Roșii umplute cu ton și legume. Rețeta unor gustări delicioase, de vară
Rețeta de roșii umplute cu ton și legume este ideală pentru zilele călduroase de vară. Poate fi preparată și pentru un platou cu aperitive deosebite, la orice masă festivă. Este un preparat ușor, răcoritor și foarte versatil, putând folosi o mulțime de combinații de ingrediente.
Galerie foto
Această rețetă combină prospețimea roșiilor cu savoarea tonului din conservă și efectul crocant al legumelor. Te vei bucura de un preparat simplu, rapid, dar sănătos și delicios. Rețeta este ușor de personalizat, oferind posibilitatea de a varia legumele și a adăuga surse de proteine pentru a se adapta gusturilor și nevoilor fiecăruia. Roșiile umplute astfel se servesc reci, aducând un plus de prospețime și savoare oricărei mese.
Vara cele mai rapide și mai apreciate preparate sunt cele care se pot servi reci, abia scoase din frigider. Salatele, supele și ciorbele de legume sunt cele care oferă savoare, dar și hidratare organismului. Iar roșiile sunt printre cele mai populare legume de vară. Din ele poți prepara o mulțime de feluri de mâncare.
Din categoria preparatelor cu roșii, care se servesc reci, mai poți încerca și rețeta de supă rece de roșii denumită Gazpacho, din bucătăria spaniolă. Iar mai jos îți oferim rețeta de roșii umplute cu ton și legume, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună de la început toate ingredientele pe masa de lucru, pentru că rețeta se prepară rapid și ai nevoie să ai la îndemână toate ingredientele. Adună și ustensilele de lucru, dar și vasele în care vei amesteca ingredientele.
Cum prepari rețeta de roșii umplute cu ton și legume
Prima dată pregătești roșiile care necesită spălare și ștergere. Apoi secționezi un capac din partea superioară și scobești miezul, lăsând o margine de 5-6 mm grosime de jur împrejur. Toacă interiorul roșiilor mărunt și îl amestecăm cu celelalte ingrediente.
Următorul pas constă în scurgerea fileului de ton din conservă. După scurgere stropește-l cu puțin suc de lămâie.
Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță ardeiul și toacă-le în cuburi micuțe.
Ia un bol încăpător și amestecă toate aceste ingrediente. Asezonează-le cu sare și piper, după gust. Adaugă și frunze de pătrunjel verde, tocate mărunt și omogenizează bine amestecul.
Cu acest amestec de ingrediente umple cupele de roșii și așază-le pe platouri de servire.
Așază deasupra lor capacele de la roșii, pe care le-ai îndepărtat anterior. Acoperă delicioasele roșii umplute cu ton și legume cu folie de prospețime și lasă-le un timp la rece.
Dacă îți mai rămâne salată de ton cu legume, o poți servi pe felii de pâine simple sau prăjite. Poți adăuga și frunze de salată verde, pentru un plus de prospețime.
Descoperă și o rețetă de roșii umplute cu carne și orez. Este savuroasă, consistentă și hrănitoare, merită preparată pentru masa de prânz sau pentru cină.