăciun, o cină specială sau pentru a adăuga un strop de rafinament mesei de zi cu zi.

Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special
Aperitive | 6 decembrie 2024

Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special

Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc este una dintre acele rețete simple, dar extrem de versatilă, care nu doar că pune în valoare ingredientele de sezon, dar adaugă și un strop de eleganță în orice masă. Originară din Italia, frittata a devenit un fel de mâncare apreciat în întreaga lume. Este perfectă atât pentru mic dejun, prânz, cină, dar și ca gustare sau aperitiv. Încearcă rețeta de frittata cu prosciutto, roșii și busuioc la orice masă

Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special
Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Galerie foto
Aperitive | 5 decembrie 2024

Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Această ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză este delicioasă și spectaculoasă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru un aperitiv rafinat. Combinația de spanac, somon afumat și crema de brânză oferă un echilibru de arome proaspete și savuroase. Iar aspectul său în formă de spirală adaugă un plus de eleganță la orice masă.

Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Tocană de pui cu ciuperci. Pașii simpli pentru a prepara o masă gustoasă
Rețete de mâncare | 4 decembrie 2024

Tocană de pui cu ciuperci. Pașii simpli pentru a prepara o masă gustoasă

Rețeta de tocană de pui cu ciuperci este delicioasă pentru o masă de prânz sau o cină. Se pregătește ușor, fără prea multe ingrediente. Rezultatul este un preparat cu o textură ușor cremoasă, cu un gust plăcut.

Tocană de pui cu ciuperci. Pașii simpli pentru a prepara o masă gustoasă
Rețeta simplă de supă cremă de legume. Ce să adaugi pentru un gust desăvârșit
Supe / Ciorbe | 4 decembrie 2024

Rețeta simplă de supă cremă de legume. Ce să adaugi pentru un gust desăvârșit

Rețeta simplă de supă cremă de legume se servește de obicei caldă așa că nu ezita să o prepari când se lasă vremea rece. Se face atât de ușor și cu atât de multă libertate în ceea ce privește ingredientele încât o poți găti zilnic, în alt mod, fără să te plictisești.

Rețeta simplă de supă cremă de legume. Ce să adaugi pentru un gust desăvârșit
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Supe / Ciorbe | 3 decembrie 2024

Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea

Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte ușor, din doar câteva ingrediente. Descoperă și tu cum se prepară ciorba de ciuperci. Mai jos găsești rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea.

Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Galerie foto
Garnituri | 1 decembrie 2024

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Această rețetă simplă și aromată de bulgur cu roșii și usturoi provine din bucătăria libaneză, renumită pentru combinațiile sale echilibrate de arome și texturi. Bulgurul combinat cu roșii suculente, usturoi parfumat și condimente specifice, se transformă într-un preparat reconfortant și sănătos. Poate fi servit ca garnitură, fel principal ușor sau cină.

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 30 noiembrie 2024

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Dacă nu mai ai idei de supe creme care să pună în valoare gustul și proprietățile legumelor de toamnă, încearcă rețeta de supă cremă de conopidă cu praz. Combinația dintre aroma delicată a conopidei și dulceața subtilă a prazului, se transformă într-un preparat cremos, hrănitor și reconfortant.

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Garnituri | 29 noiembrie 2024

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Conopida la cuptor este un preparat versatil și delicios, care poate fi servit în mai multe moduri și poate fi asociat cu diverse mâncăruri. Conopida la cuptor poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Se potrivește bine cu preparate din carne la grătar, cu pește, cu orez sau cu tocană de legume sau curry. Încearcă și tu această rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Descoperă cum și la ce temperatură se prepară.

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuri
Friptură / Grătar | 29 noiembrie 2024

Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuri

Osso Buco este un preparat emblematic al bucătăriei italiene, originar din regiunea Lombardia, în special din orașul Milano. Numele său provine din italiană, însemnând „os cu gaura”, referindu-se la osul central care conține măduvă.

Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuri
Cele mai bune marinade pentru coastele de porc. Rețete simple și rapide
Sosuri | 28 noiembrie 2024

Cele mai bune marinade pentru coastele de porc. Rețete simple și rapide

Condimentele pot transforma o bucată banală de carne într-un preparat special. Coastele de porc sunt atât de iubite tocmai atunci când sunt masate cu sosuri și ierburi aromatice și lăsate să preia aromele lor și de-abia apoi gătite. Iată cele mai bune marinade pentru coastele de porc. Rețetele acestea sunt simple și rapide.

Cele mai bune marinade pentru coastele de porc. Rețete simple și rapide
5 rețete cu tortellini pe care să le încerci oricând vrei să gătești ceva rapid și gustos
Rețete de mâncare | 26 noiembrie 2024

5 rețete cu tortellini pe care să le încerci oricând vrei să gătești ceva rapid și gustos

Tortellini sunt un tip de paste tradiționale italiene, originare din regiunea Emilia-Romagna, cunoscute pentru forma lor specifică de inel sau „mic covrig”, cu margini îndoite care înfășoară o umplutură. Iată câteva rețete cu tortellini pe care le poți pregăti pentru prânz sau cină.

5 rețete cu tortellini pe care să le încerci oricând vrei să gătești ceva rapid și gustos
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
Paste | 25 noiembrie 2024

Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă

Spaghetti alla Nerano este un preparat culinar tradițional din regiunea Campania, Italia, care îmbină gustul bogat al pastelor cu arome delicate și ingrediente proaspete. Originile acestui fel de mâncare sunt legate de un mic sat de coastă numit Nerano, situat în apropierea Peninsulei Sorrento.

Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Aluaturi | 25 noiembrie 2024

Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie

Poți cumpăra covrigi de la colțul străzii, dar îi poți face și acasă, mai ales dacă vrei să controlezi calitatea ingredientelor. Nu este nimic complicat și probabil deja ai în casă tot ce îți trebuie. Iată cum poți face rețeta simplă de covrigi de casă.

Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
Sosuri | 24 noiembrie 2024

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant

Sosul piri-piri este un condiment originar din Africa, dar popularizat de bucătăria portugheză, unde a devenit un element de bază datorită gustului său intens și versatilității în preparatele culinare. Cu un gust profund, picant și ușor afumat, sosul piri-piri este făcut din ardei iuți piri-piri, combinați cu usturoi, oțet, ulei de măsline și diverse condimente care îi amplifică aroma distinctivă.

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Galerie foto
Mâncăruri de post | 23 noiembrie 2024

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post

Dacă vrei să testezi gustul năutului și altfel decât în clasicele rețete de hummus, avem pentru tine o rețetă de tagliatelle cu năut în sos de roșii. Este rețeta unui preparat de post, delicios, hrănitor și foarte sățios. Conține ingrediente simple și puține, dar care se combină în mod armonios, oferind un gust desăvârșit preparatului.

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Galerie foto
Paste | 22 noiembrie 2024

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Una dintre rețetele cu paste pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină este rețeta de paste cu ciuperci de post. Nu ai altceva de făcut pentru această rețetă, doar să fierbi pastele în modul clasic și să prepari ciupercile la tigaie. Apoi le combini și ai rezolva una dintre mesele principale ale zilei, într-un timp foarte scurt.

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Paste | 21 noiembrie 2024

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Această rețetă de paste cu broccoli și măsline este o alegere simplă și rapidă pentru o masă echilibrată, plină de nutrienți. Este ideală pentru o cină rapidă și plină de savoare, perfectă pentru a satisface dorințele de a mânca ceva sănătos și delicios.

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 21 noiembrie 2024

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Această supă cremă de dovleac cu usturoi copt este o combinație perfectă între dulceața naturală a dovleacului și aroma intensă a usturoiului copt. Textura catifelată și gustul bogat o transformă într-un preparat reconfortant, ideal pentru zilele răcoroase. Rețeta este un exemplu simplu și delicios al modului în care ingredientele de sezon pot crea o masă memorabilă.

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
Galerie foto
Aperitive | 20 noiembrie 2024

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dacă te-ai plictisit de dovleacul copt în modul clasic și cauți alte variante, îți oferim o rețetă de dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente. Preparat în acest mod miezul dovleacului va fi plăcut aromat. Este ideal de servit atât simplu, cât și transformat în piure sau supă cremă.

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
Galerie foto
Mâncăruri de post | 20 noiembrie 2024

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Această mâncare de mazăre cu morcovi, de post, este cremoasă și plină de savoare, datorită gustului dulce al mazării și al morcovilor, echilibrat de cel acrișor al sucului de roșii. Este o mâncare hrănitoare și ușor de digerat, perfectă pentru un prânz sau o cină sănătoasă. Poate fi servită simplă sau alături de o salată de sezon și o felie de pâine proaspătă.

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Aluaturi | 19 noiembrie 2024

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Lipia libaneză, cunoscută și ca pita sau khubz, este un element de bază în bucătăria libaneză și în multe culturi din Orientul Mijlociu, având o istorie bogată ce datează de mii de ani. Este una dintre primele tipuri de pâine coaptă de popoarele antice din Mesopotamia și Egiptul Antic. De aici s-a răspândit în întreaga lume.

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Paste | 19 noiembrie 2024

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro este un preparat culinar italian care îmbină simplitatea cu aromele bogate ale ingredientelor proaspete. Originară din sudul Italiei, această rețetă se concentrează pe utilizarea roșiilor, uleiului de măsline, usturoiului și, adesea, a busuiocului proaspăt. Rețeta reflectă esența bucătăriei italiene, care pune accent pe ingredientele de calitate și tehnicile tradiționale de preparare.

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
închide