Supă cremă de broccoli. Rețeta ușor de preparat
Dacă te numeri printre cei care adoră supele creme și ești în căutare de rețete noi, poate te inspiră și rețeta de supă cremă de broccoli. Este foarte ușor de preparat, nu necesită ingrediente multe și nici timp îndelungat de preparare.
Broccoli face parte din categoria legumelor verzi cu un conținut bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, dar săracă în calorii. Are un conținut ridicat de carbohidrați. Aceștia sunt formați din fibre, din zaharuri precum fructoza, glucoză și zaharoză, dar și din cantități mici de lactoză și maltoză.
Printre vitaminele și mineralele conținute de broccoli se numără și vitamina A, C, vitaminele din complexul B, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor și potasiu.
Broccoli conține aceeași cantitate de vitamina C cât şi lămâile. Este un aliment puternic alcalin, foarte recomandat pentru dietele de slăbit. Nu ezita să-l introduci în alimentația ta pentru că este plin de proprietăți benefice asupra organismului. Poate fi consumat și în stare crudă, inclus în salate sau transformat în sucuri naturale.
Poți prepara din broccoli diferite supe și ciorbe sau feluri principale. Începe cu rețeta de supă cremă de broccoli, pe care o poți urmări mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Descoperă aici și: cum să gătești broccoli în 5 pași simpli.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ustensilele de care ai nevoie pentru pregătirea supei. Apoi continuă cu pregătirea legumelor, ca pentru oricare altă rețetă de preparat culinar.
Pași pentru prepararea rețetei de supă cremă de broccoli
Desfă broccoli în buchețele, așa cum procedezi și în cazul conopidei, pentru rețeta de supă cremă. Îndepărtează partea mai lemnoasă și clătește bine buchețelele cu apă rece, mai ales prin interior. Apoi taie-le în bucăți mai mici. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță și usturoiul și toacă-l rondele. Curăță cartofii, spală-i bine și lasă-i în apă rece până când îi vei adăuga în supă. Pune într-o oală cei doi litri de apă la fiert.
Într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului adaugă uleiul de măsline. Lasă-l să se încălzească și călește ușor în el ceapa și usturoiul. Nu le căli decât pentru 1-2 minute, atât cât să înceapă să se pătrundă ușor. Adaugă apa fierbinte, apoi bucățile de broccoli. Tot acum adaugă și cartofii tăiați în cuburi. Lasă ingredientele să fiarbă până când sunt foarte bine pătrunse și se pot pasa. Adaugă sare și piper, după gust.
Scurge supa și pasează bine legumele folosind un blender. Adaugă smântâna lichidă și omogenizează bine amestecul. Apoi potrivește textura cremoasă adăugând treptat din supa strecurată. Mai fierbe delicioasa supă cremă de broccoli pentru 2-3 minute.
Servește supa cremă caldă, garnisită cu frunze de busuioc, cu smântână și cu crutoane. Pentru data viitoare îți oferim și o rețetă de supă cremă din mai multe legume.