Suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic: rețeta rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Sfârșitul verii este momentul ideal să te bucuri de gustul bogat și vibrant al roșiilor pentru a prepara suc de roșii pentru iarnă, în sticle de plastic. Este versatil și oferă o modalitate delicioasă de a savura gustul verii în timpul sezonului rece și poate fi folosită în numeroase rețete.

Suc de roșii pentru iarnă pus în sticle de plastic
Sucul de roșii pentru iarnă în sticle de plastic se poate păstra la congelator sau în locuri răcoroase / Shutterstock

O porție de suc de roșii pentru iarnă în sticle de plastic poate fi folosit la sosuri și ciorbe până la tocănițe și paste. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, licopen și antioxidanți. Aceste substanțe nutritive pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății pielii și a vederii. Te va ajuta să a-i mai multă energie în sezonul rece.

Sucul de roșii făcut în casă are un gust autentic și proaspăt, fără arome artificiale sau conservanți. Poți controla și ajusta aromele și textura după preferință.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală bine roșiile și îndepărtează codițele. Se poate tăia o mică cruce pe partea de jos a fiecărei roșii pentru a ușura curățarea pielii după fierbere.

Cum prepari rețeta de suc de roșii

Se pun roșiile într-o oală mare cu apă clocotită. Se lasă să fiarbă timp de 1-2 minute sau până când pielea începe să se desprindă. Se scot roșiile din apă clocotită și se pun într-un castron cu apă rece și gheață pentru a le răci rapid. După răcire, se desprinde coaja roșiilor cu ajutorul unui cuțit mic.

Se mărunțesc roșiile sau se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie pentru a obține un piure. Se pune piureul de roșii într-o oală mare și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute. Acest lucru va ajuta la evaporarea excesului de apă și la concentrarea aromei roșiilor.

După ce piureul de roșii a fost fiert, se adaugă sarea și sucul de lămâie.

Cum pregătești sticlele

Între timp, se spală și se sterilizează sticlele de plastic și capacele. Aceasta se poate face prin scufundarea lor în apă clocotită timp de câteva minute sau prin folosirea unui sterilizator de borcane. Apoi se umplu sticlele de plastic cu sucul de roșii fierbinte, lăsând aproximativ 1-2 cm spațiu liber la vârf. Se închid bine sticlele cu capacele lor.

Sticlele se așează într-o cutie sau ladă și se lasă să se răcească acoperite cu un material textil. Procesul poate dura și 48 de ore. Apoi se pot pune la congelator sau se pot păstra într-un spațiu întunecat și răcoros.

Cât rezistă sucul de roșii în sticle de plastic

Sucul de roșii păstrat în sticle de plastic poate rezista destul de mult timp dacă este depozitat și pregătit corect. Durata sa de viață depinde de mai mulți factori, cum ar fi respectarea regulilor de igienă din timpului procesului de preparare, sterilizarea corespunzătoare a recipientelor, temperatura de depozitare și expunerea la lumină.

În general, dacă ai urmat o rețetă corectă pentru prepararea sucului de roșii și ai sterilizat recipientele înainte de umplere, acesta poate rezista în mod sigur timp de aproximativ 6-12 luni sau chiar mai mult în condiții optime de depozitare.

Asigură-te că sticlele și capacele lor sunt complet sterilizate înainte de umplere. Sterilizarea ajută la eliminarea bacteriilor și microbilor care pot deteriora sucul de roșii. Importantă este și temperatura de depozitare.

Cel mai sigur este la congelator, dar poate fi și într-un răcoros și întunecat, la o temperatură constantă și sub zero grade Celsius (0°C). Temperaturi mai scăzute ajută la menținerea calității sucului.

Sticlele de plastic ar trebui să fie depozitate într-un loc întunecat sau învelite în hârtie de aluminiu sau hârtie pentru a preveni deteriorarea cauzată de expunerea la lumină.

Atunci când scoți suc dintr-o sticlă, folosește întotdeauna un recipient curat și nu pune înapoi sucul neutilizat în sticlă pentru a evita contaminarea. De asemenea, verifică sticla pentru orice semn de degradare sau miros neobișnuit. Dacă observi orice schimbare semnificativă în aspect sau miros, este mai sigur să nu mai folosești sucul.

De asemenea, termenul de valabilitate poate varia în funcție de rețeta specifică pe care ai folosit-o și de condițiile de depozitare. În general, atât timp cât sucul de roșii rămâne în starea sa congelată, este în mare parte imun la deteriorarea produselor lactate, dar trebuie să fii atent la semnele de degradare atunci când îl utilizezi.

Cum se igienizează sticlele de plastic înainte de a fi folosite

Igienizarea sticlelor de plastic înainte de a le refolosi este esențială pentru a preveni contaminarea și pentru a asigura siguranța alimentelor sau a lichidelor pe care le vei păstra în aceste sticle. Primul pas pe care trebuie să îl faci trebuie să speli sticlele cu apă caldă și detergent de vase.

Folosește o perie specială pentru sticle pentru a curăța atât interiorul, și un burete pentru exterior. Asigură-te că îndepărtezi orice reziduuri alimentare sau lichide rămase. După aceea, clătește-le bine cu apă caldă pentru a elimina orice urmă de detergent.

Lasă sticlele să se usuce complet, preferabil cu gura în jos pentru a permite scurgerea apei din interior. Poți să le așezi pe un suport pentru uscat sticle sau pe un prosop curat.

O altă variantă de a steriliza sticlele de plastic pentru sucul de roșii pentru iarnă este în mașina de spălat vase pentru a spăla sticlele, dar asigură-te că sunt bine clătite și uscate înainte de a le folosi din nou.

Înainte de a adăuga lichide sau alimente în sticlele de plastic, verifică să nu fie zgâriate sau deteriorate. Sticlele deteriorate pot fi dificil de igienizat și pot reprezenta un risc pentru igiena alimentelor.

Dacă sticlele de plastic au miros sau pete persistente, poți încerca să le speli cu o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă sau să le lași să stea într-o soluție de apă și oțet timp de câteva ore înainte de a le spăla și clăti din nou.

Citește și
CELE MAI CITITE
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
tipuri de conserve puse pe o masă de lemn
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
Galerie foto
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
Galerie foto
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
29 aprilie, 09:44
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Economist: A venit mama tuturor crizelor în România. În două luni am putea rămâne fără bani de pensii şi salarii
Economist: A venit "mama tuturor crizelor" în România. În două luni am putea rămâne fără bani de pensii şi salarii
Economist: A venit "mama tuturor crizelor" în România. În două luni am putea rămâne fără bani de pensii şi salarii
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rămas mască! Ce a găsit în hotelul în care tocmai s-a cazat
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rămas mască! Ce a găsit în hotelul în care tocmai s-a cazat
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rămas mască! Ce a găsit în hotelul în care tocmai s-a cazat
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Dan Alexa și soția sa, Andrada, divorțează după ani de relație. Primele declarații ale concurentului Asia Express
Horoscop zilnic 7 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 7 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 7 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: Sincer, cred că arăta mai bine înainte
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: „Sincer, cred că arăta mai bine înainte”
Transformarea spectaculoasă a lui Olly Murs nu este pe placul femeilor: „Sincer, cred că arăta mai bine înainte”
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
fresh
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă

Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă

Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
închide