Sandvișuri cu sfeclă roșie și hering. Rețetă tradițională, rusească
Pentru un mic dejun savuros sau pentru gustările din pauza de masă de la birou, prepară o rețetă de sandvișuri cu sfeclă roșie și hering. O poți pregăti de seara, iar a doua zi ai masa asigurată.
Galerie foto
Este o rețetă simplă, inspirată din bucătăria tradițională rusească. Este ideală chiar și pentru un platou cu aperitive festive. Sandvișurile au un gust dulce-picant, de la usturoiul adăugat și sunt foarte hrănitoare. Consumul de sfeclă roșie este foarte recomandat de specialiștii în nutriție, datorită multiplelor de beneficii pentru sănătate.
Poți include sfeclă roșie în alimentație, adăugând-o în diferite preparate dulci, dar și sărate. În rețeta de sandvișuri rusești, sfecla roșie se folosește coaptă și răzuită și se amestecă cu o pastă de usturoi și cremă de brânză. Mai adaugi și puțină ceapă roșie marinată în oțet, iar heringul file, afumat va desăvârși gustul amestecului de ingrediente.
Descoperă și o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sandvișuri cu sfeclă roșie și hering.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei de sandvișuri tradiționale rusești constă în coacerea sfeclei roșii. Sfecla roșie se împachetează în în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se pune la copt în cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute.
Cum prepari sandvișuri cu sfeclă roșie și hering
În intervalul de timp cât sfecla roșie va sta în cuptor pentru coacere, poți pregăti celelalte ingrediente. Mai întâi marinează ceapa roșie. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o în fâșii. Pune fâșiile de ceapă într-o caserolă cu capac și presară sare și piper peste ele. Adaugă oțetul de vin roșu și 1/2 lingură de ulei. Pune capacul la caserolă și agit-o pentru a se amesteca bine fâșiile de ceapă cu aceste ingrediente. Lasă ceapa la marinat până când se coace sfecla.
Curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare. Apoi amestecă-l cu 1/2 lingură de ulei, ca pentru mujdei. Adaugă crema de brânză și omogenizează bine amestecul.
După ce sfecla este bine coaptă, las-o să se răcească, curăț-o și dă-o pe răzătoarea mare.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți pregăti delicioasele sandvișuri cu sfeclă roșie și hering.
Amestecă sfecla răzuită cu ceapa roșie marinată și scursă. Apoi adaugă pasta de usturoi cu brânză și omogenizează amestecul.
Așază acest amestec peste feliile de pâine integrală, iar deasupra așază bucăți de hering afumat. Decorează sandvișurile cu rondele de ceapă albă. Le mai poți decora și cu fâșii subțiri de castraveți sau cu alte ingrediente preferate. Fâșiile de castraveți le poți umple cu crema de brânză și rula frumos, pentru un aspect spectaculos al sandvișurilor.
Printre aperitivele pe care ți-ai propus să le prepari pentru un platou festiv, mai poți prepara rețeta de biluțe de brânză cu ardei și condimente.