Ruladă cu ciocolată albă și vișine. Desert delicios și elegant

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu un desert delicios și elegant, prăjiturile sub formă de ruladă poate fi alegerea perfectă. Îți oferim în acest scop o rețetă de ruladă cu ciocolată albă și vișine.

Maria Udrea
Publicat: 8 februarie 2024, 04:04

Galerie foto

Rulada este delicioasă și are un aspect elegant / Shutterstock

Rețeta nu este grea și nici lista de ingrediente nu este complexă. Chiar dacă folosești mai multe ingrediente, acestea sunt destul de simple. Sunt ingrediente comune rețetelor simple pentru prăjituri. Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să prepari o foaie de pandișpan cu cacao. O poți aromatiza după preferință, cu rom sau cu vanilie. Iar pentru umplut, vei prepara o cremă din ciocolată albă cu mascarpone. Aroma o adaugi tot după preferințe. Vișinele adăugate pot fi dintre cele congelate sau din compot. În sezonul coacerii acestora, poți prepara rulada cu vișine proaspete.

Citește și

Această rețetă de ruladă se încadrează perfect pentru a fi preparată cu ocazia zilelor în care sărbătorim iubirea. Acestea sunt: Valentine’s Day, ziua de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie. Are culorile specifice acestor sărbători în care celebrăm iubirea.

Iar una dintre cele mai populare rețete de desert, care se prepară special pentru zilele amintite, este rețeta Red Velvet Cupcakes. Trece-o și pe aceasta pe lista de preparat, alături de rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao. Adună de la început toate ingredientele necesare aluatului pentru a le avea la îndemână când începi amestecarea lor.

Cum prepari foaia pentru ruladă cu ciocolată albă și vișine

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le pentru minim 15 minute la temperatura camerei. Între timp, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și așezi hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Peste gălbenușuri adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă-le până când devin spumoase, iar zahărul este dizolvat. Adaugă uleiul și esența și omogenizează bine compoziția. Apoi, încorporează în compoziție puțin câte puțin din făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao.

Amestecă energic albușurile cu telul sau cu mixerul, până când devin spumoase. Adaugă peste ele cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, amestecând intens pentru a obține o bezea fermă. Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă și mișcări circulare, pentru a obține un aluat aerat.

Întindem aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, umezește un ștergar curat de bucătărie, așază-l pe o suprafață plană și răstoarnă foaia de ruladă cu cacao peste el. Rulează foaia în ștergar, fără a îndepărta hârtia de copt. Las-o să se răcească rulată în ștergar. După răcire o vei desface cu atenție și îndepărtezi hârtia de copt.

Cum prepari crema și formezi rulada

Așază o crăticioară pe baie de aburi și topește ciocolata albă în 100 ml de smântână lichidă. Amestecă pentru omogenizare, apoi lasă compoziția să se răcească. După răcirea completă amestec-o cu brânza mascarpone.

Cantitatea de smântână lichidă rămasă amestec-o până când capătă consistență și adaugă 25 gr de zahăr pudră. Amestecă energic până când se transformă în frișcă fermă. Încorporează frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Nu uita să adaugi și un praf de sare, pentru a accentua gustul cremei.

Amestecă într-o sită vișinele cu 25 gr de zahăr pudră și lasă-le să se scurgă bine.

Oprește într-un bol 3-4 linguri din crema de ciocolată albă, pentru decorul ruladei. Cealaltă parte de cremă întinde-o uniform peste foaia de ruladă. Așază vișinele la unul din capetele foii, apoi rulează foaia strâns, pornind de la capătul cu vișine. Împacheteaz-o în hârtia de copt și pune-o la frigider pentru aproximativ o oră.

Decorează rulada cu crema oprită și rulourile de ciocolată colorate.

Descoperă și o rețetă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone.

Citește și
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
14 mai, 05:48
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
13 mai, 07:23
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cansu Tosun s-a reunit cu fratele său și spune că începe un nou proiect profesional. Cum arată Fırat Tosun
Cansu Tosun s-a reunit cu fratele său și spune că începe un nou proiect profesional. Cum arată Fırat Tosun
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Galette cu căpșuni. Desert simplu și ușor
Galette cu căpșuni. Desert simplu și ușor
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Cardi B intenționa să arate „ca o femeie în vârstă” la Met Gala 2024. Cântăreața s-a răzgândit deoarece „era puțin speriată de cum vor ieși pozele”
Cardi B intenționa să arate „ca o femeie în vârstă” la Met Gala 2024. Cântăreața s-a răzgândit deoarece „era puțin speriată de cum vor ieși pozele”
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
fresh

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție