Salată de cartofi cu maioneză vegetală, perfectă pentru zilele de post
Rețetele de salate pe bază de cartofi sunt la mare căutare în perioadele de post. Una dintre acestea, pe care ți-o propunem spre testare, este rețeta de salată de cartofi cu maioneză vegetală.
Cartofii sunt printre cele mai populare alimentele, folosite în toate bucătăriile lumii. Se găsesc în piețe pe tot parcursul anului și sunt foarte accesibili. Rețetele cu cartofi sunt foarte versatile. Aceștia pot fi folosiți în aproape toate categoriile de rețete. Poți prepara din ei diferite rețete de aperitive, de salate, ciorbe sau mâncăruri scăzute. Îi poți folosi chiar și în aluaturi, dar și în deserturi.
Rețetele în care folosești cartofi nu mai necesită foarte multe ingrediente, pentru că aceștia oferă consistență și sățietate. Preparatele cu cartofi sunt foarte gustoase, dar și foarte hrănitoare. Poți combina cartofii cu multe alte ingrediente, pentru gusturi deosebite. Salatele de cartofi sunt foarte simple, de obicei, dar se pot adapta după gusturile și preferințele fiecăruia.
Descoperă aici și o rețetă de salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză, simplă și delicioasă, care poate fi preparată și în varianta de post. În continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari, pentru salata de cartofi cu maioneză de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor pe care îi vei fierbe întregi, fără a le îndepărta coaja. În timp ce cartofii fierb, te poți ocupa de pregătirea celorlalte ingrediente.
Cum prepari salată de cartofi cu maioneză vegetală
După ce ai spălat cartofii, pune-i într-o cratiță și acoperă-i bine cu apă. Așază cratița pe flacăra aragazului și lasă-i să fiarbă până când se pătrund bine la testul cu furculița.
Apoi, îi transferi într-o sită mare și îi treci prin jetul de apă rece de la chiuvetă, pentru a stopa procesul termic. După ce se temperează, curăță cartofii de coajă și taie-i în bucăți mai mari și cât mai colțuroase.
În intervalul de timp în care cartofii fierb, curăță ceapa și toac-o mărunt. Pune-o într-un bol și presară sare peste ea. Adaugă puțin oțet sau suc de lămâie și acoperă bolul cu un capac. Lasă ceapa să se marineze până când pregătești toate celelalte ingrediente. Curăță capetele ridichilor și clătește-le cu apă rece, Apoi le tai în felii cât mai subțiri. Poți folosi o mandolină de feliat legume, dacă deții una. Scurge măslinele verzi sau caperele și clătește-le cu apă rece. Dacă sunt sărate, mai lasă-le 5-6 minute în apă rece.
Într-un bol, amestecăm maioneza vegetală cu muștarul clasic. Descoperă aici și o rețetă de maioneză de post, preparată în două moduri.
Pune cartofii tocați în salatieră și amestecă-i cu ceapa marinată. Adaugă amestecul de maioneză vegetală cu muștar. Amestecă ușor ingredientele pentru a nu strivi cartofii. Apoi adaugă măslinele verzi sau caperele și rondelele de ridichi roșii.
Toacă mărarul verde mărunt și decorează cu el delicioasa salată de cartofi cu maioneză vegetală. Bucură-te de gustul ei delicios, la una dintre mesele principale ale zilei, sau ca și gustare în pauza de masă de la birou.
Pentru data viitoare când mai dorești să prepari o salată simplă, îți recomandăm să încerci rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie.