Ruladă cu ciocolată albă și vișine. Desert delicios și elegant
Pentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu un desert delicios și elegant, prăjiturile sub formă de ruladă poate fi alegerea perfectă. Îți oferim în acest scop o rețetă de ruladă cu ciocolată albă și vișine.
Rețeta nu este grea și nici lista de ingrediente nu este complexă. Chiar dacă folosești mai multe ingrediente, acestea sunt destul de simple. Sunt ingrediente comune rețetelor simple pentru prăjituri. Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să prepari o foaie de pandișpan cu cacao. O poți aromatiza după preferință, cu rom sau cu vanilie. Iar pentru umplut, vei prepara o cremă din ciocolată albă cu mascarpone. Aroma o adaugi tot după preferințe. Vișinele adăugate pot fi dintre cele congelate sau din compot. În sezonul coacerii acestora, poți prepara rulada cu vișine proaspete.
Această rețetă de ruladă se încadrează perfect pentru a fi preparată cu ocazia zilelor în care sărbătorim iubirea. Acestea sunt: Valentine’s Day, ziua de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie. Are culorile specifice acestor sărbători în care celebrăm iubirea.
Iar una dintre cele mai populare rețete de desert, care se prepară special pentru zilele amintite, este rețeta Red Velvet Cupcakes. Trece-o și pe aceasta pe lista de preparat, alături de rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao. Adună de la început toate ingredientele necesare aluatului pentru a le avea la îndemână când începi amestecarea lor.
Cum prepari foaia pentru ruladă cu ciocolată albă și vișine
Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le pentru minim 15 minute la temperatura camerei. Între timp, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și așezi hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Peste gălbenușuri adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă-le până când devin spumoase, iar zahărul este dizolvat. Adaugă uleiul și esența și omogenizează bine compoziția. Apoi, încorporează în compoziție puțin câte puțin din făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao.
Amestecă energic albușurile cu telul sau cu mixerul, până când devin spumoase. Adaugă peste ele cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, amestecând intens pentru a obține o bezea fermă. Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă și mișcări circulare, pentru a obține un aluat aerat.
Întindem aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, umezește un ștergar curat de bucătărie, așază-l pe o suprafață plană și răstoarnă foaia de ruladă cu cacao peste el. Rulează foaia în ștergar, fără a îndepărta hârtia de copt. Las-o să se răcească rulată în ștergar. După răcire o vei desface cu atenție și îndepărtezi hârtia de copt.
Cum prepari crema și formezi rulada
Așază o crăticioară pe baie de aburi și topește ciocolata albă în 100 ml de smântână lichidă. Amestecă pentru omogenizare, apoi lasă compoziția să se răcească. După răcirea completă amestec-o cu brânza mascarpone.
Cantitatea de smântână lichidă rămasă amestec-o până când capătă consistență și adaugă 25 gr de zahăr pudră. Amestecă energic până când se transformă în frișcă fermă. Încorporează frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Nu uita să adaugi și un praf de sare, pentru a accentua gustul cremei.
Amestecă într-o sită vișinele cu 25 gr de zahăr pudră și lasă-le să se scurgă bine.
Oprește într-un bol 3-4 linguri din crema de ciocolată albă, pentru decorul ruladei. Cealaltă parte de cremă întinde-o uniform peste foaia de ruladă. Așază vișinele la unul din capetele foii, apoi rulează foaia strâns, pornind de la capătul cu vișine. Împacheteaz-o în hârtia de copt și pune-o la frigider pentru aproximativ o oră.
Decorează rulada cu crema oprită și rulourile de ciocolată colorate.
Descoperă și o rețetă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone.